Brocoli se desface in buchete mai mici,cu tot cu tije(eu le am asa de la cules) si se pune 2 minute in apa clocotita(2 minute de cand reincepe apa sa fiarba),se scurge si cand se mai raceste,se desprind florile de tije,iar tijele se curata de coaja.(coaja o mananca ,cu placere, catelul).
O tija curatata de coaja.
Se pun in tigaie, in putin ulei incins si se amesteca,se adauga sare si piper si se lasa acoperit 5 minute.
Acum este gata.
Se mananca cu orice.Eu am mai facut ficatei de pasare si salata asortata(din ceapa,castraveti,ardei si rosii,sare,otet de mere si ulei de masline).
Platoul este pentru 3 persoane.Un pahar de vin si este un...festin.Mai ales daca il si povestim in timpul mesei.Pofta mare!!Incercati si voi.Tijele sunt delicioase,dar sa fie crude,nu batrane.De rest...,nici nu mai vorbesc.
Reteta o stiu de pe net si daca se fierbe mai mult isi pierde proprietatile miraculoase pe care le are.Mie-mi place si crud brocoli,ca si conopida.
duminică, august 10
Abonați-vă la:
Postări (Atom)