7 kg-ardei+kapia+gogosari
1,5 kg ceapa
2 l bulion
1,75 l ulei(se poate si 2 l )
2 ardei iuti
foi dafin
piper boabe
frunze telina
crenga busuioc
sare
Coapte,cojite,racite,tocate cu masina de carne.
Uleiul de la inceput doar 1 litru,iar restul deodata cu bulionul
Cand era in faza asta am sunat-o pe sora mea sa-mi zica reteta ei si mi-a spus ca dupa ce este putin prajita ceapa,ea pune boia dulce si asta ii da si culoare dar si un gust mai bun.Oricum,nu mai aveam boia din aia buna,Paprika si n-am pus.Ramane pentru anul viitor,daca ne mai da Domnul zile.
Borcanelele,din care am mancat noi, pana acum, ardei iuti de cumparat,fiindca nu am fortat capacele la deschidere si nu le-am stricat,am putut sa le refolosesc acum.
Nu le mai fierb si in borcane,ca nu trebuie,perna inlocuieste aceasta operatiew,caci fiind pusa fierbinte in borcane si capacita imediat,aerul prins acolo se sterilizeaza,de la fierbinteala zacustii.
De-acum mai am de facut compoturi din pere si piersici,dulceata de piersici,gem si de pus la congelator tot ce mai este in camara si in gradina.Multe,mai am multe de facut,dar n-au intrat zilele-n sac,asa ca eu acum sunt bucuroasa,nu simt oboseala ci satisfactie.Eiiii...,ce-i de ras?! :D :D