Brocoli se desface in buchete mai mici,cu tot cu tije(eu le am asa de la cules) si se pune 2 minute in apa clocotita(2 minute de cand reincepe apa sa fiarba),se scurge si cand se mai raceste,se desprind florile de tije,iar tijele se curata de coaja.(coaja o mananca ,cu placere, catelul).![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhmvKvSHtoTcjS-EWioW3n4qq8B4LF5hyphenhyphen6bIr5tJYu4v9T_j2fi85mIlcvZCMZEUMP4XUiB7IypeR3DgrSwvAlzZMoMR-uid-wXsWrWY7yT2cEf7mJaFgEc62RtLaMZDUIj73ANr7ERSR_/s400/S6304375.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqEoLTXmC-IywLRdIxgjsIohhUnNKY0mh_vSowWeoHsZAuKoOWM0JdZTYIf14bO_UH2I3SXPO_OrCva1HnhUcC9PPANifGf9oeM8A9iK0y18P9xjD29FhyeMjk1BxPpluIDooAcuwr3XhS/s400/S6304376.JPG)
O tija curatata de coaja.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhf0tqs1tI4oF85NWAzi6G5tBkd2RV2dGxGNyNmVh-ZjgdswTQqjPiMGadYKxOFqiTb3W-erA62hw0Jev-QPVv-jXL5zoXsrpACCecN3fp1-yWW5cIMXjQZ04qtxvqe0vTRGa4gN1LGyvqP/s400/S6304378.JPG)
Se pun in tigaie, in putin ulei incins si se amesteca,se adauga sare si piper si se lasa acoperit 5 minute.
Acum este gata.
Se mananca cu orice.Eu am mai facut ficatei de pasare si salata asortata(din ceapa,castraveti,ardei si rosii,sare,otet de mere si ulei de masline).
Platoul este pentru 3 persoane.Un pahar de vin si este un...festin.Mai ales daca il si povestim in timpul mesei.Pofta mare!!Incercati si voi.Tijele sunt delicioase,dar sa fie crude,nu batrane.De rest...,nici nu mai vorbesc.
Reteta o stiu de pe net si daca se fierbe mai mult isi pierde proprietatile miraculoase pe care le are.Mie-mi place si crud brocoli,ca si conopida.