joi, iulie 3

MA LUPT CU VREMEA SA MENTIN VERDELE IN JURUL MEU....

Incep sa infloreasca si petuniile mele,cele semanate de mine.Imi place ce combinatii de culori au facut.

Este seceta,pamantul se crapa de un lat al palmei,zmeura se usuca,iar pomii sufera.Le-am mai dat si pomilor apa,dar zmeura n-am udat-o decat mai rar.Bine ca vine apa pe furtun,macar.De fapt in doua luni a plouat de 2 ori si atunci cu grindina.Asta inseamna ca la munte ploua,dar si pe aici a mai plouat,caci fusesem la Plus Duminica si pe acolo erau balti de la ploaie,la iesirea din oras spre Brasov.Tot ce am in gradina si in jurul casei se datoreaza apei care vine pe furtun.Asa a fost si anul trecut,caci eu nu pot lasa natura sa se parjoleasca.

Ardeii iuti,sper sa fie iuti,ca au o pornire buna.


Brocoli am cules deja,el face floarea ca si conopida si trebuie luata inainte de inflorire.Este foarte buna asa cruda,eu asa o mananc.Cand o sa fie mai multa o s-o gatesc.



Capsunii cei noi,din primavara saditi,fac din nou flori...Bravo lor,ca-mi plac capsunele mai mult ca alte fructe.



Aceasta este o tufa de cimbru.Il folosesc la fasole verde,ciorba si scazuta.

Ceapa se coace,pamantul se crapa din acest motiv,cresterea bulbului.Am mai udat-o si pe ea,dar nu mereu.

Si usturoiul creste in pamant...,se vede cum s-a crapat pamantul din acest motiv.Si pe el l-am udat de doua ori.

Dovleceii sunt din aia mici,nu-i place forma lor,am cumparat semintele,dar cei romanesti sunt mai buni,se fac mari si pot face ciulama din ei,pe cand din astia nu pot face decat pane.Asta e!

Vinetele si-au revenit,ca erau jalnice,la un moment dat,le-am dat eu nota 5 parca,dar le-am stropit cu substante impotriva acarienilor si de mana si s-au revigorat.Ma bucur cum arata si imi plac si mie,Isabelle,florile lor.





Gogosarii au inceput si ei sa fructifice.

Cel mai bine ii merge busuiocului.El a facut tufa si infloreste frumos.Uit sa-l folosesc .La fripturi pun deasupra,cand scot din cuptor si acopar.Eu nu gatesc cu sare,dar mirodeniile dau un gust tare fain mancarurilor.Ardeii iuti,deasemenea dau gust bun mancarii.


Castravetii sunt frumosi,am cules deja,am mancat aseara cu rosie ,branza si slanina.

Acestia sunt ardeii iuti,nu se vad sub frunze.


Rosiile astea le am din America.Cumpara nepoata mea rosii mici ,preambalate in cutii transparente si gaurite si erau asa de dulci si gustoase incat am luat samanta.Si de atunci din 2004 avem si aceste rosii care ne plac foarte mult.


Fasolea am cules-o iar astazi,fac ori ciorbita,ori salata cu maioneza din ea.Este foarte bogata in flori si pastai.Dar am udat-o mereu.Am inceput sa ud si fasolea de pe poci(araci),ca are flori si face pastai si ea.

De doua zile bate si vantul si usuca tot.In curte este plin de frunze si mere,trebuie sa le strang,dar mai 'nainte sa fac de mancare,ca e ora 13:45 si la trei si-un sfert trebuie sa fie gata.Acum m-am odihnit postand de vre-o 2 ore,ca am avut treaba la zarzavaturile din fundul gradinii,unde caram apa cu ghiscanul si azi am sapat si scos buruiana.Era foarte cald afara,desi bate vantul.