marți, septembrie 2

TREI (3) UN NUMAR CU BUCLUC

El este Rex II si a venit la noi din campul aflat in spatele gradinii,la o luna dupa ce Rex I ne-a lasat ,chiar in ziua de Pasti,anul trecut.A murit de batranete.Am plans dupa el,l-am jelit,l-am ingropat sub cusca,adanc,i-am sadit o panseluta galbena la cap si am ramas cu Lady.

Ea este Lady,il aveam pe Rex I cand,in iarna geroasa a lui 2002,ne-am trezit cu ea in curte,tot din gradini venita.Era slaba de i se vedeau coastele,tremura pielea pe ea de frig si se uita la mine cu durere.Imediat m-am hotarat sa avem grija de ea,i-am improvizat un culcus,sub balcon,i-am dat mancare si la noi a ramas.
Cu Rex II nu a fost asa de simplu,deeeh,el este mascul,era liber si-i placea libertatea,dar cand a ajuns la mine,l-am hranit,a hapait mancarea pe care ,fiind lichida,a dat-o jumatate pe jos,caci nu mancase "civilizat" pana atunci.Apoi,fiind iunie,trebuia sa-l leg,ca strica florile,asa ca ...zis si facut.Insa,neobisnuit cu lantul a comentat in stil canin.Am rabdat eu ce-am rabdat si ,dupa cateva ore,cred,l-am dezlegat,l-am pus in lesa si l-am dus dincolo de gardul gradinii,lasandu-l liber.Normal ca i-am zis sa plece unde-o vedea cu ochii,sa se duca de unde a venit,daca nu-i place in lant,la mine nu poate ramane.Si m-am intors in curte.El,se uita in stanga,de unde venise,se uita in urma mea care plecasem si nu zicea nimic.Vreo 2 ore m-am tot dus sa vad daca mai este acolo.Si nu plecase,dar nu zicea nimic.Seara,l-am luat inapoi,l-am pus in lant si n-am mai auzit niciun protest.
Ambii sunt inregistrati,vaccinati,tratati de diverse boli,ea primeste anticonceptionale din 6 in 6 luni,deparazitare si tot ce trebuie.Desi sunt in lant,zilnic sunt dusi in spatele gradinii,pe campul de 50 Ha,necultivat si alearga.De curand sunt plimbati si prin parcul mare de pe langa raul Berivoi.Eu cred ca-s fericiti,sunt hraniti de mai multe ori pe zi,contrar indicatiilor,na....,ca se pare ca Rex este slab.
De vreo luna,insa a aparut o zgaiba de catel,la usa care da spre gradina.Miiic si slab si vrea la noi.Sotul meu ii hraneste si el nu-l vrea,eu nici atat,ca-s deja multi si 2,insa zgaiba portocalie nu vrea sa plece altundeva.Mi-a intrat odata in curtea cu parul,unde am rosii si s-a ascuns sub lemne.Habar n-aveam ca-i acolo,doar ca noaptea Rex II urla,de ma trezeam,sau nu puteam adormi,de urletele lui.Iar dimineata cand am intrat in curtea aceea a fost nevoie de matura si faras,ca sa fac curatenie dupa catelul cel nou.Maaaama,ce m-am enervat cand nu reuseam sa-l scot de acolo,nu de alta dar mai asta-mi trebuia ,sa mai matur si dupa el.....
Ma rog,cam o saptamana, de urletele lui Rex II, am suportat,apoi am reusit sa-l scot afara de acolo,facand eu ca toti dracii,strigand si zdranganind niste table pe acolo,pana a iesit si a fugit .Ufff,am rasuflat usurata,bine c-a plecat,ca scap si de urlete si de toate problemele.
Insa,m-am bucurat degeaba ca el venea mereu,intra prin reteaua usii,sau se aseza dincolo de gard,langa RexII.Ba, a gasit el loc printre 2 lati de la gard si a trecut dincoace si Rex II era mandru,minune mare.Dar nu m-a mai deranjat.In schimb a inceput s-o deranjeze pe Lady,ca RexII ii dadea atentie galbejitului si pe ea o neglija.Si au inceput,in timpul zilei,alte schelalaieturi.Inteleg ca Rex si galbejitul,care probabil este catea,UPDATE: nu-i catea,hahahaha)se plac si Lady sufera.Asta pana ieri,caci astazi,galbejitul portocaliu,destept caine,s-a pus bine si cu Lady.A vazut el cum stau lucrurile si s-a imprietenit cu Lady.Desi pana azi il vedeam numai langa cusca lui Rex,azi ,minune,era la taclale cu catelusa mea.

Cand treceam pe carare, amandoi se apropie de mine,cat permite lantul si Lady se uita,cand la mine,cand la galbejit,ca si cand mi-ar spune:Nah,uite ca ne intelegem si noi doi...,acuma ce mai vrei,il primesti si pe el la noi??Acesta era mesajul pe care mi l-a trnsmis si stiu ce spun caci sunt si eu Caine in horoscopul chinezesc.lol
Fug dupa aparat,se uita la mine,dar totusi se duce spre cusca mare protectoare,unde Rex II dormea.

Tot nu era el asa de sigur ca eu il vreau si avea nevoie de protectie.Asa ca se duce la Rex II.


Cum Rex nu se sinchisea,se intoarce,nu spre mine ci spre locul pe unde ,de ...inca frica mea,vrea s-o stearga.


Si asa aflu pe unde a intrat.Mi-e mila de mi se rupe sufletul cum merge el cu coada-ntre picioare,spasit si trist ca numai el vrea la noi.

A trecut printre lati si s-a asezat in iarba.Se uita la mine.Este atat de mic,incat desi i-am facut poze si dincolo,nu se vede.
Acum,dupa ce-i povestisem sotului toata desfasurarea asta si am pledat pentru a-l tine si pe galbejitu portocaliu,ma tem ca ne-am procopsit cu al treilea caine.Alt carnet de sanatate,alt vaccin,alte nevoi.
Aaaaa...,trebuie sa spun si de ce au asa nume.Pentru ca toti cainii nostri care aveau nume romanesti au avut accidente si i-am pierdut .Rex I era primul meu caine care a murit de bartanete.Deci ...,de asta.

UP DATE: acum sotul se duce sa-i plimbe si deobicei cand ia lesele in mana,ei incep sa latre drept recunostinta,sau nerabdare si latra si ASCHIUTA,ca asa a zis:ia uite-l si pe Aschiuta ca latra si el...!!!!.si asa ii vom spune.Ne-am prapadit de ras si asta dupa ce am vorbit cu fiul nostru si ne-a dat vesti bune si am vazut poze.
Da,se pare ca Aschiuta se...integreaza...lol

17 comentarii:

  1. Buna Elisa, am absentat un pic , nu-mi vad capul de treaba si la slujba si acasa, asa e innainte de concediu, parca plec pt. un an nu pt. cateva zile.
    Vad ca pana la urma cedezi :)) suflet bun cum esti nici ca se putea altfel :), asa ca gaseste-i un nume si sa-ti traiasca. Ai grija insa ca s-ar putea duce zvonul ca esti suflet bun si ai sa te trezesti cu mai multi pretendenti "adoptabili" :))
    te pup draga mea si ne mai citim pana plec

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Gina,eu credeam ca esti deja in concediu.Iti doresc petrecere frumoasa si vreme buna,sa te poti bucura de tot ce-ai ales sa traiesti in acest concediu.Cand pleci?
    Te pup. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am avut niciodata caine: asta pentru ca stau la bloc.Iubesc maidanezii: poate pentru ca sunt mai napastuiti.Galbejitul m-a cucerit. Ce pisicher !

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi mie mi se pare mult unu'!.:)
    Sincer, şi eu iubesc mult câinii.
    Norocul sau ghinionul tău că ai curte şi suflet mare, aşa că unde-s doi, se pare că mai încape şi-al treilea.
    O zi frumoasă Elisa.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai, primeste-l si pe ala mic!!!!!!!!!!! ca e mic si el!

    in alta ordine de idei, ce caini fericiti ai! a mea, saraca, e obisnuita numai intre betoane. cand am dus-o la un picnic pe un deal, pasea cu atata grija pe iarba de zici ca era printesa. asta pana cand si-a dat seama ca e mai bine pe iarba si a inceput sa alerge ca un titirez in jurul gratarului. si, mai tarziu, a gasit si o balega in care s-a tavalit cu simt de raspundere! :))

    si, ca sa revenim la noua ta achizitie canina, am gasit un site cu nume de caini:
    http://petrix.com/dognames/
    acum nu mai ai ce sa faci: trebuie sa-l adopti, nu? ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Aschiuta!!! felicitari, sotului tau! A gasit numele potrivit, chiar i se potriveste!
    Pai, sa va traiasca! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Elisa draga, acum chiar nu mai ai motive sa te temi ca n-ar fi bine strajuit domeniul tau feeric !
    Cu aceasta simpatica si vrednica triada canina pe proprietatea voastra, nici picior de nepoftit nu o va mai calca ! :)
    Ramane totusi intrebarea: cand veti dori sa plecati de acasa pe perioade mai lungi, din varii motive, cu cine vor ramane afectuosii latratori din gospodarie ?
    Te imbratisez cu drag si te admir pentru sufletul atat de bun si dornic de a ajuta necuvantatorele ! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Zinca, :))))) ,pishicher,da?lol

    Starsgates,ce sa fac si eu??Ma sacrific ,hahahaha
    Azi ne amuzam,vedem ce-o fi mai tarziu,ca bine-am spus eu...menaj a troi.... ;),cu bucluc...

    Oana,n-am incotro.Azi,inca o stergea de langa ei cand ne vedea pe noi,stiindu-se atat de gonit,insa la cina a fost invitatul de onoare,lol
    Numele...,a picat ca o trosnitura de ...topor..ASCHIUTA,...hahahha

    RăspundețiȘtergere
  9. Manole,asa-i?!Inspirat gagiul,nu??hahahaha....
    Sa-l vezi cand se enerveaza ca vrea sa le faca ciorba si eu spun ca nu-i ora potrivita,lol

    RăspundețiȘtergere
  10. Plecam,cum se spune,cu purcel,cu catel...:)))
    Cora,multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  11. ELIZAAA !!!
    TE IUBIM !!!
    noi am avut şi cîte patru cinci,i-adevărat,pui de Rita da' nu i-a dat sor-mea pînă se convingea că noii "părinţi" aveau CV-uri beton,apoi îi controla şi ce să-ţi spun,tot felul de nebunii minunate;
    m-am gîndit la tine şi la un serial(documentar,un fel de minuni cu animale,faze reale) de la zone realyty unde animalele apăreau ori erau adoptate ,aparent,întîmplător dar,pe traseu,salvau viaţa stăpînilor,ori aveau o "contribuţie" ciudată la ceva decisiv în vieţile lor;asta m-a făcut să mă gîndesc cine ţi-o fi "trimis" semnele ? cîţi mutaţi de lîngă tine ai,să ştim cîte suflete primeşti şi ce mesaje îţi dau ? eiiiii ?
    eu sunt aşa,mai ... credulă-n semne ... crede-mă, nu-i nimic întîmplător,să îţi dea pace interioară sufletele pe care le-ai primit şi le iubeşti,tare mult înseamnă,te îmbrăţişam cu toată dragostea noastră de "mămici" de căţei fericiţi

    RăspundețiȘtergere
  12. CELLA,crezi in reincarnare??Ca eu,da.,desi religia ortodoxa nu admite asta.Sper ca la asta te-ai referit,cum canta popa in curte..."pe ....acesta mutat de la noi".
    Si eu va iubesc pe voi si stiu cat iubiti toate animalutele.Ce face ariciul?Ca al meu n-a mai venit,decat o data,"a pozat" si dus a fost,lol
    Va imbratisez. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred,zău,că "ceva" se întîmplă;
    că o fi reîncarnare,că o fi transformare,trecere în altceva,ceva oricum se întîmplă,om afla zic,vorbalui Bob Dylan( via dragul meu Pittiş)
    "Oameni buni,oricît daţi în dar
    O inimă de piatră nu mai bate iar
    Oameni buni,de n-oi mai fi viu
    Aflu eu taina ce doar morţii o ştiu"
    Eu sunt ortodoxă nehabotnică aşa că nu prea le am cu dogmele şi învăţăturile,doar cred,sunt creştină,respect datinile şi alte alea,am bun simţ însă şi mă uit cu ochii şi în jur să ştiu şi mai ales să "răspund"cît se poate în cunoştinţă de cauză;
    sunt peştioaică aplecată spre subtiluri ;) ( emoticon care face cu ochiul )
    Pogonicii noştri fac bine,transmit salutări tuturor,se tot trambalează prin curte şi grădină şi halesc mîncarea Ritei deşi au şi ei,separat;
    şi cele vreo 6(da poate mai multe) mîţe aciuate de prin vecini îs bine ;
    şi noi toţi la un loc suntem bucuroşi unii de alţii că fericirea-i rară şi fugară,avem bucurii mici dar dese
    te îmbrăţişăm,tu mi-ai făcut ziua de astăzi minunată şi-ţi mulţumesc din suflet

    RăspundețiȘtergere
  14. Hello,
    I noted your visit on my blog.
    Thank you for your visit.
    Your flowers are beautiful.
    Did you adopt the dogs?
    Cheers from Canada Gisela

    RăspundețiȘtergere
  15. Gisela,Thank you.I like gardens,and flowers,but love dogs.Yes,this,the litlle doggy,is the last.His coming to me,to my dogs,recently.
    Your garden is beautiful.Thank's for your visit,and for noted me.
    Sorry,I hope to anderstand me...
    Have a nice day!

    RăspundețiȘtergere
  16. CELLA,inteleciunea cu care ne traim viata este tot ce conteaza.Nu-mi plac oamenii care se vaicaresc mereu,fara sa se gandeasca si la altii.
    Va imbratisez si va doresc multe,multe momente de bucurii, marunte, de zi cu zi,care ne incanta clipele.Pa!

    RăspundețiȘtergere