joi, martie 25

Doi ani de blogăreală

Niciodata nu am inteles de ce se scrie cu 2 de g.dar eu nu mai vreau sa scriu cu 2 de g,blogăreală.

Doi ani este foarte multa vreme si totusi parc-a fost ieri cand ,jucandu-ma pe net, am scris la search :"veau sa-mi fac blog".Si imediat am primit o pagina cu multe site-uri,am ales unul in romaneste si din 3 miscari m-am trezit cu acest blog.Am ramas stupefiata cat de usor si cat de repede se putea lucra ceva pe internet atunci.Clickul mergea struna,timpi de asteptare nu erau,ma mai necajeam eu cand cu postatul pozelor dar pana la urma i-am dat de capat,intr-un fel,in felul meu si asa am mers din 27 martie 2008 pana in 19 noiembrie 2008 cand sefia de la platforma ma anunta ca mi s-a terminat contul si nu mai puteam posta poze.Ori,a posta poze pe blog este ratiunea blogului meu de a exista.Ce sa fac,ce sa fac?Sa-mi fac alt blog.Si mi-a facut Cristal pe wordpress.

Fac o paranteza sa spun de la bun inceput ca nu sunt incantata ca nu sunt exaltata ca nu am chef nici sa scriu acest post insa o fac pentru mine daca ma intelegeti...

Blogul acesta,dar si celalalt erau o parte mare din mine cu suflet cu tot.Ba m-am rupt de realitate,m-am certat cu sotul meu pentru el(el fiind gelos ca stau toata ziua pe blog) ,nu mi-au mai trebuit nici prietenii de aici cu care pana atunci ma intalneam foarte des de cand suntem toti la pensie si avem timp.Le-am gasit eu motive,mi se parea ca eu dau tot si ei nimic,ca nu le pasa de mine si asta fiindca vedeam ca voua va pasa.A fost frumos aproape doi ani a fost o perioada cu totul deosebita din viata mea.Eram implicata in ceva care-mi placea.Nu mai lucram singura in gradina,erati si voi acolo,va aveam in minte in timp ce dadeam cu sapa.

Am scris despre gradina mea,despre mama mea si despre mine,am sarbatorit zilele de nastere ale celor dragi,m-am bucurat de flori,parca erau mai frumoase fiindca le vedeati si voi,pe blog.Am fost tare incantata si chiar fericita sa impartasesc altora tot ce fac si tot ce stiu.

Acum exista ,pe cele doua bloguri,doi ani de gradina,altceva in plus nu o sa fac,cine doreste gaseste informatii iar daca sunt intrebata voi raspunde.Dar nu mai am placerea.Au fost atatea intamplari care m-au acrit.

Intai,cand am scris in campania electorala si am sustinut liberalii am primit cu stupoare(stupoare din partea mea) observatii cum ca nu ar cadra ceea ce spun si fac pe blog cu minunata gradina...hahahahaha...ca sa vezi??!!Adica,cineva si-a creat un loc,gradina mea,placut si linistit si eu ce faceam atuncea? ii stricam persoanei atmosfera inchipuita.Culmea!Atunci mi-am dat seama ,pentru prima oara, ca oamenii spun ce-mi spun nu pentru mine ci pentru ei,fac ce fac nu pentru altii ci pentru ei si nu care cumva sa le stric eu  echilibrul""" inchipuit cu realitatile mele.

Mare pasiune am pus eu in doua lucruri cel putin pe blog si anume in gradinarit si in sustinerea lui Crin Antonescu la presedintie.Foarte mare pasiune,era pasiunea mea dar unii dintre vizitatori ca si cand se trezeau pe vreun forum comentau contradictoriu fara sa-si dea seama ca este blogul meu,casa mea,parerea mea si cand intri in casa cuiva nu-i spui cum sa gandeasca ci daca nu-ti place cum gandeste si ce spune pleci tacand.Dar nu,au fost nspe mii de spamuri in acea perioada,nici nu le-am citit pe toate dar m-au amarat foarte.

Apoi cu gradinaritul.Doamne,ce mult iubesc o gradina si activitatea din ea!!Cred ca s-a vazut.Eu nu fac si nu spun nimic de forma,nimic fiindca asa ar trebui,nimic fals.Activitatea mea este o simfonie si armonia mi-o dau culorile si formele vii ale plantelor ,pomilor si florilor.In acest domeniu chiar sunt exuberanta,ma uimeste pana la paroxism o floare noua si minunata,fructele in pomi sunt pentru mine un intreg spectacol.M-am bucurat ca puteati si voi vedea prin intermediul blogului minunea naturii.Am scris despre majoritatea la ce foloseste fiecare,v-am impartasit si ceea ce nu stiam cautand pe site-uri cu plante si flori informatii.A fost munca mea de doi ani,serviciul meu,activitatea mea intelectuala si de transmis mai departe ca sa ramana,ca sa fie,ca atunci cand ai mei urmasi vor vrea sa ma cunoasca sa aiba unde sa ma gaseasca asa vie cum am fost in acesti doi ani,vie, bucuroasa de viata,de copii,de prieteni virtuali.

Se pare ca Romania va fi o groapa de gunoi in care se vor balaci in continuare toti mizerabilii care-l imita pe grosolanul de presedinte.El,prin felul lui de a fi si atitudinea lui de dictator va reusi sa faca o groapa mizerabila din Romania care-a fost.Mi-e scarba de tot ce se intampla in plan politico-social-televizistic dar mai ales moral.O scarba care te face sa te   intorci spre tine,sa nu te mai implici,sa nu mai speri si sa taci.

Este o mare contradictie intre renasterea naturii in aceasta primavara si ingroparea sperantelor .Nu ne mai putem bucura de primavara mult asteptata fiindca ceva rau mirositor staruie in atmosfera si cred ca nu mai putem face haz.Asta este,s-a terminat si hazul,de-acum daca am avea pistoale am executa minciuna,hotia,ticalosia,marsavia,grosolania si tot ceea ce pare ca pune stapanire pe tara asta.Daca am avea....

Am scris acum ca-i sarbatoare si Sambata cand va fi 27 o sa am treaba.Dar mai am de zis,multe mai am,insa  las pe altadata.



18 comentarii:

  1. Elisa, la mulţi ani! Îmi place foarte mult blogul tău.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Elisa blogul tau este ca o trezire la viata, o bucurie pentru tot ceea ce inseamna natura, legume, flori ....totul musteste de viata. Frumusetea ei, datorata tocmai simplitatii ei, este ca un depozit a unui tot unitar a tot ceea ce inseamana gradinarit. Nu te lasa Elisa, pentru ca randurile tale chiar conteaza, continua sa vezi frumusetea vietii asa cum ai vazut-o ca si pana mai demult, eu zic ca merita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Elisa draga, lasa necazurile la o parte, nu te mai necajii cu toti prostii, ca pe bune ca nu merita. Fiecare cu parerea lui, te sustin cand zici ca daca nu esti de acord cu proprietarul blogului pleci tacut. Dar cred ca pana una alta blogul aduce mai multa satisfactie decat nori si asta face bine la gradina sufletului. La multi ani blogului si tie si te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Diana Alzner,
    multumesc. Blogspotul nu mai e ce-a fost cand eu am lucrat aici...acum merge greu de tot,iar de pe unele bloguri nu poti iesi decat cu 10 clickuri...Pana sui de aici ies ci 2 clickuri.
    Draga mea,unul din motivele principale care ma incurca este deteriorarea internetului care pe masura ce ne-a crescut viteza a mers tot mai greu,timpi morti,asteptare pana la nervi si altele.Sunt curioasa daca mai vede si alta lume acest aspect sau numai mie mi se intampla :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Eli,

    Ca in fotbal si in politica va fi intodeauna prea multa pasiune. Si pasiunea, cum bine stii, naste scantei. Faptul ca tu ti-ai spus parerea si altii au fost grobieni, nu-i vina ta. E pacatul lor.
    Mai stii cand ti-am spus c-o sa fie si mai rau? Ei bine, am avut dreptate si sincer nu ma bucur deloc!
    Gradina ta, a fost si este, pentru mine, o oaza. Atata timp cat mai sunt oameni ca tine care sa se dedice acestei activitati cu atata bucurie pe care s-o impartaseasca cu toata lumea, de la care sa invete toata lumea, este minunat! Intru de fiecare data stiind ca am sa gasesc ceva util sau de invatat.
    Prin ce treci tu, nu treci numai tu. Fiecare avem "oile noastre negre" . Mie, una, nu-mi mai pasa de ei! Minciuna, manipularea si mai ales cum bine zici marsevia e la tot pasul, din pacate.
    Dar noi avem o casuta fiecare pe a ei si ne straduim s-o tinem curata si neintinata de ceea ce se intampla in jurul nostru.
    Hai, Eli draga, la cat mai multe articole si pentru ca maine este ziua ta, iti doresc sa fii sanatoasa, vesela asa cum te stiu, sa-ti traiasca barbatul si copiii, sa faci calatorii si un La multi ani, din toata inima mea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate Elisa.Nu mai stau sa comentez si sa repet ce ai spus si tu.Cred ca ai observat ca nu am comentat decat de vreo 2 ori la postarile tale despre politica.Prefer sa nu ma mai gandesc la asta.Stiu,suna ca strutul care isi baga capul in nisip,dar prefer sa ma concentrez pe familia mea,pe discutiile cu tine si cu alti noi prieteni de pe blog si alte site-uri de gradinarit, si pe gradina mea.Lucruri care imi fac placere.
    Si la mine merge destul de greu cateodata blogul.daca stiam de la inceput de Wordpress,imi faceam acolo.Dar,la un moment dat,voi umple si eu blogul cu poze,ca si tine,si va trebui sa fac altul :)
    Sper ca nu ai vorbit serios cand ai spus ca nu mai scrii pe blog.Chiar daca nu scrii despre gradina.Eu intru in fiecare zi si,de cate ori te gasesc acolo,sau gasesc posturi noi,ma bucur.Stiu ca esti bine,si asta conteaza.Te pup,te imbratisez cu drag si iti doresc o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
  7. David Octavian-Victoria,
    tot ce se intampla in jurul nostru face parte din viata noastra fiindca ne afecteaza.Bunaoara iata vrabiile imi ciugulesc si rup primulele cu o voluptate dracoasa-ma afecteaza,da? vecina si-a pus un pom la jumatate de metru de gard-ma afecteaza,da?baselu distruge tara cu sleahta lui de inghititori de miliarde-ma afecteaza,da? nu-mi pot baga capul in nisip ca-i cam mare si de unde atata nisip??? hahaha! Asta zic,voi scrie tot ce ma afecteaza iar daca voi vreti sa scriu doar de bine faceti dragilor cumva sa fie macar din punct de vedere politic bine,fiindca asta-i baza nemultumirilor,starea actuala de fapte la acel nivel.Sigur ca-i mai bine sa nu stii,sa nu deschizi pe stiri si pe emisiuni din care afli marsaviile ce se fac insa ma intreb daca fiecare am face asa nu ar insemna ca ne ascundem de ADEVAR?Stiu,pe tine nu te intereseaza d'astea.Nici pe mine nu ar trebui sa ma intereseze dar asculta numai ce zice boul de la invatamant:"n-AM VAZUT UN PROFESOR MORT DE FOAME".ce zici,ai copii,ei vor ajunge pe mainile unor profesori aflati la marginea societatii,aproape de inanitiel,caci cei care nu mor inca de foame trebuie desigur sa nu mai cumpere carti,haine,excursii,vacante,confort interior si multe altele la care boul de la invatamant nici nu se gandeste.Vei avea incredere in acei profesori umuliti,desconsiderati si prigoniti de aceasta putere?Sigur ca nu te gandesti asa de departe,nici eu nu ar trebui sa ma gandesc asa insa trebuie sa ne implicam macar unii dintre noi daca nu toti.
    Si,nu sunt bine,am o stare naspa tare aproape inexplicabila fiindca sa stie boul ala de la educatie ca nici eu nu mor de foame :(

    Manole,
    pe 27 se fac 2 ani de blogareala,am zis si-n titlu de parca nu stiu ca tu citesti doar titlu...hahaha!Dar,primesc urarile,le iau pentru blog si le pun deoparte sa-l bucure cand va fi mare (Ce ma enerveaza ca aici nu functioneaza emoticoanele....!).
    Multumesc pentru incurajare,deci asa...gradina si iar gradina...si euuuuu???eu unde figurez in schema cu gradina,ha? hahaha!

    Laura,
    multumesc pentru urare,2 ani de blogareala este o perioada mare,nimeni nu stie daca vor mai fi inca 2 ani insa am avut satisfactii mai multe decat neplaceri.Te pup si eu si iti doresc petrecere frumoasa acasa la Arad in Romania si cand vei pleca sunt sigura ca vei spune ca abia astepti sa te intorci acasa(adica la tine ,in Spania).Toate bune iti doresc .

    Knelli,
    am vazut ca ti-ai facut de curand blog despre activitati gospodaresti de la casa la curte si iti doresc sa te faca fericita atat casa cu curte cat si blogareala!Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  8. Stand acasa si ingrijind de bebe-ul meu de 9 luni, ajutand-o pe fetita mea care e in clasa I, acum vreau sa-mi fac timp si sa ma relaxez atat cat timpul imi permite in ale gradinaritului, in special sa ma ocup de flori, iubetele mele. Blogul tau mi-a fost sursa de inspiratie, de aici a plecat si ideea de a-mi face un blog, ti-am urmarit deja demult randurile din umbra, dar cand am vazut postarea asta, am iesit oarecum din umbra pentru a te incuraja. Asa cum zice Manole, blogul tau e intradevar o oaza de liniste si frumusete in vietile noastre. Nu te lasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Knelli,
    ati inteles gresit,nu era ca ma las de blogereala,mai citeste inca o data .
    N-am mai trecut pe la tine fiindca de cate ori am trecut am gasit aceeasi postare si asta nu-mi place.Cat de rar postezi?Inteleg ca nu ai timp.Sa-ti traiasca bebelusul !

    RăspundețiȘtergere
  10. Elisa, LA MULTI ANI! ( peste cateva ore)

    As spune atat de multe, dar sunt obosita rau!
    Pot doar sa-ti spun ca este cea mai sensibila postare( nici nu-mi place cuvantul asta..)
    Am cam pierdut legatura cu tine si cu gradina ta in ultima vreme. Nici nu stiu de ce.

    Eu te voi vizita. Cu mare placere! Si cu acea stare pe care ti-o creeaza sinceritatea.
    Si pe mine m-au dezamagit multe, foarte multe, dar , cum bine spui, este atata verde in jur, ca nu merita sa-ti intuneci sufletul..

    Sarbatori fericite!


    am muncit astazi, de m-am spetit

    RăspundețiȘtergere
  11. Elisa, ma ratacesc de fiecare ta.
    Nu este de mirare, intr-o gradina atat de frumoasa.


    Daca treci pe la mine, nu esti obligata sa raspunzi.


    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Gina,
    draga Gina,poti sa ma ierti ca am uitat sa revin sa-ti raspund si apoi am crezut ca ti-am raspuns...Ce rau imi pare!!!
    Multumesc ca vii prin gradina mea si ca iti place,poate te linisteste si te odihneste uitandu-te la poze.
    Dincolo ti-am oferit si tie florile mele din ziua de ieri si nu ai venit sa le vezi.Astea sunt atat de vechi,deja au patina timpului pe ele dar vreau sa-l tin in viata si pe acesta fiindca este inceputul meu in blogosfera.
    Ce-ai vrut sa spui ca daca trec pe la tine nu-s obligata sa comentez?Ai facut un apropo ca nu comentez la tine?Draga mea,dar unde mai comentez eu,ha?? Aproape nicaieri decat raspund .
    Te imbratisez si tot ce iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
  13. Off,Doamne,Gina,ai vazut cat sunt de zapacita?Ai fost la mine ieri,chiar ai spus ca esti norocoasa....am vazut ca ai scris ceva despre asta si ma intorc sa citesc.Draga de tine....

    RăspundețiȘtergere
  14. Gina,citesc cateva randuri la tine si ma intorc aici sa-ti spun ca eu cred ca stiu ce motive de fericire mai ai si nu le-ai scris.Sa fie oare la fel cu al meu?Doamne da-le sanatate sa fie bine sa se bucure toata lumea!
    Gata,in seara asta nu mai revin,dar m-a izbit gandul acela si trebuia sa-ti spun,da ...si eu zic tot asa ca tine,Dumnezeu va lasa sa se arate de la sine,nu trebuie noi sa spunem.Noapte buna,Gina!

    RăspundețiȘtergere
  15. Fiecare din noi si-a facut blog ,din lipsa de ceva. eu de exemplu , am simtit nevoia sa spun si altora cat de importanta este sanatatea sau credinta pentru a fi sanatosi dar nu aam incercat sa schimb in simturile nimanui ceea ce-si doreste . Cel mai bine este sa ne acceptam asa cum suntem. Nu este nevoie sa te superi pe cei care dau cu piatra!

    RăspundețiȘtergere
  16. felicitari pentru blog, la cat mai multi ani innainte. :) frumoase pasiuni!

    RăspundețiȘtergere
  17. Un blog reusit!!!
    Merita acceptata oferta de la radio.!!!!

    RăspundețiȘtergere