joi, aprilie 26

Ma reintorc...

Cate schimbari s-au facut si pe blogspot! Poate ca nu-mi iese postarea asta, dar, trebuie sa recunosc ca vin aici doar cand yahoo ma anunta ca am un comentariu nou de moderat.Si am avut la postarea despre brocoli. Lumea incepe sa consume brocoli,oare e asa de mare teama de boli,oare ne-am desteptat si ne-am dat seama ca suntem ceea ce mancam?
Recunosc si ca eu, in viata mea de altadata, nu dadeam importanta mancarii, mergeam la serviciu fara sa mananc, in pauze aveam alte treburi decat sa mananc, nu, nici cafele  nu prea beam, ci munceam ca prostu', sau ca desteptu' habar n'am pana la urma daca a munci este o prostie sau o necesitate.
Deci, asa, prima mea masa era la ora 15, pranzul, cand eram toata familia acasa si mancarea era pregatita de dinainte. De asta zic ca avem o soarta, avem un numar de zile, rele sau bune sau amestecate, zile pe care trebuie sa le traim indiferent ce mancam. Cumva, in capul meu , este o contradictie: ori traim un anumit numar de zile indiferent ce facem si  cum traim, ori viata noastra depinde de ce mancam, cum ne odihnim, cat radem, cat dormim, cat de putin ne enervam si cum stim sa ne bucuram de zilele ramase. Chiar nu stiu.
Acum, ceea ce stiu sigur este ca suntem singuri la batranete si asta inseamna sa avem grija, nu sa nu murim, ci,  sa nu bolim, sa nu cadem la pat, sa nu fim o pacoste pentru celalalt si din acest motiv am grija sa consumam mancare de calitate, atat cat ma pricep eu.
Stiu ca brocoli cumparat de la supermarket este crescut cu substante ajutatoare, poate ca ele mai mult ne fac rau decat bine, habar n-am, dar am si eu cateva fire in gradina si ma bucur vara de ele, le mananc si crude. Chiar azi am fiert doua minute un buchet si zeama are un gust atat de bun pentru mine, comparativ cu ceaiul verde care este caaaahhh, dar mai beau din cand in cand. Bem si ceai/infuzie  de urzica si mi-am descoperit in pivnita siropurile mele din coacaze, capsuni si zmeura care nu-s fierte, sunt siropuri crude, au doar suc, zahar si apa. Da, insa, sa nu va faceti iluzii ca eu am asa de tare grija de ceea ce mancam, fiindca sarmalele de azi sunt pe masa fiindca nu am chef sa fac altceva si fiindca trebuie odata sa golesc congelatorul ca sa nu expire produsele.
Referitor la brocoli, sa nu-l fierbeti mai mult de 2 minute, buchete desfacute in apa clocotita, caci pierde savoarea in apa. Apoi se trage la tigaie in putin ulei de masline cam 3-4 minute, se presara piper si atat. Alaturi niste ciuperci cu usturoi si marar, iata o garnitura perfecta. Merge si fara carne.
Acum inchei si ma voi reintoarce. Am cam uitat de acest blog ca de un prieten vechi care ma suna din cand in cand sa-mi aminteasca de tineretile noastre.

16 comentarii:

  1. Bine te-am regasit.
    Recunosc. nici eu nu prea dau importanta mancarii sanatoase.Nu mananc aiureli( adica mancaruri care stiu ca-mi fac rau- nu spun ce-am parit zilele trecute cu niste sarmale care m-au vrajit!), dar nici nu tin cont de necesitatea consumarii anumitor alimente, ca asa trebuie.
    Ce bine-ar fi sa se bucure de o sanatate de fier cei care mananca " sanatos". Dar ecuatia asta nu-i asa de simpla...
    Sigur, ai dreptate, draga Elisa, alimentatia e importanta, dar ce te faci cu pofticiosii, ha,ha,ha.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zinca, mie mi-e pofta rar de tot, insa, niciodata nu fac de mancare dupa pofte ci dupa alte criterii(intelegi ca daca as face dupa pofte as gati fff rar :D ).
      Mersi de vizita :)

      Ștergere
  2. Buna, doamna Elisa,

    Nu am fost, pana in urma cu vreo 5ani,foarte atenta cu ce pap.Acum sunt, si incerc, pe cat e posibil, sa cultiv eu ce pot...INCERC dar nu sunt ECO 100% la 100%.Si nu e un moft, pur si simplu produsele din piata nu au gust, salata, ceapa, rosiile toate sunt bune doar pt decor.
    Azi si eu o sa gatesc sarmale cu sunca,soanca, afumata, cu multa ceapa verde!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fla, bagi ceapa verde in sarmale? Mai bine manca ceapa cruda :)
      Esti grozava cum apari tu din an in...Paste :D

      Ștergere
  3. Citesc postarile dvs.constant,doamna Elisa. Anul asta am multa treaba...fac si un tratament...Poate apare vreo minune(ca si in gradina Victoriei)!!
    Ceapa verde imi place f.mult si in sarmale folosesc patru fire de ceapa si mult marar verde, la 500 gr de sunca taiata cubulete.
    In alta ordine de ideei, cartita a revenit!!!!In acelasi loc! Am crezut ca turbez de nervi, nu alta;s-a oprit exact sub Magnolia Susan, care are trei flori!!!Am plantat-o in urma cu o luna, are cam 1,20 m e suuuuperba!! Azi am cumparat ceva pastile 5 buc la 30 Ron.Pe inserat plec la atac!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fla, multumesc.
      Draga mea si la mine a revenit cartita. Stii ce fac eu? Infig in centrul musuroiului o ramura, cat degetul de groasa, de soc(am mult soc in spate ) si, cica, ei nu-i place mirosul de soc si pleaca. Acum, sa vedem, am mai facut asta si cu ani in urma dar apoi am neglijat metoda asta si altele nu au dat rezultate.
      Daca gasesti vre-un soc prin preajma ta ia bete si infigele adanc, pana dai de galerie/ gol.

      Ștergere
  4. Am descoperit cu placere acest blog. Foarte tari fotografiile. Gradina mea e abia la inceput asa ca mai arunc cate un ochi pe ici-colo. Daca vrei poti sa arunci o privire si peste blogu' meu (aflat tot la inceput: http://marian-gradinaru.blogspot.com/) As primi cu placere sugestii pt amenajarea gradinei...

    RăspundețiȘtergere
  5. BUNA ZIUA,
    TOT RESPECTUL PENTRU D-VOASTRA, D-NA ELISA
    SA AVETI SANATATE SI PUTERE DE MUNCA IN CONTINUARE. DUMNEZEU SA FIE ALATURI DE D-VOATRA, OLGA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, multumesc frumos!
      OLGA, te mai astept si pe cuelisa.com

      Ștergere
  6. Imi place ceam citit. Ma bucur ca ati trecut pe eco. Am facut si eu lucrul acesta in urma cu 2 ani, iar acum ma simt minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unelte pentru gradinarit, iarta-ma ca nu ti-am raspuns imediat.
      Am trecut pe eco dar din seceta si arsita s-a terminat gradina, an rau este anul acesta, cel putin la noi in Fagaras...

      Ștergere
  7. Imi place mult cum scrii, ti-ai mai castigat un cititor infocat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, scriu pe cuelisa.com, caci aici nu mai pot adauga poze.
      Multumesc frumos, te astept acolo (dupa cum am spus, aici vin mai rar ).

      Ștergere
  8. Elisa,pune un link pe acest blog,care sa duca pe site-ul tau.il poti pune sus, in stanga ca sa fie vazut de toti.te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dr. MAG,
      Am in blogrol dar am scris si pe antet asa cum m-ai sfatuit tu. Multumesc frumos. Te astept acolo :)

      Ștergere