luni, mai 12

SALATA DE LA JAMIE OLIVER

LA MULTI ANI DRAGA GINA!! De ziua ta ...8 mai...inchin un pahar de bere (si eu am luat azi, cu totul intamplator, o bere...crezi in coincidente??)

Credeati ca va las numai cu salata ???Am vrut sa pun la update,dar nu stiu cum se face.Noroc ca n-am inchis pagina de editare...

La salata asta nu folosesc cutitul decat la nectarine...azi am avut piersici...


Se aseaza primul strat de salata rupta,cat de mic vrem

Apoi mozzarella,tot rupta,ca se desface in fasii,de la exterior spre interior

Apoi sunca feliata ff subtire,din magazin,rupta si ea in bucati

Se aseaza urmatorul strat de piersici(trebuie sa fie coapte si dulci),sau nectarine...asisderea

Ultimul strat este de menta rupte frunzele in doua

Acum am taiat lamaia babana si uite ca inauntru e ceva verde...in afara de samburi...deci tot e ea miraculoasa...

Am stors cam un sfert de lamaie,deci in mod obisnuit o jumatate,sau chiar una intreaga.

Si ultimul ingredient ...uleiul de masline (e bun orice ulei),turnat putin cate putin,sa nu fie gretos...cam 1 lingura si jumatate,cred

Asa arata gata

Si pusa pe raft in camara pana vine stapanul inelului,acasa.Se serveste cu clestele de salata,nu se amesteca si pofta buna!
PS.salata si menta sunt din gradina mea zdrentuita. :(((((((((((((((((((



SALATA JAMIE OLIVER


se aseaza pe un platou,pe care se serveste la masa,in aceasta ordine,urmatoarele:

---salata verde rupta cu mainile,nu taiata
---nectarine taiate in 8 ( sa fie coapte,deci moi,nu ca nuca in perete)
---branza mozzarella 250g rupta cu mainile in bucati prelungi(din aceea in zeama ,rotocoale)
---sunca presata 250g care nu e umeda si feliata fffffff subtire (asta-i tot secretul) si apoi rupta cu mainile
---frunze de menta rupte in 2(proaspata menta)
---zeama de la o lamaie
---ulei de masline putin,asa pe deasupra.
optional ---sare,dar eu nu pun.

13 comentarii:

  1. si cum e? ca suna destul de ciudat cu piersici sau nectarine si mozzarella si sunca.....

    daca as vrea sa fac, probabil ca as manca fructele separat. :D

    ce vrei? io mi's mai de la tara... :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Oana,e buna,ca altfel n-as face de fiecare data cand am toate ingredientele si menta proaspata.Noi ne-am obisnuit cu salate si fara sunca,dar trebuiesc si proteine....
    Daca-ti spun ca si eu....de la mama am luat sa mananc friptura cu compot!!! ma crezi???Asa-i in Banat.
    Dar si pe avion mancarea era cu gust de dulce...asa ca,se poate. :lol:

    RăspundețiȘtergere
  3. am locuit si eu in Ardeal o buna bucata de vreme si stiu ca sora mea, la gradinita fiind, manca supa de visine si de mere si, nu numai ca manca, mai si cerea acasa si mama habar n-avea despre ce vorbeste ea acolo. :D

    si stiu ca bucataresele de la cantina liceului mancau mamaliga cu pasta de coacaze. :D

    oricum, arata foarte bine salata ta! will you marry me?

    RăspundețiȘtergere
  4. mesterulmanole12 mai 2008, 20:31

    arata minunat!
    sarut-mana pentru masa! am retinut! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Oana,looooooooool...
    Dar ciorba de salata verde ai vazu??Aici i se spune "ciorba deselata" si e de sezon,asa ca urmeaza la postare. :lol:

    RăspundețiȘtergere
  6. Manole,Manole,...Mesteremanole,ce mai mesteresi tu acolo?
    O saptamana frumoasa si buna iti doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mea Elisa,
    Multumesc pentru urari. Vad cea esti ocupata si te scuz ca nu te uiti la NPM desi tare imi plac comentariile tale. Ma multumesc cu salata lui Jamie. Am o carte de-a lui facuta cadou de cel mare al meu anul trecut (stia ca-l apreciam ) dar sincer nu am incercat nimic de acolo (inca). Ghimbirul (f. des folosit de el) nu ma prea atrage iar fenolul nu stiu ce-i poate ceva asemanator patrunjelului?. Cred ca salata e buna nu stiu daca e si dietetica :)
    Astept cu interes ciorba ta de salata vreau s-o incerc, e ceva nou pt. mine. Pup di la Iesi

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Gina,am treaba multa,insa imi fac timp si pentru mine.Televizorul e cam abandonat,computerul e la putere acum...lol.Cateodata ma uit sambata seara la NPM,insa...sincer??(vorba Carmencitei)nu ma mai distreaza.Comenteaza tu, ca eu citesc pe ArTiStul si ma bucur sa te gasesc macar acolo,daca aici vi atat de rar....
    Te pup.:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bine arata, yami. Sunt un pasionat de arta culinara. Astept si eu retele

    RăspundețiȘtergere
  10. Interesanta salata ta...combinatia de nectarina cu carne si ....trebuie sa o incerc si eu:D

    RăspundețiȘtergere
  11. Sorin,ma bucur de vizita si da,din cand in cand...,cand gradina are problemele ei...mai pun cate o reteta. :)

    Strumful,incearaca si cu piersici,daca nu se gasesc acum nectarine...doar ca trebuie sa fie coapte,moi si dulci.Asa-i combinatia .In vest am mancat carne cu sosuri dulci...si in Banat se mananca cu compot.Deci se obisnuieste....
    Acum luati cate-o floare si daruiti-o cu tot dragul,cui vreti voi.... :)

    RăspundețiȘtergere
  12. buna elisa am descoperit de curand blogul tau

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim,ia-ti un nick si vino pe cuelisa.com ...acolo postez aproape zilnic. Am plecat de pe blogul acesta fiindca mi s-a terminat contul de poze.
    Te astept cu drag.

    RăspundețiȘtergere