sâmbătă, noiembrie 15

Strudel cu dovleac


Ieri,Manole ne-a intrebat ce vom face in weekend,iar eu am raspuns ca nu voi face nimic.Asta inseamna ca nu voi face nimic greu,nimic ce trebuie,nimic ce nu-mi place,dar vreau sa am strudel cu dovleac drept pentru care(hahahaha...ce-mi place expresia!!) m-am infiintat in piata,am luat dovleacul si iata placinta.Nu,nu va spun reteta,ca si asa nu veti face,exista foi de strudel la market,asa ca...va doresc un sfarsit de saptamana placut,cu caldura in casa,curatenie in prealabil,mancare gata pregatita si sa va bucurati de ce vreti voi,dar si de o placinta cu dovleac.




:))))))) Vad ca a pus pozele invers de cum le-am ales eu,asa ca ...a se citi de jos in sus...

8 comentarii:

  1. Elisa draga, m-ai dat gata cu strudelul cu dovleac. Dar sâc, ca si eu mancai dovleac la cuptor aseara, asa ca mi s-a mai astamparat pofta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Laura!Ma bucur ca ti-ai facut popfta,dar ai pus si un picut de zahar deasupra,nu de la inceput ci un pic mai tarziu,spre caramelizare???
    Serveste de la mine o felie...e buna,miroase trasnet,satisface gusturi,bucura si privirea prin culorile ei. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu's daca intri si pe-aici. Am sa-ti spun un secret sa-ti iasa mai aratoasa foaia ... ma rog... 'foaia' aceia de sub dovleac. Banuiesc ca si tu framinti apa, faina si sare. 1. Apa pune-o calduta bine; 2. Framinta bine aluatul intinde-l cu sucitorul (20 cm in diametru) si apoi lasa-l (asta-i fff important) sa stea o ora acoperit cu prosop sau ce vrei tu. intinde-l pe o fata de masa (de preferat din cinepa sau amestec) CU MINA si incepind dintr-un colt ii 'rupi' marginile. (va urma) M.

    RăspundețiȘtergere
  4. Marioara,Anonima,multumesc frumos.Am asistat la procesul acesta cand mama mea facea,dar niciodata n-am intrebat-o secretul foii.Acum,de curand am gasit pe forumul culinar.ro si am intrebat acolo.Astfel am aflat aceste lucruri pe care mi le spui si tu.Eu am stiut ca gresisem,pusesem in apa calduta cu sare si putin otet asa ca la impaturate si de la otet,cred,se rupea la intins,deci nu am insistat cu intinsul foii.Abia astept sa repet,sa vad daca-mi iese asa ca mamei mele. :)
    Inca o data iti multumesc si ma bucur cand interactionez cu lumea si cand aflu cum fac altii,mai ales cand mie nu-mi iese.
    Pot sa te imbratiosez? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Faceam strudel cu mere,cu foi cumparate bineinteles, si mi-am adus aminte de palcinta ta de dovleac.Cum ai facut umplutura?Ai feirt dovleacul si dup aaceea l-ai zdobit cu furculitz si ai pus zahar,scortisoara ,vanilie?
    Trebuie sa fac si eu saptamama asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu draga,de ce sa-l fierbi ca doar se coace si el ca si aluatul.Doar l-am stors putin,am pus o mana de gris imprastiat pe foaie,inaine,pentru absorbtia umiditatii si dovleacul ras pe razatoarea mica,iar apoi zaharul si scortisoara,presarate dupa gustul tau.Atat,dar sa nu uiti sa ungi foile,de fiecare data cate 2,3,unse,apoi alte 2,iar unse si tot asa.Si deasupra iar unse.OK,spor la treaba cu strudel.Mie cu foile de cumparat nu mi-a iesit...era prea uscata,nuj de ce...

    RăspundețiȘtergere
  7. sincer.. placinta arata groaznic.. ti-au iesit oribile foile.. daca vrei o reteta buna iti dau eu

    RăspundețiȘtergere
  8. sincer,uita-te la rezultat,la cum arata coapta,la cate foi are si cat de fragede sunt.
    Cateodata e mai bine sa arate groaznic si sa o placi la muscat si mestecat in gura,decat sa arate bine si sa se lipeasca de dinti.Ma rog,sunt destule retete pe net,stiu cum se face dar n-am avut timp sa o las sa "doarma" asa cum stiam ca trebuie,am intins-o imediat si de aceea s-a rupt,insa repet...in tava cred ca arata buna,nu-i asa?
    Va rog sa nu mai postati incognito,anonimul nu-l mai voi publica niciodata,decat daca este semnat,hahahahahaha....(sub text)
    Credeai ca ma poti supara?Te-ai inselat...chiar daca este ceva urat sau gresit pe blogul meu,nu-i scarbos si nici obscen.Pa!

    RăspundețiȘtergere