luni, iunie 2

SE COC CAPSUNELE


Capsuna este fructul pe care, in acesta perioada a anului, il gasim peste tot: la piata, in supermarket-uri sau la colt de strada, acest fruct are toate calitatile pentru a incanta un evantai larg de consumatori: proprietati gustative, nutritive si terapeutice. Ea ascunde sub invelisul rumen vitaminele A, B, C; saruri minerale si oligoelemente: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sulf, iod... dar si celuloza, glucide. Este recomandata pentru intarirea si remineralizarea organismului, sporirea imunitatii naturale a organismului, purificarea si fluidizarea sangelui, favorizand tranzitul intestinal si avand o actiune benefica asupra functiilor hepatice si presiunii arteriale, pentru tonifierea corpului si cresterea diurezei.
Ca si alte plante, capsunele ofera fiecarui bolnav posibilitatea alegerii propriului mod de tratament: cura simpla sau cura exclusiva.
Cura simpla: 500 g pana la 1 kg de capsuni se mananca in loc de mic dejun si de cina, fara a mai consuma altceva. Pranzul trebuie sa fie usor. Aceasta metoda, daca e bine tolerata, poate fi urmata timp de o saptamana, uneori mai mult.
Cura exclusiva: se consuma zilnic pana la doua kg de capsuni, timp de trei zile, in loc de mancare. Se bea apa minerala. Cura de capsuni, ca orice cura vegetala, poate fi reluata in fiecare luna sau din doua in doua luni.
Persoanele gresit informate au adesea tendinta sa faca legatura intre urticarie si capsune; aceasta se poate intampla atunci cand capsunele sunt consumate dupa o masa dezechilibrata. Pentru a testa alergia la acest fruct, este suficient sa mancati capsune dimineata, pe stomacul gol, si sa asteptati o eventuala reactie. (InfoBrasov)
OBSERVATIE: Nu trebuie sa fii bolnav ca sa faci cura de capsuni.
Atentie,nu consumam fructe dupa mancare,ci inainte sau in loc de.Deoarece,daca vom consuma dupa masa de pranz,fructele fermenteaza si ingreuneaza procesele de digestie,baloneaza si da stare de rau. Am fost obisnuiti asa,ca desert,dar este gresit.
Noi consumam fructele dimineata,sau seara inainte de masa,sau in locul altui meniu.Deci,este important ca in stomac sa nu se mai gaseasca nimic altceva decat fructe si legume,cruditati un timp macar de o ora.
Este bine sa le consumam fara zahar,chiar daca nu-s dulci.
Capsunele mele nu au culoare intensa,dar sunt aromate si dulci,mai ales cand se coc la soare si nu ploua multe zile la rand.
Va doresc o saptamana reusita, cu bucurii si intamplari fericite.