Stiu ca nu toata lumea face mamaliga...unii spun ca ,de...nu-i de noi asa ceva....,altii ca nu stiu a face,ma rog...eu va dau reteta,ca doara ii simpla...numai 3 ingrediente:apa,sare si malai.
Malaiul se toarna tot deodata,dar...aici e secretul...nu asteptam pana fierbe apa ca se fac cocoloase.Are si o explicatie,ca se stie cum punctul de fierbere al apei scade la impuritati,ori faina de malai este ...hahaha..impuritate si imediat ce-am pus-o apa incepe a clocoti.Si trebuie sa amestecam incontinu,pana se ingroase,ca
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZhHNi0pNpjGLbxUMXiKKo0ORnqplPXiBF2PIf2ml4_Dk6GZ_nu-yIiDaXoTJWlwys3xRsNwdKW4p9tRYBsnisggleUiJkVtijipsUEsVBJrir4b7wFHn7UICjrstL1lmo2kcSb9ZsbBA/s400/S6300956.JPG)
mai jos.Cel mai sigur,sa vedem daca-i gata,este s-o gustam,ca daca malaiul nu-i fiert,se simte.
Si cand intoarcem cratita ,ea,mamaliga se desprinde frumos de pe cratita,asa cum se vede mai jos si pe fundul cratitei ramane o pojghita subtire.
Si dupa ce-o turnam in castronel,tulai doamne.....o putem pune si-n farfurie,langa orisice:lapte,branza,tocanita,sarmale...ma rog,fiecare cu ce doreste.
Nu dureaza mai mult de jumatate de ora,cu tot cu timpul de fierbere a apei.
Eu l-am fentat astazi pe stapanu inelului si nu i-am dat ciorba...looool