joi, aprilie 10

FLORI DE CORCODUS

Pacat ca nu pot sa transmit si mirosul...e un parfum in curtea mea si in casa,daca sunt geamurile deschise si un zumzet de albine...superb!
E cam innourat astazi.
Stiati ca acest pom,corcodusul,se inmulteste cel mai repede?Eu nu am plantat niciunul si avem 2 in curte si inca 2 pe drumul catre gradina.Primul corcodus mi l-a dat Dumnezeu,ca ma plangeam, dupa ce vecinii din fata noastra si-au pus,acu multi ani,o antena parabolica, pe garajul lor si eu o vedeam pe ferestrele camerei de zi si dormitorului.Era urata rau...Intro primavara am vazut un pomisor chiar langa garajul cu pricina.L-am ingrijit,l-am inaltat,l-am iubit si in 3 ani mi-a dat si corcoduse.Unde mai pun si faptul ca ,a lui coroana a ecranat taman ligheanul ce ma zgaria pe mine pe retina.
Pe mine pomii ma fac fericita,ca si florile si pasarile(mai putin vrabiuta rautacioasa).De copii...ce sa mai vorbesc!
Corcodusele le folosesc la gem de mere de vara,caci in acest amestec zici ca-i gem de caise.He he!Dar sunt faine si la acrit ciorbele.Se pun in pungi mici in congelator,fara samburi si fara pielita(se oparesc inainte ).

PRIMULE SI PANSELUTE
Primula galbena(prima poza) a fost ,astazi,decimata.Vrabiutele au facut asta.Am pus iar sperietori,dar nu le pasa.Sunt tare rautacioase,caci nu strica florile cautand insecte in ele (ceea ce as intelege chiar si eu) ,ci pur si simplu rup floarea de la codita si o lasa jos.E ca o joaca.
Cand am fost in padure dupa viorele am vazut cum faceau acelasi lucru copiii care veneau de la scoala...era plin de branduse rupte si imprastiate peste tot.Deci copiii si pasarelele se aseamana in...rautati.hahaha!
Astazi e prima oara cand am pus pozele in computer fara asistenta.Ha!Am reusit doar la a doua incercare.

RASADURIAm inceput sa le plantez in ghivece din 27.03.08, cu ardeii,apoi rosiile in 31.03.08.Astazi am plantat gogosarii si vinetele.In maxim o luna va trebui sa le trec in gradina,deci au de lucru luna asta...sa creasca mari si viguroase,sa faca tulpina cat degetul de groasa,la rosii . Ardeii , gogosarii si vinete vor trebui sa aiba tulpina groasa cam cat cablul pe care transfer pozele din camera in computer.Le mai las cateva zile si apoi le voi muta in balcon,doar sa fie soare si cald.