vineri, mai 23

CAPSUNII TREBUIE LEGATI

Am cumparat un ghem de rafie si ,in doua reprize,separate de inca o ploaie mare,am legat capsunii,ca sa permita aerisirea si iluminarea pamantului dintre cuiburi.Oricum ,sunt cam desi,ca-s al 3-lea an pe acest loc si i-am mai lasat sa se inmulteasca,nu de alta,dar acest soi de capsune face flori si la pui,imediat ce prinde radacini.Unde mai pui ca au cam 3 etape de inflorire mare,pana-n toamna,daca da Dumnezeu si ii vom salva de tot felul de boli(caci ploile asociate cu mare caldura=boala),o sa ma umplu (in frigider) de capsuni.
Asa arata tarlaua inainte de a-i lega,de zici ca-i trifoi si trebuie cosit.


Legati,astfel ca fructele sa fie pe dinafara si nu strans si cu rafie mai lata sa nu-i taie sau sa nu se indoaie...

Am reusit sa intru printre ei,caci,de fapt,sunt pe randuri,desi nu se vedeau.


Si uite cat de incarcati sunt cu fructe

Acum,dupa ce sta ploaia o sa mai intru o data prin ei sa scot afara frunzele galbene sau uscate.


Nu sunt chiar asa de sigura ca am facut bine,deoarece,daca nu se opresc ploile,se pot compromite frunzele din legatura,care nu se pot usca.Ma rog,o sa-i dezleg,daca e cazul.Asa-i in agricultura,mai ales ca eu vreau si multi pe metru patrat.

14 comentarii:

  1. Să vezi: când eram eu mică, şi mergeam la bunicul la ţară (în Moldova, unde ploua mult şi des) puneam paie sub tufa de căpşune. Aşa căpşunelele se aşezau frumos pe paiele alea (sau fân uscat) şi nu se stricau. Hai că ştiu şi eu una alta, ce, doar voi?
    Spor la treabă! Şi domnului Constantin la fel, că nu e sărbătoare în fiecare zi! :lol:

    RăspundețiȘtergere
  2. Isabelle,am incercat si eu o data asa,cu rumegus,dar,la noi trebuie sapat,ca altfel se face ca betonul,in timpul verii(stii ca astia ai mei sunt cu multiple recolte,pana la toamna cand da bruma,asa ca trebuie sa las posibilitatea ca sa-i prasesc,hahahaha....
    N-am terminat treaba ca m-a adus ploaia torentiala in casa :( :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Elisa, nu ma ispiti ca nu voi mai astepta luna august si vin....mor dupa capsuni, direct de la sursa :)
    Ce-ti veni cu ..supararea, tu esti prietena mea de suflet, doar ca ti-as imprumuta cu drag putin din optimismul meu, tin mult la tine si sper sa simti asta...:)
    uneori, vin la tine ca sa-mi alungi norisorii :)
    Vreau reteta de praji cu capsuni :)
    respecte si pretuire sincera draga mea prietena,
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  4. Sibilla drago,fiindca piata-i plina de capsuni,uite cum as face eu...simplu,blat de tort in tava dreptunghiulara de placinta,din vreo 9 oua,apoi taiata in 2 pe orizontala si umpluta cu creama din unt frecat cu zahar pudra , ca o spuma in care as pune la sfarsit capsunii taiati in 2 sau in 4 ,functie de cat de mari sunt.Pusa la frigider si dupa 3 ore cred ca e comestibila.Ce zici??Te incumeti??Abia astept sa o execut,hahahaha...din capsunii mei parfumati si dulci si va invit,apoi :lol:

    RăspundețiȘtergere
  5. felicitari mai. asa gradina rar. nu stiu unde stai dar aici unde stau eu daca ai avea asa casa si gradina ar valora peste un milion de euro. te felicit si sa iti traiasca.

    RăspundețiȘtergere
  6. Elisa, cum nu am somn si gata, iar am venit, ce sa mai copiez reteta :)
    Multam fain, Zoran vrea si ma toaca si musai pe duminica, altfel, adio liniste la comp, el vrea praji cu multe , multe capsuni :))
    Noapte buna drago, respecte si pretuire,
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu mă omor după dulce (las' că nu se vede, am arderile rapide, pe măsura lăcomiei!). Căpşuni garnisite cu frişcă şi apă rece, rece, rece... Acolo sub nuc, să nu mă trăsnească căldura!

    RăspundețiȘtergere
  8. cand eu iti spuneam, ca le ai p-astea cu aliniatul... :)
    eu nu am decat vreo 4-5 cuiburi...dar dupa ce-am vazut la tine, le-am legat si eu. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Toader,deci ne-am inteles...nu stergi blogul ca trebuie sa ma hodin si eu cu raso-terapie si cred ca al tau indeplineste aceste comditii.Multam de vizita .Cand o fi de pazit ,vino cu SuKaRiT ,ca el a zis ca are lanterna... lol

    RăspundețiȘtergere
  10. Sibilla,sa-i faci lui Zoran praji asta cu multi capsuni si vorba lui SuKaRiT...garnisita cu frisca,hmmm imi lasa gura apa :lol:

    RăspundețiȘtergere
  11. Da SuKaRiT,asa o sa facem cat de curand...cand se vor coace.
    Si vezi ca mi-ai promis(aproape...) ca stai de paza cand cu...lanterna aia,mai stii?Bata-i norocul de hoti!! sa nu mai trebuiasca sa fure... :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Manole,vezi ca azi i-am stropit cu TOPSIN,ca sa nu faca putregai....
    Glumesc,daca ai numai cateva cuiburi nu-i musai.Dar sa stii ca la toamna de-oi trai,ti-oi trimite din astia,ca fac toata vara pana toamna fructe.Gasesti tu unde sa-i pui :lol:

    RăspundețiȘtergere
  13. le fac loc. printre lacramioare. si daca nu si nu, atunci am si doua ghivece de pamant, proaspat achizitionate si goale, de 45 de cm diametru...
    deci, da! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Ramane cum am vorbit,astepti la acceleratul Timisoara-Bucuresti,care ajunge la tine cam la 8 seara si gata.ok?Ma tem ca daca le las liane o sa fie si mai repede...vorbim.Te pup.

    RăspundețiȘtergere