miercuri, iulie 16

LEAPSA

In sfarsit am primit si eu o leapsa,ca am tot vazut pe bloguri si am asociat aceasta procedura scriiturala, pe bloguri, cu o reactie nucleara in lant,controlata,asa ca si cum un neutron lent, ciocnind un nucleu de uraniu,da alti 3 neutroni rapizi,care se incetinesc cu moderatorul...,la radul lor acestia ciocnesc alte 3 nuclee de uraniu s.a.m.d.Ma rog,nu intru in detalii,dar ati vazut ca-i vorba de...moderator si acolo.Ahhhh,ce mi-au placut comparatiile in profesiunea mea!!!Nu cred ca era un proces fizic caruia sa nu-i gasesc spontan,in timp ce predam,ceva asemanator din societate,din familie,din alte domenii si asta le-a placut enorm dragilor mei,acelora care si pricepeau... :)))
Dar sa revin.Am primit leapsa de la Oana si se refera la un lucru pe care-l fac deobicei oamenii si eu nu,deci de ce anume eu nu sunt dependenta?
Pentru mine ar fi mai simpu daca as spune de ce sunt dependenta,ca-s mai putine,deci sunt dependenta de curent electric.Am constatat asta intr-o seara cand s-a luat curentul o ora si nu stiam ce sa fac,ca era noapte,seara si nici somn nu-mi era.

Nu sunt dependenta de telefon,nu astept sa ma sune nimeni si cand ma suna,sunt surprinsa.Dar nici eu nu sun decat la ocazii si ...urgente,Doamne fereste!

Nu sunt dependenta de tigara.Am fumat si carpati fara filtru prin anii aceia in care snagovul era tare prost,mai prost decat carpatiul.Am suferit o interventie chirurgicala in 92,aveam hematocritul asa de mic,incat dr mi-a zis ca un barbat cu acea valoare a hematocritului ar muri.Eu n-am murit,ba mai mult,la ceva timp dupa aceea,luand o tigara in gura,cand stam pe o banca in zona caminelor studentesti din Timisoara,dupa ce aflasem rezultat la admiterea copilului,am simtit ca ametesc,ca mi-e rau si am stins-o.Si de atunci nu mi-a mai trebuit tigara.Deci nu vointa a fost la mine,cand m-am lasat de fumat,ci necesitatea organismului care mi-a dat semnalul si eu l-am perceput si am tinut seama de el.
Azi m-am intalnit cu sora unei colege care murise la putin timp dupa ce se pensionase,in somn si mi-a spus ca ar fi facut comotie cerebrala,ca fuma foarte mult si asta stiam si eu.Iar acum 2 saptamani un alt coleg de-al meu,tot fumator inrait a murit dintr-un motiv asemanator.Dupa 60 de ani.Acum sa nu ziceti ca daca traiesti pana la 60 de ani,ajunge,deoarece vei dori sa-ti vezi copiii la casele lor,sa-ti vezi si nepotii,sa-i ajuti cu ce poti,sa le urmaresti pasii cu gandul rugaciunii,de aici de pe pamant si nu din cer.Fumatul,se zice,ia din viata cam 20% si vad ca se confirma.
Ma bucur ca sotul meu s-a lasat de fumat,fara sa-l bat eu la cap,ca fiul meu deasemenea zice ca nu mai fumeaza,decat rar,mai ramane sa ma rog Lui Dumnezeu sa se lase si nora mea.
Hello!!Ai o tigara in plus? :D

Leapsa merge mai departe la Isabellelorelai,Mesterulmanole,SibillaSfinx

20 de comentarii:

  1. Hait! Si eu care venisem sa-ti amintesc ca mai sunt...doar 3 ore si fix 25 de minute!!!! :)
    ok! multam. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea,vrei sa o luam de la ora zero??!!Eu si asa am inceput de Duminica,de cand cu Cristal,cu plecarea ei in concediu,asa ca sunt...turta,io cu tzine votex??hic!!
    :))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari pentru lasatul de fumat. nici nu stii cata admiratie am pentru oamenii care reusesc chestia asta. mai ales ca eu incep sa transpir numai la gandul ca ar trebui sa ma las...

    RăspundețiȘtergere
  4. ...o ora si 20 de minute!
    ...si eu nu mai am rabdare! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Oana,nu fa un capat de tara din asta,las'ca ...toate la timpul lor...Daca e sa nu-ti mai trebuiasca o sa afli prima. :lol:
    Pana atunci,doar atat ar trebui sa stii si anume,cand o sa vreti sa aveti un copil,atunci sa fie organismul detoxifiat.Asta le spun si copiilor mei.Te pup. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Manole,...si ce trebuie sa fac eu la ora...?aaaa....,sa va imbratisez,da...abia astept. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. ...pai de exemplu, poti sa-ti iei cadoul de la mine de pe blog...
    LA MULTI ANI , ELISA! (mai erau doar 57 de minute! ce asta m-a oprit? NEEEEEEEEEE!)Pupici , Elisa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa ne traiesti,Doamna draga! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamneeee,Manole,Manole...mestere Manole,ce mi-ai facut tu mie?!
    Oare chiar asa cum simt eu sunt toate??Sau simturile mele sunt exagerate,ca ale racilor??Cat de mult insemn eu ca sa-mi faci tu asa un DAR??Pana dimineata,poate o sa-mi raspund,se zice ca noaptea este sfetnic bun,dar dimineata este trezirea la realitate.Daca dimineata mai este acolo,inseamna ca nu am visat,exagerat,exuberat ci am ...trait.Te pup si iti multumesc cu tot ce am.Si maine,ciocnim paharele,cu vin,cu bere,cu suc de mere.... :))))

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa fie Manole,sa fie multi,ca mai am atatea sa fac....sa zbor,sa imbratisez,sa pup,sa iubesc,sa ador,sa plang si sa rad,sa ...traiesc,adica.Doamne da sa fie multi si buni !Multumesc draga mea si-ti intorc urarile,pentru fiecare zi din viata.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  11. LA MULŢI ANI, ELISA!
    ELISA, LA MULŢI ANI!
    Tot ce îţi doreşti să se îndeplinească. Şi să fii verde-verde!
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  12. MUUUULTI AAANI TRAAAAIAAAASCA, MUUUUULTI AAAAANIIII TRAIAAASCAAAA, LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULTI AAAAAAAAAAAAAAAAAAAANIIIIIIIIIIIII!!!!

    si sanatate multa si numai bucurii de la viata sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc draga Isabelle!Verde,verde,...negresit verde, :lol:
    Dimineata,la micul dejun,incepem,da??
    Ca o zi are numai 24 de ore,lol.Te astept cu drag.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai făcut prăjitură?
    :lol:

    RăspundețiȘtergere
  15. Oana...,multumesc draga mea,multumesc frumos pentru urare si exuberanta.
    LA MULTI ANI OANA!!!A fost,sau va fi si ziua ta.La multi ani racule!!Si cat mai multe succesuri ( ;) ) sa ai!Anul acesta,de viata,sa-ti aduca ce-ti doresti tu cel mai mult.Te pup. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Se poate sa nu fac prajitura?!!!Pai este primul lucru pe care l-am facut,dar v-o servesc dimineata,la micul dejun,langa cafeluta si un pahar de suc de mere,sau de ....nu spun tot,mai las si pentru mainele de azi :lol:

    RăspundețiȘtergere
  17. Elisa, multumesc si eu de urari! ziua mea a fost pe 27 iunie.

    iti dai seama ca e 1 noaptea si mie mi-e pofta de prajitura acum?

    RăspundețiȘtergere
  18. Iubita mea,o ai chiar acum,asteapta doar s-o tai in bucati,ok???

    RăspundețiȘtergere
  19. Ahaaaaaaaaaaaaaaaa....v-am prins, e ora 4 si 38 de minute, pentru prima data in viata mea ma felicit singura ca nu dorm :))))
    LA MULTI ANI, ELISA !!!!!!!!!
    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, putere sa treci peste toate si multe, multe clipe minunate alaturi de toti cei dragi tie, realizari si bucurii pe masura sufletului tau minunat drago !!!
    Si da, nu te voi refuza nici cu leapsa ( am pus-o e clar ... ) si am fugit....trebuie sa-ti pregatesc darul :)
    La Multi Ani , Sestro !!!
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  20. Sibillaaaaaaa,iti multumesc ,iata de trei zile-ncoace...tot caut pe unde nu am apucat sa raspund.....
    M-ati coplesut cu urarile si m-ati facut fericita.Iti doresc sa fii fericita si iubita draga mea! Te pup . :)

    RăspundețiȘtergere