luni, septembrie 29

Pentru asta traiesc

De dimineata,eei nu chiar asa,de pe la 9,am iesit hotarata sa fac frumos in jurul meu.Am luat 2 maturi,un faras si multa pofta de miscare si....

...iata ce-a iesit.Curatenie.Uitasem,am luat si o grebla pe care-am rupt-o din coada.M-am incalzit si-am pus jacheta-n cuiul de...mar


Nici-o frunza uscata nu se mai vede.

Apoi am luat corfa si m-am dus in gradina.Am strans piersicile ce-au cazut de ieri pana astazi.In galeti sunt cele de ieri si alaltaieri.

Dupa asta, am luat camera si am plecat sa admir ce mai am in gradina.Desi au cazut zeci de kile pe jos,de la vant,de la orice,mai sunt in pomi o multime.

Asta-i momentul asteptat de mine.Acum au culoarea soarelui cu rozul copilasilor imbujorati.Superba imagine,ador sa ma uit la ele.Le iubesc ca pe niste fiinte vii.



Ia uitati ce minunatie!Doamne...,cat am asteptat ziua aceasta si soarele si caldura,iar si iar caldura acumulata in aceste poame minunate....

Aici este jucaria mea de copil.Am lasat niste fire de ardei si vinete aici,in laditele de rasaduri,ca n-aveam unde sa le mai pun.Bineintales ca dupa ce le-am dat vecinei si prietenei.Acum s-au copt,au culori minunate si nu vreau sa le stric...o sa duc lazile in casa,cand vine frigul.Da,e jucaria mea,caci daca n-am avut papusi in copilarie,decat din stiuleti de porumb....,ce faine erau???si ce codite le impleteam....,ma rog,acum am jucarii vii si viu colorate.Florile sunt ale unui fir de cimbru rasarit si el pe-acolo.

Minunat este si marul ionatan,ca are mai multe mere decat frunze,ca si lamaiul.

Este superba privelistea ,as putea s-o privesc ore in sir in timp ce m-as gandi la mama,la tata,la surorile mele,la copilaria mea,apoi la Stapanul inelului meu,la copilul meu,caruia ii este acum dor de zacusca,hehe...,la viata mea toata,care a fost si care este.M-as gandi ,dar n-as face planuri,caci alea le face doar El,Dumnezeu.


Spuneti si voi daca nu a meritat sa le dau pomisorilor ,in timpul secetei de 2 luni,apa cu furtunul???

Apoi m-am dus in fundul gradinii,la nuc si am vazut ce mare a crescut salata.Eu vroiam sa fie pentru primavara,dar ea crescuse acum.


Si morcovii...,cata apa am carat cu galetile,sa nu se usuce....

Si la pastarnaci,deasemenea.

Acum,cand i-om scoate,sa vedem ce ne-au lasat in pamant acei harciogi.

Am revenit in curte si m-am uitat la flori.Ele sunt permanente,nu au disparut,fac frumos incontinuu.



Acum sa ma gandesc ce fac cu piersicile din cosuri,cui le mai dau si pe astea...,ca am ceva in gand,dar mai astept un telefon,doua.

14 comentarii:

  1. Elisa dragă, sincer, viaţa ta, acolo în ,,ţărişoara verde,, e frumoasă, aşa cum visam şi eu s-o am.
    O zi frumoasă.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Abia azi am reusit sa ma infrupt din friptura ta si sa svurez dulceata de piersici :) compotul mai tarziu ca nu mai pot deocamdata :)
    E frumoasa gradina ta si toamna. Eu ma gandeam ca odata umplerea camarii se goleste gradina dar se pare ca m-am inselat :)
    Piersicele sunt minunate si in copac si in borcane.
    Spor la treaba in continuare, te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Elisa,am reusit sa vin la tine si cred ca stii deja ce bine m-am simtit si eu.parca mi-ai dat si mie din optimismul si iubirea ta!
    Parca am simtit mirosul piersicilor imbujorate de soare ca obrajorii de copii.
    Si la noi e o zi insorita,a fost si ieri-imediat plec si eu de acasa,ma duc pe la mama mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Traiesti frumos. Dupa pozele facute, dai multa dragoste , primesti multa dragoste. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Starsgates,,,e clar ca fiecare visam la ceea ce n-avem. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Gina,cred ca ma pregatesc de duca,m-a coplesit tristetea toamnei si mi-e dor.Sa mai fac acest ...gem,inca un compot,sa adun tot din gradina,ca mai sunt gogonele si gogosari si ma duc sa ma culturalizez in lumea civilizata.Trebuie sa ma uit sa-mi aleg saptamana in functie de programul lor,al teatrului si al operei din Timisoara.Mi-e un dor nebun de lume,de viata mondena,de intalniri si de petreceri,dar cu lumea cunoscuta.Abia astept....
    Te pup Gina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabi,si tu iti doresti ceea ce nu ai acolo la tine?ca asa suntem toti,credem ca la celalalt este mai bine.Eu zic asa:nimic nu e ce pare a fi.Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  8. Manole,n-am mai ras cu pofta de mult si imi lipseste asta.Astept Australia via google talk :D

    RăspundețiȘtergere
  9. rasul cu pofta? ce-i ala?

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga mea,exista mai multe feluri de ...a rade...si unul este ...cu pofta. :P

    RăspundețiȘtergere
  11. Elisa draga, frumoase motive ti-ai ales pentru care sa traiesti ! :)
    Venind in vizita pe la tine, realizez tot mai mult ca ermetizantele cutiute din blocurile oraselor unde traim noi, majoritatea citadinilor palizi si anemiati sunt extrem de nocive si de apasatoare, lipsesc spatiile largi, deschise, lipseste perspectiva dincolo de limitele portii propriei case...
    Acum il inteleg mai bine pe al meu sot cand imi spune mereu ca-si doreste la pensie sa se retraga la casuta de la tara, acolo unde s-a nascut si a copilarit !
    Te sarut cu drag si iti multumesc pentru ca reusesti sa sfintesti locul, fie in marea de provocari ale naturii fiecarui anotimp, fie in armonia caminului !

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Cora,multumesc mult pentru ce-mi spui,desi ma cam lauzi,trebuie sa recunosti. :) Sunt sigura ca daca iti propui ceva vei reusi sa faci asa cum va doriti,asa sa va ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiu daca a sesizat cineva ce am vrut sa spun in titlu...pentru asta traiesc..,este o metafora si se refera la splendoarea fructelor afisate,care pentru mine sunt ca florile,superbe,sa le privesc,sa le admir,sa le ador,sa le vorbesc...,ma rog,asta am vrut sa arat prin acest post.Desigur ca pentru a junge la starea asta trebuie sa-mi fac curat in jur,sa fie imaginea completa in sufletul meu.Astept sa vada cineva poezia din postarile mele.Am spus mai mereu ca esteticul, pentru mine, primeaza necesarului.Versurile din Antet sper ca spun acest lucru si le-am pus la inceputul toamnei....demult.
    Daca cineva dintre cei care citesc aici spune ca ma cunoaste catusi de putin,greseste tare.N-au reusit sa ma cunoasca prietenii din real intr-o viata de om,dara-mi-te...
    Va multumesc pentru aprecierile voastre,dar ma tem ca nu laude astept eu de la lume,caci nu sunt genul care sa laud si sa astept asta.Deci,daca mai cititi aici,va rog sa nu ma mai laudati.Inca o data se adevereste zisa mea:::Nimic nu este ce pare a fi""O s-o pun motto in Antet.

    RăspundețiȘtergere