miercuri, iulie 9

CASTRAVETI





Despre castravete am aflat ca,daca vrem sa nu ne simtim rau dupa ce-l consumam,in salate sau pur si simplu asa,ca rosia si ardeiul,la o cina cu branza ,slanina,sau altceva...sunca,etc ,sa procedam inainte de a-l spala si curati asa cum se vede in poza.Adica,se taie la capatul cu codita un capacel care se freaca circular pe suprafata din sectiune.Se vede cum iese un lichid(prin capilaritate) care se transforma brusc in spuma.Cica acolo sunt toate toxinele din castravete,cele care ne fac rau la fiere,care ne dau stari de rau,mai ales seara.La mine functioneaza.Incercati si voi.

9 comentarii:

  1. Mie imi plac castravetii si nu mi-au facut pana acum niciodata rau :)
    ( ce-i drept ii curat de coaja), am auzit de acest procedeu, eu cred ca e valabil pt. cei proaspeti, cei pe care ii cumpar din piata uneori ii arunc la gunoi pt.ca desi par tari sunt albi cand ii cureti. Oricum am sa incerc sfatul tau :)
    Pe ai tai din cos i-as manca cu tot cu coaja cum faceam cand eram mica cu prietena mea cand dadeam atacul la castraveciorii din gradina....:)
    Sper ca esti bine, multa sanatate, cu drag, G

    RăspundețiȘtergere
  2. Gina,pai ce...,tu cumperi ce-ti da precupetul sau ce vrei tu?!!Hai ca m-ai lasat paf,cum sa arunci ce cumperi?Trebuie sa fie si din aia proaspeti in piata...,ca doar nu-i pepene sa nu-l vezi daca-i bun,decat taiat(si eu am aruncat primul pepene,ca era crancen de verde si rau de tot la gust).
    Castravetele pe care l-am pozat frecat este murdar tare de pamant,c-o fi fost pe jos,unde am udat,insa cei din cos nu-s asa,ca stau suspendati.Imi pare rau ca nu am fost atenta cand am facut pozele...,trebuia sa iau altul.Oricum,de spalat ii spal dupa ,asa-i reteta.hahahaha....

    RăspundețiȘtergere
  3. stiam de la mama...care inainte de a pune castravetii la murat, toarna apa fierbinte peste ei, apoi ii lasa 24 de ore...pana iese toata spuma din ei...
    nu stiam insa despre metoda pe cere ai spus-o. multam.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da?Asta nu stiam.Eu ii aranjez in borcan,cruzi,neopariti si apoi torn solutia fierbinte peste ei.
    Dar castravetii cruzi pot face rau unor persoane cu deschinezie biliara,asa ca eu la cei cruzi m-am referit,draga Manole.
    Ce faci??De la Paris,la Iasi...si ce mai urmeaza?Esti tot intr-o vajaeala. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ura, am mai aflat ceva! Pentru mine este foarte important, pentru că îmi plac mult castraveţii. Îi mănânc aşa, fără nimic :lol: În copilărie, la bunici, rupeam castraveţii mici-mici din vreş şi îi mâncam cu miere. Jurai că mănânci pepene.
    O zi bună, Elisa! O zi bună, Grădină de Vis!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur Isabelle,ca ti-am fost de folos.Sa stii ca mie chiar imi produceau stari de rau,mai ales daca ii mancam seara.Acum ...,n-am probleme,multumesc Lui D-zeu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu ii mananc asa cruzi,fara sare si fara nimic.Sunt atat de gustosi,astia mari de salata,ca au seminte si miez delicios,pe cand cei cornis,care se pun la muraturi,sunt prea tari pentru consumul in stare cruda.Dar sa pui miere pe ei...,n-am stiut.Multumesc Isabelle!

    RăspundețiȘtergere
  8. De unde stii atatea nu voi stii never ever, insa notez si eu cate ceva, clar esti mare gospodina si priceputa-n toate. Multumiri pentru toate sfaturile Elisa draga :)
    Toate cele bune.
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere