vineri, august 15

Teoria usturoiului...,sau a chibritului?!


Update:
Iata salata mea.Mi-am amintit ca trebuie si zeama de lamaie,asa o faceam.Eu am gasit reteta in Formula As.Isabelle mi-a spus ca se numeste Tabuli in Liban si nu lipseste de la nicio masa,desi la ei frunzele de patrunjel sunt raritati.Multumesc Isabelle.M-am bucurat sa gasesc acest clip video.



asta-i o portie de salata,reteta e in josul paginii.

De ce sa mancam usturoi?

Usturoiul a devenit unul dintre alimentele de care ne ferim in cursul zilei, iar multi dintre noi il consuma numai cand cred ca este momentul si locul potrivit. Din cauza mirosului usturoiul pierde teren cand trebuie consumat. Afla ce pierzi cand refuzi adaugarea usturoiului la mancare.

Intai de toate, trebuie spus ca usturoiul este o sursa buna de magneziu, vitamina B6, C si B1. De asemenea, acesta este bogat in fosfor, seleniu, calciu, potasiu si fier.


Reduce riscul aparitiei bolilor de inima

Principalul motiv pentru care ar trebui sa-l mancam este ca reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Studiile au demonstrat ca o dieta bogata in usturoi scade tensiunea arteriala, subtiaza sangele, scade nivelul colesterolului "rau", si creste nivelul colesterolului "bun". Toate aceste beneficii sunt datorate usturimii, care contine compusi bogati in sulf. Acesti sulfati au rolul de a relaxa vasele de sange si de a imbunatati circulatia.

Usturoiul are si proprietatea de antioxidant natural, astfel, acesta ajuta organismul in lupta impotriva radicalilor liberi. Vitamina C, seleniul si manganul sunt antioxidanti foarte puternici care protejeaza inima.



Antiinflamator

Poate fi folosit si ca antiinflamator. Este indicat sa manaci usturoi cand esti racita, gripataatac de astm, unde este cazul. Usturoiul omoara bacteriile, chiar si pe cele care sunt rezistente la medicamente. In consecinta, usturoiul are proprietati de antibiotic, datorita continutului de alicin. Acest compus se produce numai in momentul in care catelul de usturoi este taiat sau zdrobit. Cu cat este tocat mai marunt sau pisat mai bine, cu atat efectul terapeutic va fi mai puternic.


Reduce riscul de aparitie a cancerului de colon

Unele studii arata ca daca mananci usturoi de cateva ori pe saptamana, riscul aparitiei cancerului de colon este redus. Distrugand bacteria H.Pylori care se afla in stomac, este posibil ca usturoiul sa reduca aparitia cancerului de stomac.

Usturoiul poate combate 3 complicatii date de diabet, si anume: nefropatiile, retinopatiile si nevropatiile. Acest lucru este datorat continutului bogat in antioxidanti.


Indicat in curele de slabire

Totodata, studiile arata ca usturoiul poate fi folosit cu succes in curele de slabit, deoarece alicinul previne ingrasarea, pe langa faptul ca scade tensiunea arteriala, nivelul insulinei si al trigliceridelor.


Vindeca acneea

Multe persoane cred ca usturoiul ajuta la vindecarea acneei. Consumul de usturoi ajuta organismul sa elimine toxinele si, astfel, sa reduca acneea. Insa, pentru acest tratament usturoiul trebuie consumat numai crud.

Poate da rezultate pozitive si impotriva durerilor de picioare, cauzate de o circulatie sangvina defectuoasa, de nivelul ridicat al colesterolului sau de tensiune arteriala mare.

Cine consuma usturoi pentru proprietatile lui curative si nu vrea ca respiratia sa-i fie urat mirositoare trebuie sa taie sau sa zdrobeasca cateii de usturoi, sa-i puna intr-o lingura si sa-i inghita cu apa, astfel, continutul va ajunge direct in stomac. Daca nu s-a rezolvat problema, mesteca cateva frunze de patrunjel sau busuioc pentru a mai reduce din miros.
(sursa:Ghidul plantelor medicinale)


Acum sa va spun si eu,ca stiu o multime de lucruri despre usturoi,din experienta.
1*Cumparati usuroi romanesc din piete,acela care sub primele frunze se vede ca are cojile mov,usor violet.De ce?Pentru ca nu are gust rau si nici mirosul nu persista si nu este un miros rau ca acela dupa ce mancam usturoiul cu capatana mare,de la marketuri,acela din Turcia,cred.
2*Folositi-l la toate ciorbele,punandu-l taiat marunt in oala odata cu frunzele de verdeata,dupa stingerea focului si acoperiti.
3*Folositi-l la tocanite,tot asa ca la ciorbe.
4*Orice salata de cruditati(de castraveti,de salata verde si din toate,) trebuie sa aiba si o capatana de usturoi.(nu cate 2 catei...,este insuficient)
5*Folositi-l la salata de vinete,chiar daca nu cu maioneza,in combinatie cu ceapa.Am constat ca mirosurile se anihileaza..ceapa+usturoi.
6*Nu fierbeti usturoiul ca devine otravitor si isi pierde si vitaminele.
7* Nu trebuie sa-l mai consumati ca pe un medicament,luat cu apa si nemestecat in gura ,daca-l veti folosi in mancare zilnic asa cum fac eu.


SALATA DE ROSII CU FRUNZE DE PATRUNJEL SI USTUROI.



Este o salata pe care o mancam inainte de masa cu 1/2 ora,10 zile consecutive.
Se taie rosiile marunt,usturoiul,o capatana sau 2 tot marunt si frunzele de patrunjel,o legatura sau 2 tot foarte marunt.Se adauga ulei de masline.Se amesteca si se mananca imediat.Se mesteca bine frunzele intre dinti sa le iasa principiile active.
Eu,dupa 5 zile,devin dependenta de salata asta.Incepem cura de astazi.Incepeti si voi dragii mei,ca sanatatea nu vine de la sine,suntem sub tirul agresiunilor de tot felul,deci asa,sau si asa,ne putem proteja.Si daca credem cu toata puterea ca face bine...,atunci chiar ne face bine.
Incepeti prin a cumpara 1kg de usturoi de care am si eu.Cand o sa ma duc la Timisoara o sa mai cumparvreo 2 kg ca acesta nu-mi ajunge.
(Credeti-ma...,la noi nu miroase nimic si nimeni a usturoi din motiv ca acesta nu miroase urat,dar este iute de trazneste).