joi, mai 22

ACTIUNEA SPANACUL

Am folosit ,la florile din ghivece,toata iarna,dar si acum,acest fertilizator.La 2 saptamani le udam cu apa in care puneam cate un dop la 2 litri.Si au inflorit frumos si calele si trandafirul japonez,iar hortensia,cand am scos ghivecele din pivnita aveau deja boboci de flori,desi frunzele erau galbene din lipsa luminii.Lor nu le-am pus ,peste iarna fertilizator,doar anul trecut le-am pus si acum sunt incarcate de flori,insa in faza de inceput al florii.
Cand cumparati flaconul trebuie sa fie sigilat...deci ,incercati dopul,daca se deschide...mai bine cereti alt flacon,ca eu am patit asa.M-am dus acasa si cand sa-l deschid vad ca nu-i sigilat si cand ma uit la solutie,ce sa va spun?!! era incolora,ca apa.De fapt ,ar trebui sa fie ori galben,ori verde,ma rog,substantele N,P,K...adica azot,fosfor si potasiu.Asa ca m-am dus inapoi,la florarie,ca de acolo il cumparasem si am cerut altul.Florareasa nici nu a comentat si mi-a dat unul stampat.
Cred ca ati inteles ca se fura din flacon si se pune apa.
Ma bucur sa va pot fi de folos.Nu are nicio legatura fertilizatorul cu spanacul.

Spanacul e putin,ca plante,dar e mult ca recolta.caci au ramas din toamna doar cateva fire.


Am umplut un castron(vailing se zice pe la noi) si este pentru 3 mancari,cred. O sa-l oparesc,toc si apoi rece ,merge la congelator.Eu ii las si tijele.