miercuri, mai 28

AS PUTEA SA FAC EXPORT DE MELCI,CA LIMAXII NU LE PLAC


Cand i-am spus prima data surorii mele ca pun POCI la fasole,sau la rosii,n-a inteles nimic.Ce-s alea??zice...
Pai, is niste bete lungi de 3 metri din alun.Aaaa...,araci !!
Da,araci,dar pe aici asa li se spune...POCI,iar operatia se numeste "a poci,pocire"
Pai clar,zice ea...cu obiectul ala, daca dai in cineva, il pocesti,nu??Asa-i,ai dreptate.Dar eu nu m-am gandit niciodata la acest sens al cuvantului respectiv si am ras de m-am prapadit.

Ma rog,multe cuvinte sunt...pocite...pe aici.De ex cartofului i se spune ...gogoasa...,cotletului ...pece,caltabosul e maios,iar toba aia de porc este prezbusti.Si multe altele,ca nici acum ,dupa decenii nu fac deosebirea intre maios si prezbusti,lol.

Dar sa revin la titlu.Pe aici cresc melcii ca-n crescatorii.Stau in buruiana, aia nalta si umeda,din vecini si vin la masa la mine la fasole,salata,iar cand se coc capsunii....trai pe vatrai la melci.(asta-i tot o expresie de pe aici).Ii mai adun si-i dau in vecini la gaini,dar de cele mai multe ori dau gol cu ei la poarta de handbal,care in loc de plasa are zid de beton.Sunt dura,nu-i asa?!!!Contrar normelor europene,care ar spune ca inainte sa le cant...melc,melc...codobelc.Si apoi sa le dau de mancare OPTIMAL(granule albastre).
Avem si acarieni.Cum??Nu stiti ce-s aia??!lol Nici eu nu stiam pana de curand,ca nu aveam dintotdeauna.Sunt insecte microscopice,se vad cu lupa pe dosul frunzei si mananca frunza asa incat zici ca a taiat-o cineva pe mijloc,iar apoi dispare o jumatate de frunza.Dar sug si seva si se ingalbenesc frunzele si moare planta.Se vede la vanata din poza de ieri.

Daca ar fi numai munca....,ar fi foarte simplu,dar aceste aspecte ma innebunesc la nervii capului (expresie imprumutata de pe bloguri) si pur si simplu nu mai stim ce sa facem.E greu.

Daca vreti natura verde mai bine mergeti in parcuri si la gradina botanica.As pleca si eu.Asta-i perioada cand as tuli-o de acasa,dar raman.

7 comentarii:

  1. limaxi, acarieni...si ai grija la clematita,la paianjenul rosu...deci,Optimal si Decis(regent) o data la 2 saptamani...stiu...
    nu prididesc astia la noi, Elisa! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. În conflictu' ăsta (pe viaţă şi pe moarte!) io-s de partea celor care nu cuvântă... ;P
    Nu dragă, nu-s ecologist! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Elisa sa dea Domnul vreme buna si tie putere de munca sa ne incanti cu gradina ta intr-adevar de vis. Cred ca ai si ajutoare, dupa cum vad eu e destul de marisoara si f.b. ingrijita :)
    Nu stiu ce profesie ai avut dar dupa cum imi dau eu seama trebuie sa fie ceva legat de l. romana, de dragoste fata de oameni, de plante, de locuri si multa blandete. (exceptand melcii :) )
    ma bucur ca am cunoscut (chiar daca numai virtual) asemenea OM si-i doresc numai bine .

    RăspundețiȘtergere
  4. Te citesc cu mult drag si pe artistul, stiu ca in curand se va inchide "sezonul" eu una sper sa nu reinoiesc abonamentul :), mi-ajunge :)), dar voi veni cu placere la tine in gradina la o lingurita de serbet intr-un pahar aburit de apa rece :)) te pup,

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Manole,florile le stropim doar de mana,regina noptii de obicei. Si petuniile fac musculita alba de sera.In rest eu n-am dat si pe flori cu substante ca zau daca mai am timp,mai ales ca,cred si sper sa stea departe de noi acel paianjen...rosu hahaha.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  6. SuKaRiT,tu cum ai vedea rezolvata problema...fara violenta.Ce?!otrava nu-i violenta?? :P
    Merci ,te-am zarit sub nuc tragand cu ochiul la capsuni si calculand cam pe cand le-o fi sorocul... lol, :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Gina,draga mea Gina,nu las pe nimeni sa ma ajute.Asa ii stiu eu ocroti pe cei de langa mine...ii las sa huzureasca. lol
    Serios...si pocile le-am infipt eu,facand gropile cu ranga (am febra musculara si la stomac de atunci hihihi),caci stapanul inelului lucra pana la 3,mananca,plimba cainii si face substantele pentru stropit, lucru care nu-i de saga.Asa ca mi-ar fi rusine sa-l astept sa sape el in gradina.
    Ma bucur de ceea ce spui in legatura cu ArTiStul.Si eu.
    ps.profesia o mai am,dar esti cam departe cu presupunerile...hahahahaha Te pup Gina si te astept cu drag aici,sa povestim. :)

    RăspundețiȘtergere