sâmbătă, august 16

Catelul pamantului,sau harciog..CRICETUS CRICETUS

Abia dupa...am ingradit.Cea mai mare sfecla este jumatate.

Iar dovlecelul,are semne distincte.

Acesta-i aparatul de unde de 400 Hz.Bazaie din 20 in 20 secunde.Nu prea cred ca se sperie pradatorul,cand ti-este foame...risti.Pai nu?!


Iar acestea sunt black holes din gradina mea.Intr-o zi,cand n-o sa mai scriu aici,sa stiti unde am disparut. :)))))



Sa fie asta?Sau o ruda de-a lui.Cica se hraneste cu cereale,dar la mine a dat iama prin legume.
Anul trecut am vazut ceva asemanator ,plimbandu-se agale pe carare.Am cam incremenit,era seara si am strigat vecinii, ca erau si ei in gradina.Animalutul s-a dus spre ei,caci l-au vazut.
Ieri mi-au spus ca sunt cu sutele prin gradinile astea,ca sunt multe loturi abandonate,buruiana de 2 metri si deci au seminte de buruiana,deocamdata.Pisicile vecinilor ii vaneaza,mai ales motanul
negru.Dar ,dupa cum se vede,nu razbesc.....

15 comentarii:

  1. Ma doare sufletul, cum se spune pe la noi sa vad cum munca cuiva e paraduita . Nu stiu ce-ai putea face , ma gandesc ca sunt solutii, nu stiu daca bazaitul e cea mai buna, ii alunga , eu cred ca trebuie eliminati ( sper ca nu sunt si ei protejati de iubitorii animalelor :)
    Sper sa gasesti solutia cat mai repede am sa ma interesez si eu pe la cei care au cunostinte de agricultura. Ma gandesc daca ai astupa toare gaurile cu sticle taiate la gat si cu fundul in sus si ai lasa numai una prin care sa torni apa, daca nu ar iesi la suprafata si l-ai prinde? Poate e o prostie dar altceva nu-mi vine in minte acum:( Sau o pusca dar trebuie sa fii bun ochitor si sa stai la panda? Un caine dresat pt a-i prinde dar ti-ar culca la pamant totul fugarindu-l?
    Sper sa rezolvi cat mai repede problema, te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Gina,specialistii aia de-or scris articole despre ei zic ca au galerii,cu incaperi separate pentru depozit,pentru treburi,pentru orice fac ei si degeaba astup gropile,ca ei fac altele.De fapt,le-am astupat eu cand am dat tarana la morcovi,ca erau descoperiti si aceste gropi au aparut dupa.Ma rog,aparatul face mici cutremure de pamant si alea ,cica ,ii sperie,dar eu aud la suprafata sunetele.O sa vad,deocamdata astept,ca pe prospect zice ca dupa 10 zile.Hahahahahahaha,le trebuie taman 10 zile sa se hotarasca,sau dupa 10 zile o iau ,tremurand,la sanatoasa....
    Gina,acum seceta si vantul de azi,fierbinte, mi-a facut mai mult rau ,ca plantele parca plang,peste tot numai frunze rupte,ce-am udat dimineata nu se mai vede si-s incarcate de rod,desi am cules si azi o gramada.Macar ce este sa se maturizeze,ca mi-ar parea rau de ele sa se usuce.
    Te pup si-ti doresc odihna placuta ,o seara de sambata frumoasa(las'ca-ncepe NPM acusica...lol)
    Multumesc Draga Gina,multumesc de sfaturi,o sa incerc cu sticle,ca am auzit despre metoda asta,cu sticle si impotriva cartitei...si din alea avem destule,ca ni's bogati,hahaha.
    Pa,pa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu ca esti necajita pentru ca pradatorii ti-ai mancat sfecla ,dovlecelul si celelalte legume.mai stiu ca sunt si coropisnite care mananca plantele din gradina.Dupa mine ,cred ca cea mai buna solutie e aparatul ala care bazaie.Nu stiu daca cu sticla rezolvi mare lucru.Poate ca ar trebui intrebat un specialist ce solutii sunt mai bune pentru a-i indeparta pe micii hotomani.
    Hoti cu doua picioare nu sunt la voi?cand lucram mai povestea o colega despre hotii din gradini.

    RăspundețiȘtergere
  4. A disparut pradatorul,din poza si la voi?Hmm,sa fie asta un semn....
    Gabi,am avut hoti in anii trecuti,chiar la gaini,dar gainile le-a "mancat"ala...ministrul ala gripat,asa ca hotul o insfacat cununa de usturoi,care atarnata la grinda sopronului si a abandonat-o pe acoperis,agatata in fiarele puse acolo din lipsa de spatiu.Acum nu mai pastram decat otetul de mere acolo,ca-i trebuie caldura si sper ca nu mi-l va lua ,ca-i in borcane de 12 litri.hahahaha!
    Deocamdata nu-mi dau seama daca mai vine,ca alte stricaciun nu am sesizat.Multumesc Gabi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Elisa am sa te "dezamagesc" dar cred ca la NPM3 nu am sa ma mai uit, daca nu voi vedea inceputul sigur nu ma va mai "captiva". Cred ca sunt totusi facaturi, altfel nu-mi pot explica atata cearta si imbecilism ca la MT pe care slava domnului nu-l urmaresc dar cand accidental vad ei tot intr-o cearata o tin, mai rau ca la NPM.

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumoase lucruri ai realizat in gradina ta si orice daunator te revolta. Uneori suntem neputiciosi in fata lor. Mi-aduc aminte cum intr-un an ma plimbam cu hotii in masina.Din lanul de porumb 15 km pana la Siria(nu intra in competenta teritoriala),apoi 30 km pana la Lipova(intra in competenta terit.dar nu cea adm.,apoi 20 km pana la Vladimirescu(era compet.adm.dar nu terit.),apoi 10 km la politia Judeteana Arad unde o ora s-a vorbit la telefon sa se cada deacord cine sa-mi preia hotii si reclamatia. I-am abandonat in Arad.Si cand te gandesti caci si eu facusem parte din acest aparat.Imi vine sa rad.
    Elisa sper sa le vi de cap acestor vietuitoare. La cultura mare se distrug galeriile prin araturi adanci. Niciodata nu au o singura intrare.
    Sa auzim vesti bune de la tine,Paul

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe oricare dintre noi,cei ce trudim ca munca nostra sa dea roade, ne doare cand un pradator,oricat de mic ar fi el, s-ar napusti asupra recoltelor muncii, sudorii noastre. Acum cativa ani,fara sa exagerez m-am plimbat o zi intreaga cu hotii prinsi in lanul de porumb pe la patru posturi de politie si chiar la IPJ Arad,unde de altfel i-am abandonat. Fiecare spunea ca nu este competenta teritoriala sau administrativa s.a.m.d. In total in ziua respectiva am facut peste 100 km.Cred ca radeau de mine, mai ales ca stiau ca am fost ofiter in aparatul asta nenorocit.
    Elisa draga,la cultura mare,se distrug prin araturi adanci si afanarea terenului cu discuri grele, ei facandusi mai multe intrari si iesiri in galeriile proprii. La cultura mica exista anumite substante(o sa ma interesez)care se pun odata cu samanta si planta sadita la fiecare rasad sau planta semanata.
    Sa auzim vesti bune de la tine,cu respect,
    Paul

    RăspundețiȘtergere
  8. Scuze,am uitat ca este necesar aprobare....si am introdus comentariul de doua ori

    RăspundețiȘtergere
  9. Gina,mai vedem...,poate ca ne vom distra,ne vom amuza si de Fofo si asa mai trece iarna...Mai vedem...Te imbratisez si-ti doresc o saptamana buna.Pa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Paul,am activat moderarea dupa ce a scris cineva fff urat,vulgar si aiurea la adresa unei persoane care n-are nicio legatura cu mine.E drept ca randul trecut cand ai mai postat la mine nu era activata.Nu-i nimic.
    Nu ma uimeste ce-ai relatat avand in vedere in ce tara traim,dar bine ca nu te-au sechestrat hotii pe tine,ca daca erai in alta parte,in filme,asa se intampla.
    Ma bucur de vizita ta si de sfaturi.Multumesc.Cred ca subsolul din gradinile astea este numai galerii,am vazut si la vecini gauri ca astea,insa noi avem pomi si sapam cu harletul,doar asa,ca nu intra alt instrument mai mare.Iar de substante chimice este plin pamantul,ca stropim de mana,de boli de insecte,ca altfel nu s-ar face nimic.Doar ingrasamantul este natural,deci fara nitriti si nitrati,in rest n-avem cum altfel.Asta este.Printre toate avem recolte mari.Azi am facut bulion si am cules alte 10 kg de rosii si ardei la fel.In final,la toamna,dupa ce strangem tot o sa pun un articol cu toate produsele,desi ce mancam zilnic nu pozez,normal.In concluzie,sper ca harciogii sa fuga de cutremurele declansate de acel aparat.Sper.Te mai astept. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Da,fiind trei imi puteau face probleme, dar sa ma bata nu. Din nefericire,in scoala militara am invatat pe langa multa carte si sa bat,mai bine spus sa ma apar. Cred ca mi s-a dus vestea prin preajma, cand in cateva cazuri am fost nevoit sa folosesc forta. Sincer nu mi-a placut niciodata acest lucru dar, nu am pregedat sa o fac atunci cand nu aveam incotro.Eram in Bucuresti.Am iesit in invoirea de sambata cu doua colege din Arad. In bus,un individ baut s-a lipit de una dintre ele,a inceput sa o mangaie pe sani. Cu vorba buna nu am reusit nimic.L-am strans de brate indepartandu-le de...in clipa urmatoare eram batut pe unar de alta persoana.Daca intorceam capul eram lovit in fata.
    Am eschivat brusc in jos si m-am intors cu o lovitura fulgeratoare in individ,m-am intors imediat si l-am prins de gat pe viteazul care nu ne dadea pace.La prima statie am coborat cu colegele mele.De multe ori imi aduc aminte de acest nefericit episod.Din pacate am trecut prin clipe si mai dificile de-alungul vietii.Nu e momentul sa le relatez,dar viata mi-a fost pusa in pericol de multe ori si doar credinta in Dumnezeu m-a salvat.
    Sa auzim de bine,
    Paul

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai dreptate sa moderezi postarile, ce mi-a fost dat sa citesc pe unele bloguri...nu m-a lasat constiinta sa nu intervin.

    RăspundețiȘtergere
  13. Paul,este foarte util ce stii tu sa faci,in aparare,in ziua de azi,cu atati din cei care vor sa faca teribilisme in public.Pacat ca nu toata lumea are pe cineva, ca tine, prin preajma.Majoritatea oamenilor "nu se baga",nu intervin cand vad o faza din asta,tocmai ca au vazut cazuri in care cel care a luat apararea cuiva a fost victima.Iti doresc numai bine si mi-e dor sa mai trec prin Arad,prin gara in care schimbam trenurile in drum spre parintii mei.Ce timpuri!!!!O zi mununata iti doresc.Pa! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. toata admiratia pentru dragostea dumitale pe care o pui în fiecare fir de-aici, plus o precizare: căţelul pămîntului nu este totuna cu căţelul pămîntului ! Ciudat animăluţul, nimeni, în nici o lucrare de specialitate de pe la noi nu-l abordează, asta mi se pare fff ciudat !!!? spor :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Morosanu,
    multumesc pentru comentariu. Eu activez pe alt blog din 2009, unde te astept la http://cuelisa.com
    Catelul pamantului ii spune in Banat, de acolo stiu eu denumirea asta, dar este ca un soarece foarte mare si cu blanita roscata, urechi mai mici si tesite nu ascutie...intr-o zi dintr-o vara pisica vecinilor a lasat unul in agonie chiar la mine in curte si asa l-a putut studia, dar putea fi doar un puiut.
    Nu stiu ce sa zic, asta vara cum era seceta aia, sotul meu zicea ca punand apa la rosii auzea cum se dice toata in galerii-ca erau mulcite si nu vedea gaura-nu, nu am scapat de ei si n ici nu mai incerc. M-am apucat de permacultura de anul trecut si nu mai omor nici insecte nici animalute, nimic...ecosistemul sa functioneze el cum stie mai bine.
    Multumesc inca o data. Ma intreb daca stii unde ai lasat comentariu si daca revii sa citesti raspunsul meu ?

    RăspundețiȘtergere