luni, ianuarie 12

Gerul Bobotezei

Aici ,la Cetate, se aduna bisericile,cateva din ele,ca n-am vazut sa fie toate si se sfintesc apele si apoi se ia Aghiasma.Asa se face de vreo 3 ani de cand este preasfintitul Laurentiu ...ce este,ca mi-am uitat functia,dar stiu ca se vorbea c-a fost in securitate inainte vreme...
Cea mai mare prostie pe care-am vazut-o este asta,ca lumea se inghesuie,se striga,se cearta,fiecare vrea sa ajunga mai repede ca le este frig la picioare.Mie ,nu..ca am incaltat cizmulitele noi si-s de milioane,au o talpa si un toc ortopedic,izolatoare.Asa ca eu am asteptat sa se termine inghesuiala,dar tot nu salut ideea preasfintitului de a ne aduna pe toti acolo,ca pe niste vite ce suntem,probabil in ochii multora dintre conducatorii de azi,de ieri si de totdeauna.

Asa...am vrut sa vad daca ma lasa sa pun o poza si...m-a lasat.He he he!

Vreau sa va spun ca operatiunea dezghetarea a reusit,iar afara-i soare.Va salut de pe blogul meu cel drag!

9 comentarii:

  1. Draga Elisa,ai revenit la blogul cel nou?
    E ger si la noi,iar la biserica dupa apa sfintita nu merg.A venit popa cu Boboteaza la noi in 3 ianuarie.dar nu mi-a trecut prin cap sa cer apa sfintita si busuioc.
    Am vazut la televizor cum se inghesuia lumea la apa sfintita.
    oare nu pot sa stea frumos la coada?le e teama ca se termina?
    Nu stiu ce s-o fi intamplat ca de cativa ani buni vedem numai astfel de secvente cand sunt sarbatori religioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabi,eu cred ca este o panica generalizata in lume si se manifesta la inghesuiala,cu efectul de turma drept prilej,dar si model de viata la romani.
    Pai,draga mea,cand a venit preotul cu Botezul nu i-ai pus pe masa o canistra,un bol,un vas de supa cu apa ca s-o sfinteasca?Noi asa facem si tiotusi luam si apa de la Biserica si sa stii ca ramane curata si proaspata si mai multi ani,mai ales daca are busuioc in ea.
    Draga mea,mai scriu si aici,din cand in cand,ca mi-e drag acest blog,la fel de mult.Te pup si multumesc pentru vizita. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,observ ca te-ai mutat,cred ca parintele este de vina Elisa,daca nu venea n'ea Costica precis aveai pile si nu mai trebuia sa stai la coada:).
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Costica zice sa nu-i mai porti de grija popii ,ca sughitul este un efect tare neplacut :lol:

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu m-am mutat,mai sterg si eu praful pe aici si alung spiritele rele dand cu busuioc :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai ca m-am trezit si eu ! Habar n-aveam ca-l mai ai.Nici eu nu inteleg de ce se inghesuie " credinciosii" la aghiasma. De fapt, ce ma mai intreb, ei fac asa la tot ce este pe gratis. De ce, saracii mei romani?

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Elisa,nu m-am gandit sa pun nimic pe masa pentru ca nu ma asteptam sa vina.Nu stiu cum se face,dar cand intra la noi in blocul de doua etaje,de cele mai multe ori intra la noi de prima data,desi stam la etajul doi.
    Totul se petrece foarte repede.Am apa cu busuioc de anii trecuti si stiu ca nu se strica.De cateva ori am baut din ea cand m-am simtit rau.
    Duminica placuta,Elisa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Zinca,
    asa e.Ca bine zici... :( saracii de noi!
    Tu ai crezut ca l-am sters?Nu mama,frumusetea aia din lunile de vara si primavara..florile mele...sa le sterg??Nici vorba,ca ma uit si eu destul de des si ma bucur de frumusetea lor.Draga Zinca,mi-ai dat o idee...poate ca si altii nu stiu de blogul acesta.O sa-i amintesc din cand in cand adresa. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Gabi,poate ca la voi nu-i obiceiul acesta,sa-ti sfinteasca deodata cu casa si apa...Dar bani se dau la voi?

    RăspundețiȘtergere