luni, iunie 30

7 RANDUNICI 2 MARI SI 5 MICI


Povestea cu randunici a inceput demult, prin anul 83 , cand construiam casa in care stam.Inainte de a pune ferestrele la casa,intr-o primavara,o familie de randunici si-a facut cuib in camera copilului.El ,fiul nostru,si-a ales acea camera,deoarece era cu fereastra spre gradina,spre liniste si spre rasarit.Atunci fireste ca ne-am bucurat,dar,dupa ce am pus ferestrele si geamurile casei,era in iarna aceluiasi an,randunicile plecasera si primavara urmatoare am neglijat sa lasam geamul deschis.Probabil ca am uitat.Intre timp tot mai putine randunici am vazut pe aici,pana cand nu am mai vazut deloc,ani la rand.Era combinatul chimic in functiune,era poluare,asa zic acum si poate de aceea.
Anul acesta,de ceva vreme,cam 2 saptamani,am observat minunatele pasari migratoare deasupra curtii noastre,facand cercuri si asezandu-se pe lampa de sub balcon,cate una.Le-am observat cu atentie,sunt 2 mari,adultii zic eu si 5 mici,cele care stau pe creanga una langa alta si asteapta parintii sa le aduca ceva. O familie de randunici a venit la noi,sa-si faca zborul de dupa masa si sa se odihneasca pe-o ramura..Mai des se odihnesc pe o crenguta de mar si asteapta parintii sa le hraneasca.Iar cele mari se odihnesc pe lampa.
Acum,dupa atatia ani eu ma gandesc ca randunicile acelea l-au convins pe fiul meu cat este de bine in tarile calde.Iar acum eu ma bucur tare sa le vad,sa le admir si ma gandesc ca ele sunt niste soli buni.

12 comentarii:

  1. De cînd mă ştiu mi-am dorit rîndunele la casă
    n-am avut decît pe sîrmele din preajma ei
    am în schimb arici , familii de arici pe care-i iubesc enorm
    mai nou mănîncă alături cu bătrîna mea căţeluşă
    casa cu rîndunele este binecuvîntată aşa că te invidiez, pozitiv,ai grijă de ele şi să vă aducă norocul aproape

    RăspundețiȘtergere
  2. Inseamna ca este arici domestic :) .Stiu ca ariciul este un animal bun la casa omului.Era o vreme cand am vazut un arici trecand prin curtea noastra,dar am vazut trecand prin gradina si animalutul ala de pamant,harciog,caruia-i spuneam in copilarie ...catelul pamantului...Avea o culoarea blanii asa de faina ,ceva portocaliu-roscat.
    Multumesc CELLA pentru urari de bine... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am porumbei (pe balcon, la bloc). Sunt drăguţi şi ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. ...randunici, gugustiuci...o mierla...si Dora care le latra pe toate, fiindca ii fura mancare (boabele) !
    da...si cele mari...si cele mici! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Isabelle,toate pasarile sunt minunate,daca nu pentru altceva macar pentru ca zboara... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. unde e comentariul meu??!!
    reformulez:
    ziceam asa:
    am si randunici,vrabiute si gugustiuci...si o mierla...si mai mai mari si mai mici...cu exceptia mierlei...care e matura...
    de ele are grija Dora...le latra de le zboara fulgii...ca si ele fac sa-i zboare boabele ei...da, si alea mici si alea mari...

    RăspundețiȘtergere
  7. Manole,chiar ai postat? Ca n-am vazut insa am avut activata moderarea ,ca n-am mai stiut ce sa fac cu...cineva care facea ...fulgi pe aici,pe la etaj,adica.Am dezactivat,ca nu stiu sa folosesc .
    Ai si mierla???Pai atunci te invidiez ,ce mai!... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Manole draga,a fost la moderare comentariu tau.Invata-ma ,te rog,sa bannez comentarii,ca am activat moderarea si astfel nu apar imediat comentariile.Te pup.O seara faina!Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Se pare ca ai multa caldura in casa de randunelele sunt prin preajma ei :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Victoria,cele mici dorm aici pe ramura aceea ca-n poza...,aseara tarziu mi le-a aratat sotul meu.Cand ma gandesc ca va trebui sa-si ia zborul peste ceva timp si sa creasca sa se intareasca pana atunci!!Dragele de ele.. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Elisa, eu sunt pe platforma wordpress, tu esti pe alta...nu stiu cum arata dincolo in administrare...nu stiu sa-ti spun. te poate ajuta altcineva care are blog de acelasi tip. imi pare rau. :(

    RăspundețiȘtergere
  12. Manole,am activat si eu moderarea si acum stiu.In legatura cu adresa de email,eu cred ca am rezolvat,mai ramane sa se descurce CELLA,ca sa o gaseasca,ca este la profil.Multumesc draga mea.. :)

    RăspundețiȘtergere