miercuri, mai 7

DE LA ISABELLELORELAI CETIRE

7 MAI 2008....PLANTAT ROSIILE IN GRADINA

Rezultatul muncii mele de astazi se vede in prima poza...finalul.DOAMNE AJUTA!Acum imi iau o cafa si scaunul pliant si ma duc intre ele,ca sa le spun ce mult le iubesc.

De la ora 10 dimineata,ca mai devreme era frig,am inceput lucrarile coborand rosiile din balcon,cam de 15 ori am urcat si coborat un etaj...miscare,nu???
Astea sunt,de le vedeti in a doua poza...cam 60 de fire,de 4 feluri:rosii mari de Timisoara,rosii move inima de bou,rosii galbene,rosii lungi de la taica si rosii mici din SUA.Deci 5 feluri.
Mai jos este pregatit ingrasamantul de grajd,maruntit ieri de sotul meu ,3 saci.

Am facut semne,apoi am inceput sa fac gropi,cu harletul,ca vreau sa le pun adanc,ca sa aibe apa sa nu le mai ud tot timpul,daca este seceta.Am tras furtunul si am inceput sa umplu gropile cu apa.Cam 3 ore a curs incontinu apa ,caci am lasat mult la fiecare groapa,din acelasi motiv,spus mai sus.


Cand s-a scurs apa am scos planta cu pamant cu tot din ghiveci si am asezat-o in groapa,facandu-i loc,acolo in mocirla.

Am tras nitel pamant in jurul pamantului in care sunt radacinile si apoi am pus cate un pumn dublu,luat cu ambele maini,ingrasamantul,asa cum se vede.

Aici este rosia imediat dupa ce am asezat-o in groapa.

Dupa gunoi (ingrasamant) am mai tras nitel pamant si am udat din nou ca sa se inmoaie ingrasamantul.In final,am apasat cu mainile si am tras pamant uscat.Important ca sa nu ramana deasupra pamant ud,ca se crapa si prin efect de capilaritate iese apa si n-am facut nicio scofala....

Asa arata in final,o parcela cu cele din America si cele lungi,in forma de kapia.

Asa arata prima parcela facuta in care am pus din cele move,mari de Timisoara si galbene.Bineinteles ca nu le-am amestecat,le-am tinut seama ca scrie, pe fiecare ghiveci ,de care este.

Cu totul mi-a luat 4 ore fara intreruperi,dar am facut treaba buna....zic eu!Acum mai ramane sa ne fereasca Dumnezeu de intemperii!