joi, iunie 26

DE CE BLOG CU GRADINA ????








































De ce blog cu gradina?Habar n-am,caci in 27 martie,ma jucam scriind pe google asa:VREAU SA-MI FAC BLOG,desi nu cred ca vroiam,am incercat doar sa vad ce se-ntampla si am primit site-uri cu oferte,am ales unul in romaneste si tot completand ,fara probleme,spatii si spatii,m-am trezit cu blog,mi s-a spus ca operatiunea a fost realizata cu succes.Apoi am zis ca am nevoie sa scriu undeva despre mama mea,despre copilarie si despre ocupatia mea de acum,gradinaritul.Si am inceput sa scriu articole,nu aveam camera digitala,nu stiam cum se fac toate astea,poze,etc,insa m-am bucurat ca pe langa alte aplicatii pe care le fac eu pe computer  voi mai avea si alta preocupare.Dupa aceea m-am gandit ca e un loc bun unde sa tin evidenta lucrarilor,caci ni se intampla des,anii trecuti,sa ne tot intrebam unul pe altul,cam cand am stropit rosiile ultima data si cu ce substanta si ne enervam ca nu stiam daca este cazul sa repetam operatia ,cu alta substanta.Era o chestie foarte faina,sa am scris undeva unde pot gasi repede informatia.Apoi mai sunt si florile din curte, care-mi dau multa bucurie si pe care mi-am zis sa le fac vedete.Asa a inceput totul si daca aveti timpul si rabdarea sa cititi primele mele articole veti afla despre mine  si despre familia in care am crescut.Acum,ca scriu,mi-e un dor de mama mea si de sora mea care este plecata la fiica-sa in Los Angeles  ,caci cu copilu'meu am vorbit ieri si mi-am ostoit dorul.
Pe urma ati aparut voi,prieteni dragi, care mi-ati spus vorbe frumoase(Stiti cat de mare este nevoia omului de vorbe frumoase???) si pe care v-am simtit alaturi si mi-ati dat putere sa fac lucrarile cat mai bine,asa cum facem cand vine cineva la noi,sa fie cat mai bine si cat mai frumos...
In acelasi timp m-am gandit sa fac cumva sa intre pe blogul meu si alta lume care are aceeasi ocupatie,gradinaritul si sa ma uit si eu la alte gradini,sa comunic cu lumea care stie si face mai bine decat mine,sa invat adica.Eu sunt genul de persoana care invat pana la sfarsitul vietii,de la toata lumea(pacat ca retin cam putin...lol),asa ca asta speram sa se intample atunci cand l-am rugat pe fiul meu sa ma publice  pe google,sa fiu o adresa de google,adica.Dar,din pacate,nu am obtinut inca legaturi cu alte persoane specialiste in gradinarit.Mai caut.Si daca voi puteti sa faceti ceva in acest sens,sa-mi dati linkuri cu bloguri asemanatoare,sau,ma rog,orice de acest gen,v-as ramane recunoscatoare.
Azi am gradina relativ bine,cu lucrari facute recent..sapat tot,udat,copilit,strans uscaturi si fructe cazute pe jos,legat rosii,dar si cules.Asta este,ca acum e mai greu,caci pe langa lucrarile obisnuite a inceput culesul si...conservatul.Oricum,de pe la 1 iunie am inceput sa culeg capsunii,fragutele,iar acum,inca nu s-au terminat acestea si incepe zmeura,merele de vara,coacazele si ieri am cules a doua oara mazarea.Inca mai este mazare de crescut in pastai si am udat-o ca lumea,ca este mult mai gustoasa decat aceea pe care o cumparam asta iarna,dupa ce s-a terminat a mea din congelator.Si mai este o problema care face sa fiu asa de obosita,coplesita de treburi...faptul ca stapanul inelului are job,hahaha,din nou,dupa ce vreo 2 ani a stat acasa non stop si faceam treburile amandoi,acum el doar pregateste substantele,imi cara apa in fundul gradinii,ca avem si acolo o parcela cu zarzavaturi si se mai duce dupa cumparaturi,cu lista,lol.
Asa arata gradina mea acum....

23 de comentarii:

  1. Elisa drago, de cate ori vin la tine imi ostoiesc dorul de satul copilariei mele, Lescovita, unde maika mea Darinka, acum mutata pe steaua ei, la fel ca tine grijea de gragina draga sufletului meu si unde aveam obiceiul sa ma pitesc sub nucul batran sa scriu, sa ma imbat cu zmeura inrourata si sa adorm mangaiata de florile maicii mele.... iti multumesc din suflet, esti oaza sufletului meu si vin cu drag sa-mi stampar setea de mine, aici, in gradina ta de suflet :)
    O zi minunata iti doresc sestro, si roade bogate, mangaierea noastra sa fi mereu, si nu uita rogu-te de o reteta de praji cu visine :)
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit articolul cu o lacrima in coltul ochiului, mi-e greu sa explic de ce.. Trecand si peste pozele de ieri ce vad? Pe Elisa in pom!? Sa fie ea? nu mi-o imaginam asa tanara si supla desi daca ma gandesc la cat munceste... dar mai si gateste..., m-a uimit si amuzat cum era draga de ea in pom :))
    Nu-mi explic cum de nu te-am "zarit ieri", astazi altceva vroiam sa scriu dar iata ca mi-ai adus zambetul pe buze. Te imbratisez si-ti apreciez munca ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. lol,Gina,imi aduc aminte de faza cand eu ziceam ca ma dau pe role si tu credeai ca-s role din alea de se dau copiii si nu numai,pe strada...,iar eu ti-am spus apoi ca-s role pentru masajul talpilor.Stii Gina,chiar m-au ajutat f mult rolele in vremea aia.Acum nu mai am nevoie,nevoi...si am uitat de ele,dar cred ca o sa reiau activitatea cu ele,pentru orice eventualitate.
    Dar ce subtire este craca...,ai vazut???hahaha!Da clik pe imgine s-o vezi marita...hahaha si nu mai zici ca-s supla :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Elisa, cum iti spuneam, imi e dor de tine!
    Vezi, gradinuta ta e ceea ce esti tu! Un om ce face ca ce-l inconjoara sa rodeasca!
    Mai in gluma mai in serios, am tot zis, despre gradinuta ta si modul in care o aranjezi, fie si prin legatura, la o anumita inaltime pe care o faci firelor de ceapa, ca e ca la armata!
    Daruirea ta, pentru acel fir de ceapa, ardei sai cireasa, io o vad sub doua aspecte: un om meticulos care stie ce face si in al doilea rand...un om care-si creste gradina ca pe propriul copil!
    Si da, are dreptate Sibilla, reteta pentru prajitura cu visine...va rog! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sibilla,Dumnezeu s-o odihneasca pe majka ta si sa stii ca ea este fericita acolo ca tu vorbesti si-ti amintesti de ea.Am calatorit mult cu acceleratul Buc-Tim si in tren discutam cu cei din compartiment si-mi amintesc ca ..odata,o femeie cumsecade care m-a ascultat cum povesteam eu despre mama mea,mi-a spus ca mama se bucura de fiecare data cand vorbesc despre ea.Cu asta ramanem dupa ce nu vom mai fi...cu memoria copiilor nostri. Te imbratisez drago... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Manole,ala nodatu este usturoiul,se 'noada frunzele ca sa creasca capatana,ai vazut ce frumos e?!!! :) Acum te iert,ca dee...,insa ceapa "se culca",adica se lasa frunzele la pamant cand este maturizata,ca sa se coaca.Eu inca "n-o culc" ca-i atat de viguroasa si se rupe,dar este si timpul ei...
    Visinele... inca nu-s coapte,doar rosii :) ,insa la piat'am vazut,deci reteta....o stie toata lumea,cred,e un aluat de chec in care,cand este in tava se astern visinele tavalite prin faina,ca sa nu se duca toate la fund...,hahahaha..fundul tavii,am zis ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. deci...daca le legi...atunci e usturoi...da, am retinut, priceput!
    oricum...am vazut...nici mai sus...nici mi jos! Drepti! asa cred ca le spui!
    pup Elisa, cu gradina ei frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna dimineata Manole!Sa ai o zi frumoasa si racoroasa!Te pup.
    Buna dimineata tuturor!Treceti pe la mine ca-i asa de faina racoarea diminetii!!Cata imaginatie iti trebuie ca sa si simti in realitate ceea ce vezi?Eu am puterea sa simt mirosul de fum,daca ma uit la TiVi la cineva care fumeaza...mi s-a intamplat,dar doar de cateva ori.lol
    Ieri am cam tras chiulul de la munca,m-am odihnit,iar azi deretic prin gradinuta,tund iarba,curat florile de uscaturi...gasesc eu ceva,haha
    Va imbratisez,prieteni dragi...

    RăspundețiȘtergere
  9. ...Buna dimineata Elisa!
    ...se simte, se simte racoarea diminetii, amestecata cu miros de iarba tunsa proaspat...cu mirosul de ceapa, usturoi...si verdeata!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Hai tu,Manole...ca ceapa si usturoiul nu miros ,decat dupa masa,sau cand face vecina de mancare,ca arde tot...hahahaha,...lol,insa petuniile,da si trandafirii.

    RăspundețiȘtergere
  11. ...pai n-ai zis ca ne imaginam?!! ca nici iarba n-o cosisesi...nu?
    hai Elisa zambeste, sunt sigura ca pot spune la plural, abia asteptam sa revii, vesela sa ne arati inca ceva de prin bucatareala ta!
    uite eu am pus de-o ciorba de fasole...e la fiert in prima apa...urmeaza si restul...apoi m-am gandit la niscai copanele la cuptor...cu mazare...tu ce-ai mai gatit?

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga mea,la mine mazarea s-a terminat ieri si era cu piept de pui facut in tigaie,fasii cu usturoi si busuioc pus la sfarsit.Apoi ciorba este ...hahahaha...de salata,din congelator,ca trebuie sa fac loc pentru fructe,zmeura se coace si ea,mazarea am puss 3 pungi si asa,le rotesc ca sa nu pun si congelatorul.
    Azi mai fac o mamaliga cu lapte,ca luam lapte cam mult si il manca mai mult cainii,desi e bun.Iar maine o sa pun si eu la cuptor niste pulpe de pui din alea sarbesti si o sa fac si un pilaf,cred.
    Spor la treaba Manole si odihneste-te,nu te lasa rapusa,lol

    RăspundețiȘtergere
  13. ps. am tuns iarna cu secera,de pe langa rondurile cu flori,sa se vada florile...hahaha dar suprafata aia mare,de sub mar...,mai astepte,ca nu-i bai.
    Acum trag chiulul,ca nu dau turcii.... :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Sora mea , care-i mare "grădinăreasa",asemenea şi "florăreasă" şi pe care-am înnebunit-o cu raiul tău zice că de ce n-ai adresă de maill să-ţi zică şi să-ţi trimită "experienţe" , ea deocamdată-i antiblogereală , mă bodogăneşte pe mine cît cuprinde dar la tine-n grădină stă cît poate , pe furate şi-i încîntată rău , zi tu ce să-i zic , ai oricum încă o admiratoare big fană !!!
    să fii sănătoasă şi te hai odihneşte că pe bune nu dau turcii,nici măcar românii nu dau ... iau =))

    RăspundețiȘtergere
  15. CELLA,cum n-am adresa de mail??unde trebuie sa am si...n-am,caci eu ,fara sa dau adresa special,am primit mailuri de la lumea care-mi citeste blogul.Inseamna ca undeva exista si se poate uza de ea,dar eu nu stiu cum.Cred ca stie Manole.
    Nu pot s-o scriu aici,din motive lesne de inteles .M-as bucura mult sa comunic cu sora ta despre gradini si flori.Multumesc mult,CELLA. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. te salut cu drag Elisa, mai ales acum cind am avut si onoarea sa te vad chiar daca erai pe`o craca, nu conteaza, acum stiu si eu cum arata d-na Elisa cu care eu am vorbit virtual atita timp.
    te felicit pt minunea de gradina dar si pt spiritul tau liber , am gasit de multe ori in vorbele tale si mai de curind si in gradina ta , acea liniste si echilibru ce in momente grele ma parasisera.
    ne asteapta o vara torida, la noi ca de obicei vor fi multe grade celsius dar deja ne-am obisnuit. nu stiu incotr-o vom pleca si mai ales daca vom pleca undeva in vara asta , sint cam debusolata, ma omoara incertitudinea asta, anul trecut stiu ca am luat decizia de a pleca in vacanta de suparare, de nervi, am pus mina pe telefon si in 2 zile eram deja cu burta la soare, poate si in acest an la fel va fi plecarea, fata ma intreaba mereu cind plecam , eu ii raspund ca nu plecam, in ochii ei se citeste dezamagirea, sufletul meu e sfisiat si ma gindesc oare eu, pt mine, cind o sa iau decizii pt mine, asa cum vrea si sufletul meu?....raspuns....niciodata....mama tot mama ramine asa ca...
    si tu povesteai mai la inceput de mama ta, de copilarie, aveai dreptate ca mama se gindeste in primul rind la ,,puii,, ei , cum sa le fie bine, cum sa-i ocroteasca , sa le faca viata mai fericita decit a ei,apoi cind pleaca dorul de ei iti arde sufletul si atunci ne dam seama ca noi vom fi fericite atunci cind si copii nostri sint fericiti chiar daca asta inseamna sa ii lasam sa plece acolo unde ii duce viata si dorinta lor de fericire si bunastare materiala si sufleteasca.
    copilaria trece, vine adolescenta si apoi maturitatea, asa ca...in acest moment eu nu pot decit sa ma bucur de copilaria ficei mele si sa incerc sa fiu o mama cit se poate de buna si intelegatoare....ca doar mama ...tot mama ramine!
    te sarut elisa, ai grije de stapinul inelului, intr-un fel acum el e ,,copilul tau,,!
    am scris mult, sper sa ma ierti dar nu am mai vb de mult .

    RăspundețiȘtergere
  17. Hmm,viata este cu suisuri si coborasuri si acum esti pe partea descendenta a sperantelor tale.Nu-i bine CRI,caci macar sperantele sa ne fie ca vantul care umfla panza corabiei.Si aminteste-ti cum te-ai mobilizat anul trecut si nu ai ramas acasa in vacanta ...Vei reusi si acum si poate vei convinge sa vi se alature.Nu fii trista (am simtit ca esti,ca nu ai mai venit sa vorbim),priveste mereu partea buna,stii tu,sau reciteste.Nu-ti fa iluzii ca cineva este fericit si multumit de el si de cei apropiati suta la suta,caci pe tine si asta te macina.Invata sa te compari cu tine insati,cu tine cea care ai fost mult mai necajita odinioara si vezi ce progres constati??
    Si neaparat sa-ti programezi plecarea in concediu.Apoi,draga mea,mai sunt cartile care ne sunt de mare ajutor atunci cand credem ca suntem prea singuri...ele sunt prietenii care nu dezamagesc.Eu te pup si-ti multumesc pentru vorbele frumoase spuse la adresa mea,desi ti-am mai zis eu ca, pe ici pe colo, cam exagerezi.Nimic nu este ce pare a fi.Toti avem probleme mai mari sau mai mici,dar avem norocul sa ne luam seva de undeva,fiecare de unde a gasit izvor.
    CRI,nu ai scris mult si ce importanta are c-ai scris mult,din moment ce mie-mi face placere sa citesc si tie,sper,sa scrii?As vrea sa te pot inveseli dar stiu ca acest dar il are altcineva si-ti doresc sa-ti fie bine,sa aveti o vacanta frumoasa si sa fiti fericite/i!Te mai astept.Pup.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cum "de ce blog cu gradina"???? Pai ca sa ne clatim si noi ochisorii de oraseni aruncati printre betoane cu paradisul verde din curtea ta :)
    Ca sa vedem cirese adevarate si romanesti, mazare dulce abia scoasa din pastaie, reteta de mamaliga si de prajituri, ca sa salivam, ca sa ne dorim si noi un petic de curte pe care sa plantam o floricica. :)
    No, doamna, vezi bine ca blogul tau era imperios necesar sa apara in blogosfera asta romaneasca.
    Si nenea Cosmos ti-a facut reclama. E de bine, sa stii :)
    Apropos de email: e bine sa ai o adresa de contact pe blog. Daca nu vrei sa o publici pe cea de yahoo pe care o folosesti acum, poti sa-ti faci una noua, special pentru comunicarea pe blog. Cei care ti-au trimis email, s-au folosit probabil de adresa cu care ai comentat pe blogurile lor. Dar daca vrea cineva sa-ti scrie, nu neaparat un comentariu??? Fa-ti o adresa gen blogelisa @ yahoo sau gmail si fa-o publica. Nu se intampla nimic rau (doar sa o scrii cu spatii pentru a nu fi gasita de spameri). Vezi la mine pe blog, la Contact ;) Si chiar daca o sa vina spam-uri, le stergi si gata. :)
    Noapte buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. executat ciorba, pulpele, mazare...pilaf (la cerere), curatenie, si un rand de musafiri!
    acum gata, la odihna...lol, sa ma mai prind ca ma plang!!! :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  20. Ciupercutza,am vazut si eu,dar cam tarziu,ca nenea ,martea ,are tema asta:daca-i marti e blog.Eu,cum nu urmaream asa de amanuntit blogul d-lui nu stiam si am cazut de...fraiera.
    In legatura cu adresa de mail sa stii ca nu ma descurc,nu gasesc Contact la tine pe blog si voi astepta pana miercuri sa-l rog pe fiul meu sa-mi faca,dac-o avea chef...:D
    Multumesc pentru vorbele tale de incurajare,caci ,sincer,la un moment dat mi-a venit ideea sa-l delete,ca sa am ce regreta mai apoi... lol.Iti doresc o zi libera cu multe impliniri. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Manole,draga mea,la 2 noapte terminasi tu treaba?? Ei las'c-ai recuperat in dimineata asta si esti si fericita ca ai gospodaria aranjata si poti sa te bucuri de libertatea sambetei...o floare,un gratar,o bere rece si povesti cu cei dragi.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eeee, ai dreptate, nu scrie "Contact" :) Dar daca te uiti in coltul din dreapta sus pe blogul meu, o sa vezi "Mai multe/Despre mine". Dai click acolo si sunt scrise cateva detalii despre mine, inclusiv adresa de email.
    Nu stiu ce optiuni are platforma blogspot pe care e gazduit blogul tau, dar banuiesc ca permite afisarea unui adrese de email la profilul tau.
    Oricum, nu e nici o problema daca nu afisezi o adresa de email. Era doar o sugestie.
    Sa ai o sambata frumoasa! :)
    PS Poate ne dai si noua o reteta pentru prajitura cu visine ... Ca tot e sezonul lor :)

    RăspundețiȘtergere
  23. De ce nu? Pana la urma, conteaza ce si cum simti tu.

    RăspundețiȘtergere