CREMA DE CREMES
6 linguri de zahar+6 linguri faina+6 galbenusuri+1/2 litri lapte,puse in aceasta ordine si amestecand de fiecare data sa nu se faca cocoloase.Adica,faina cu zaharul,apoi galbenusurile si apoi putin cate putin laptele,in timp ce amestecam.
Se pune pe foc, amesteca incontinu si cand incepe sa se ingroase,de fapt apar cocoloasele,insa amestecam repede,la foc mic pana devine ca in poza 2
Se tine,apoi, pe plita,se pun 2 plicuri zahar vanilat si se bat albusurile spuma
Se amesteca incet,ca sa se opareasca albusul de la crema ce-a stat pana acum pe foc si am mai amestecat sa nu se prinda.
Se intinde pe foaie,calda si se apasa foaia de deasupra usor.Se da la rece.
Si, fiind Duminica, va invit la o vorba dulce.
Manole,asta am facut azi,crema.
duminică, august 17
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Duminica placuta si tie,Elisa.
RăspundețiȘtergereImi plac florile alea galbene,hortensiile (are si mama o tufa in spatele bloculetului0,imi plac si florile din ghiveci.Chiar azi am remarcat la un geam niste flori frumoase albastre.Nu stiu cum le spune pentru ca sunt uituca. :)
Am si9 eu niste floricele intro vaza-gura-leului. :)
si voua la fel!
RăspundețiȘtergereda' totusi cam multa liniste, inteleg, caldura mare...pai, ce? suntem noi din aia care se ne sperie niscai grade in plus???
ce gatesti, mai draga Elisa? :)
Pai, da! nu eram eu destul de agitata! ma tot uit la ce-ai pus, imi cam inchipui ce e, si ma invar dupa reteta! :) :) :)
RăspundețiȘtergereChiar vrei reteta??E de 15 min max.Poti s-o faci imediat ce ai niste foietaj.. ;)
RăspundețiȘtergereGabi,multumesc frumos.Gura-leului sunt acelea de langa gardul meu,dar n u stiam ca-d de vaza ...
RăspundețiȘtergereFlorile astea galbene mi-a zis cineva ca-s flori de nap porcesc,ori ale mele nu fac napi,deci...,nu stiu ce-s.Cand le-am cumparat dintr-o piata ,ca rasad,mi-a zis ca-s margarete galbene mosu respectiv.
Si mie imi plac.Primavara le raresc si i-am dat vecinei o multime acu 2 ani,cred si are un gard viu splendid acum,la soare.Seara frumoasa Gabi. :)
Superbe flori! Cu siguranta ca fluturii de noapte se infrupta din polenul lor.Ce mai,...,ma bucur ca iti plac plantele.Sunt convins ca si ele stiu acest lucru.Acesta este motivul pentru care iti infloresc.O seara minunata.PA!:)
RăspundețiȘtergerechiar am vrut reteta! multam. am dat copy/paste.azi luam si foietajul, rezolvam problema!
RăspundețiȘtergereca la mine, cand imi place ceva...nu poate fi vorba de apa in gura...ci de inundatii!!! :)))
multam.
Cristian,da...,imi plac florile si animalele si oamenii,dar nu toti ci numai cei care nu fac rau celorlalte vietati...Atat de putini,da...,numai atatia imi plac.O saptamana minunata si cu spor la treaba iti doresc,aici in vecini,in Brasovul meu drag.
RăspundețiȘtergereDa,imi place si Brasovul,nu numai Timisoara.Pa! :)
Draga mea,chiar asa???Stiu cum e cand vreau ceva neaparat.Se duce al meu si cumpara inghetata :))))))
RăspundețiȘtergereEu am gasit foietaj fraged,bun, de la Boromir,Foi cremsnit scrie pe cutie.
Te pup Manole si sa ai o saptamana faina,numai cu bune! :)
Azi fac bulion si am intrat sa-mi iau cheful de aici.Am udat in gradina ca cica asnoapte a durduit de ziceai ca se rupe cerul...,asa zice vecina,ca eu am dormit bustean.Dimineata nu parea c-a plouat.
RăspundețiȘtergereAm atata treaba,ca am cules sambata vinete si nu le-am copt si fasole si nu am gatit-o si ardei si nu i-am pus la murat,am pus doar castravetii,am scos ceapa pusa mai tarziu,am impletit-o si pe ea,am semanat salata de toamna,in locul ei si alte...,curatenie,etc.
Manole,de gatit am gatit vineri ardei umpluti,o bunatate,mi-au iesit f gustosi,era carnea buna,iar ieri am facut ciuperci+cotlet+cartofi prajiti+salata asortata,cu ceapa rosie.Foarte bun!Dupa cat vorbesc eu despre mancare zici ca am 100 de kile...,lol...,n-am decat 75 la 1,73 metri.Ha!!!Dar am de gand sa ma infometez nitel si sa fac mai multa miscare.Am zis ca am de gand,n-am dat cu parul.... ;)
Va doresc si voua o zi cu realizari si bucurii,cat cuprinde.Vorbim dupa ...bulin. :)
Spor la treaba, o saptamana buna si nu te infometa ca n-ai de ce, esi f. bine asa, sanatate sa fie!
RăspundețiȘtergereFac si eu din cand in cand cremes si lapte de pasare,asa cum imi aduc aminte cum facea bunica. Cred ca am sa incerc si reteta de la tine. Totusi te-as intreba daca nu trebuie frecate intai galbenusul cu zaharul,introdus treptat faina si laptele,caz in care gogoloasele nu apar.E putin mai mult de lucru. Am sa le pun si eu pe toate la un loc. Sper sa-mi iasa bine.
RăspundețiȘtergereMerci,Paul
Hei...,Paul,asa am zis si eu,ca le pun in ordinea scrisa si normal ca se amesteca pe rad.Adica,faina cu zaharul,se amesteca(astfel se evita cocoloasele),apoi galbenusurile si la sfarsit laptele,putin cate putin,in timp ce se amesteca.Deci nu le pui toate deodata si apoi amesteci.Poate nu ai citit destul de atent,dar nici eu nu am dat prea multe detalii,recunosc.Ai vazut cocoloase in craticioara din poza?! ;)
RăspundețiȘtergereSi,nu are rost sa frecam galbenusurile cu zaharul,ca la blat de tort,ca oricum se fierbe compozitia.Reteta mea este rapida,in max 15 minute e gata,intelegi?Time is money...,lol
Multumesc Gina,draga mea,mi-a iesit super fain...,hahahaha si la 2:30 erau la perna.Al meu a venit la 3 acasa,crezand ca ma mai poate ajuta la legat sticle,dar l-am ...fentat.
RăspundețiȘtergereAzi o sa pun ardeii bulgaresti la murat,ca am multi si trebuie sa ma duc sa fac investigatii pentru hrean,ca eu il cam smulg primavara,ca langa el nu se face nimic.Acum il caut cu ...lupa.Te imbratisez.Multumesc pentru sustinere.Ma gandesc ce ma fac cand pleci in concediu,ca nu te mai vad pe aici...:((((( si iti urez concediu placut,sa te odihnesti si sa te bucuri de locuri si oameni,oriunde te vei duce.Pa,draga mea! :)