luni, iulie 28

Salata de cruditati

Eu ii spun salata asortata.O facea mama mea draga din ceapa,ardei,castraveti si rosii,iar eu mai adaug usturoi,brocoli (care a cam inflorit,dar ce importanta are,e bun si asa)si busuioc.Mama mea punea sare si nitel otet,iar eu nu pun sare,ci doar zeama de lamaie si ulei de masline.
Ingredientele se vad pe cele 2 farfurii,ceapa este ca un fel de arpagic,plantata printre capsunii de langa trotuarul din afara gradinii mele.Orice mm patrat l-am speculat.

Ardeii i-am taiat fideluta,iar rosiile mele,sunt asa cum speram...,bune.Nu arunc decat ff putin din buricul rosiei si are un gust f bun.Necazul este ca cele coapte se sparg de la ploi si nu pot sa le pastrez,sa le folosesc treptat.



De astazi mi-am propus sa fac zilnic aceasta salata,cu mici modificari,mai pot pune si miere de albine si nitel sare,totusi.Iar daca este pentru felul 2 o sa rup in ea sunca feliata fff subtire,poate si branza.

Am smuls ceapa si acum se usuca la soare.

Covorul acesta de carciumarese,la noi se numesc domnisori,este al vecinii,la soare ,in gradina.Superb,nu??Nu m-am putut abtine sa nu va arat...



Este multa ceapa si mare,dar trebuie sa se usuce frunzele, ca s-o impletesc,asa ca am pus-o la soare si o s-o acopar deseara cu folie,desi sotul meu moare de frica hotilor si nu ma lasa s-o las acolo,hahahahaha....
In curte este umbra de la mar,de la vie si unde este soare ...,sunt flori.



Am facut poze imediat dupa ce am scos ceapa,asa ca am unghii murdare.La sfarsitul treburilor folosesc sare de lamaie,sau coaja de lamaie stoarsa si se curata.



Margaretele galbene incep sa infloreasca.

Are doar 600 grame...


Rosiile astea ar mai fi crescut,dar se sparg de la prea multa ploaie...,ploua de 2 saptamani aproape incontinuu,noaptea,iar pana acum 3 zile zile... si ziua.