miercuri, noiembrie 12

Dulceturi si compoturi,zacusti si muraturi....














Parca n-am avut niciodata atatea conserve si tot ne-au ramas,dar acum....sunt enorm de multe.Am facut si eu ca ceapa,care cica se inveleste in multe frunze uscate cand va fi iarna grea,sau stiuletele de porumb,deasemenea.

Raftul din pivnita care contine borcane si sticle de anul acesta.

Castravetii i-am cumparat din piata,doar borcanul cel mai mare este cu castraveti din gradina.Cele legate cu celofan au primit un capac deasupra,din hartie,ca sa nu se umezeasca celofanul,dar este numai asa...superficiala legarea.

Aceasta-i dulceata de acum din capsunele verzi si este cea mai faina.

13 comentarii:

  1. Draga Elisa, atata munca pe rafturile tale!
    Eu taman ce m-am intors dintr-un magazin alimentar...acolo rafturile nu erau asa de pline.
    Cum am mai spus si cu alta ocazie...mama, ne esti exemplu! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Manole,
    ia sa nu ma mai luati pe mine de exemplu,ca-s de moda veche.....Si apoi,voi aveti masina la scara,va duceti in 5 minute si va luati tot ce va trebuieste,dar eu,daca vin nametii..,hehe...bicicleta sta in pod,sau unde o mai fi loc pentru ea si pe jos eu nu car greutati sa lunec pe polei si sa transpir de efort,imbracata in suba aia de iarna.Acum intelegi de ce fac eu aprovizionare din toamna?O sa-mi tai si-un porc,daca ma enervez,ca pe vremuri si atunci chiar ca nu mai ies decat sa dau zapada si sa ma joc cu cainii. :))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Elisa ai o camara de toata frumusetea!
    Toata iarna vei avea la indemana preparate naturale si fara chimicale.
    Cele din rafturile magazinelor or face cu ochiul dar sunt "otravite" gata cu tot felul de E-uri si conservanti asa ca cele facute in casa le dau clasa.
    Felicitari pentru tot ce ai facut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Elisa mama, lunga iarna trebuie sa fie la tine !!!! mor de pofta cand vad borcanele alea cu ardei lung :) mmmm
    dulcegariile nu le atac :) le las pentru o placinta:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar daca iarna nu va fi atat de lunga incat sa goleasa camara ta in primavara navalim cu totii la tine sa curatim rafturile sa aiactivitate si in vara- toamna viitoare, altfel va ajung ce-ai pus pe 3-4 ani :)))))
    Cand eu ti-am spus sa deschizi magazin on line ai crezut ca fac bascalie ? OK magazin nu, da' pensiune ce zici ? :)))))
    PS Nota 10 cu felicitari d-na profesoara!

    RăspundețiȘtergere
  6. anonimul=gina
    Nu stiu ce se intampla in ultima vreme ca postez f. greu :((((

    RăspundețiȘtergere
  7. Lia,
    cred ca o sa le le rearajnjez,sa duc muraturile toate in pivnita,caci...a fost un an in care in camara a inghetat.Am izolat toata casa de atunci si camara la fel, dar cine stie ce geruri vor fi....
    Multumesc Lia,multumesc si pentru reteta de rosii conservate intregi.Vezi ce fain stau ele acolo la loc de cinste,la capatului raftului din pivnita?Cum cobor cateva trepte,cum dau cu ochii de ele si parca-s vii. :)))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Windy,
    da,da...insa muraturile cu porcul trebuie asociate,pe cand dulciurile...,doar cu...lingurita,hahahaha
    Deci,bulgarestii mei iti fac cu ochiul,ha??Bine ca stiu pe cine sa dau vina cand voi vedea ca-s tot mai putine borcane... ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Gina,
    fa-ti cont google,sau ..stiu eu...mi se pare ca sunt aceleasi optiuni ca si pe celelalte pagini de comentarii,prin care am trecut.Deci ,acolo la ...Comentati ca: ai o lista pe care o deschizi cu click pe sageata si alegi ,printre care si cont google.Hai,sper sa reusesti si sa te vad cu numele tau cu tot,sa fie bucuria postarii tale,intreaga pentru mine.
    Draga Gina,multumesc tare mult pentru apreciere.Ce sa fac si eu daca doar atat mi-a mai ramas sa fac...conserve,ca de crosetat...m-am lasat demult :lol: Cat priveste pensiunea...nu ti-ai dat seama ca nu ma leg la cap inainte??? hahahaha
    Pa pa !

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai ce de bunatati!!!... Sarmanica de tine, draga Elisa, atata lucru cat ai avut... hai ca iti venim in ajutor... la papat! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Laura,
    aiurea...,defalcat pe 4 luni jumate este o joaca de copii :))))
    Dar haideti..,va astept cu drag. ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu o asemenea camara plina cu de toate, iarna poate sa vina linistita!:)Superbe imagini....Ai fost harnicuta in aceasta toamna...Te pricepi la facut poze...Felicitari!Hugs from me....

    RăspundețiȘtergere
  13. Cristia,
    abia acum am vazut mesajul tau.Iarta-ma!
    Conservele le-am facut pe rand,asa cum au aparut in gradina,deci nu mi-a fost prea greu.Multumesc,dar sa stii ca tu esti tare priceput.Am vazut la tine niste poze de toata splendoarea,cu toamna asta colorata minu8nat si te-am invidiat (in sens bun) pentru asta.Iti doresc sa ai bucurii pe masura sufletului tau mare. :)

    RăspundețiȘtergere