luni, septembrie 22

CULESUL,O PLACERE.

Am luat perele din pom cu mana,dar am mai si lasat.



Sunt si frumoase si gustoase,dulci si aromate.



Asta-i tot ce am cules azi,mai multi dovlecei pe care i-am uitat in gradina.Am mai cules brocoli,maine il gatesc.Si nucile le-am cules caci,deja ciorile mi-au luat-o inainte....,am gasit coji goale in pom.De fapt asa avem si noi nuci,semanati de ciori.Asta face nuci mari cu coaja subtire si este primul an cand iau ceva din el.


Piersicile tot cu mana le-am cules,ca daca scutur si cad,se lovesc si trebuie consumate repede.

Iar alunele stau in coji de mai multa vreme si azi le-am curatit,dar destul de greu.

Heeeei...,ce-mi place sa ma uit la ele!

19 comentarii:

  1. Arată bine fructele, bună recolta din grădina ta...
    Perele îmi par zemoase...mmm...:) Numa' nucile-s cam puţine, nu ştiu ce-o făcut nucu' ăsta un an întreg (discut io cu el mai cătră primăvară, bănui că amu ni îi destul de ofuscat pentru puţinu' ce l-o produs).
    P.S. După cum ştii, m-am întors, dar bazaconia asta merge numai când o apucă...Bine te-am regăsit, Elizo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi eu salivez văzând perele.:)
    E generoasă grădina ta, dacă ai avut grijă de ea, te răsplăteşte.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce multa treaba ai avut si in gradina si in buvcatarie si pe blog :) Treaba cat 3 servicii, sper ca mai apuci sa dormi?
    Admir recolta pacat ca nu o pot gusta am sa ma multumesc cu para de la Kaufland ;) Noapte buna si spor la treaba .

    RăspundețiȘtergere
  4. SuKaRiT,ce sa te-astepti de la el??Este doar un puisor de nuc,dar se face el mare!Eu ma bucur sa-i gust rodul,ca-i prima data cand apuc si eu cateva bombe de-astea.
    Am vazut ca te-ai intors,dar cand mi-o ars prin jur,te strigai de s-auzii pana la pompieri si tu....nimic. :P
    Ma bucur ca muntii tai te-au lasat sa te desprinzi de ei si ai revenit.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Srasgates,chiar vorbeam cu sotul meu si ne uitam in jurul nostru....Nimic de mancare,nimic de admirat,nimic de cules.Numai cartofi mancati de patzogii pamantului si ceapa .Cam atat are lumea pe aici.Suntem niste norocosi si da...,la iubire,de obicei se raspunde cu iubire. :)Multumesc Domnului! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Gina,se pare numai ca am treaba multa,dar nu...,mie nu mi se pare,din moment ce am si timp sa ma rasfat.As vrea sa gusti si tu din ele,sunt intr-adevar delicioase.mai ales perele si piersicile.Am sa-i trimit surorii mele,ca pomul asta,parul l-a pus tatal nostru si merita si ea sa guste,sa-si aminteasca de vremurile cand traiam intr-o casa cu 1 Ha de pamant si 300 de pomi in jur,de toate soiurile.Acolo paradis!!!De acolo mi se trage pasiunea asta de a avea in jurul meu padure de ...pomi fructiferi.
    Gina,o saptamana buna si impliniri iti doresc. Te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  7. M-ai strigat Elizo?! Regret, da' n-o ajuns nici un ecou până-ntre munţi... (Ori nu-i mai auzu' cum o fost odată... :))) ) Hm... ce-o ars? L-ai stins?! Cum? (Şi care-or fost pagubele? Or fost?!)

    RăspundețiȘtergere
  8. da' de piersicute, nu zice nimeni nimic, aha sunt ale mele! Bine asa! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu, daca ar fi sa ma aventurez sa fac un clasament cu toate minunatiile roadelor culese de tine din acest taram al abundentei si al harniciei situat la poalele Fagarasului, nu stiu zau ce as alege pe primul loc !
    Pentru ca imi staruie nespus de viu in minte forma, culoarea, savoarea si belsugul recoltei voastre de PERE, le declar astazi pe ele cap de afis, iar pe voi, stapanii acestor roade, "cei mai vrednici gospodari si mai faini ardeleni" din partea locului :)
    Dumnezeu va iubeste pentru ca sfintiti locul in fiecare clipa prin daruire si munca exemplara, cinste voua !

    RăspundețiȘtergere
  10. Stai linistit Cavalere,mult zgomot pentru nimic.Buruienile de pe tarlaua invecinata,acolo unde pasc oi si vaci si pastorul o fi pus foc,sa-si faca curat,desi terenul nu-i al lui.Ma rog,te-am strigat la Castel,dar nu-mi dadu nimeni o mana (vorba) de ajutor.Erau toti plecati,care pe unde,ca vara.N-am avut pagube,doar nucul s-o parlit nitelus. :)
    Multam de vizita si te mai astept.Mai sunt multe de cules.... ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Manole,cu piersicile voi face un post special,numai sa se coaca mai multe si sa mai creasca(desi slabe sperante).Abia astept sa vad si piersicutii aia mici pe rod.Trec anii repede.... ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Pescarusule drag,multumesc frumos.Tu stii sa pui pansament atat de bine!Cu toate intemperiile,seceta prelungita alternand cu ploi interminabile s-au facut destul de bine,cam toate.Sa fim sanatosi sa ne bucuram de ele,ceea ce-ti doresc si tie si tuturor. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Si mie-mi place sa le privesc.Inainte de un efect gustativ, au unul... estetic!Elisa, iti impartasesc bucuria in fata acestor minuni.

    RăspundețiȘtergere
  14. Azi ce compoturi , gemuri mai pregatesti? Abia astept sa vad borcanele cu muraturi :) banuiesc ca tare-s frumoase la tine. Dintr-o camara ma atrag cel mai mult muraturile, salata de toamna, si zacusca. Asta nu inseamna ca ma dau in laturi de la compotul de pere:) sper ca nu ma insel ca vei face ? pupici.

    RăspundețiȘtergere
  15. Zinca,multumesc.Asa este,cateodata ai vrea sa le manci cu ochii.Mi-amintesc cand facea mama taitei cu mac,imi puneam in garfurie,cat muntele fagaras,iar ai mei radeau de mine,spunand ca eu mananc cu ochii.Normal ca jumatate ramanea pentru....mai tarziu,lol. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Gina,stii ca sotul meu nu consuma dulciuri,da?Fac si eu acolo,cateva din fiecare ca sa fie si fiindca n-am ce face cu ele,ca-s multe deodata(mai dau si la vecini),insa nu vrei sa stii ce-i in pivnita la noi....pe ani.Acum am varsat compotul de struguri, din 2006, la tuica.Era bun,dar am si eu doar 2 ochi si numai o gura si mai mult vorbesc cu ea decat mananc,hahahaha.Azi am umblat prin oras si am gatit.Maine vreau sa pun in sticle otetul de mere,i-am spus dragului de el sa le pregateasca....sa nu aiba impresia ca-l dau la o parte de la treburile casei,lol.Apoi,urmeaza compot de pere si pachetul spre Timisoara.Am destule.... :)Te pup.Pa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Draga Elisa,mi-a fost dor de tine si de gradina ta.Am fost cam ocupata zilele astea si nu am avut timp sa-mi vizitez prietenii.Oare de ce toate roadele gradinii tale sunt asa de frumoase?Cred ca tot eu raspund:pentru ca gradina ta de vis e ingrijita cu multa dragoste.
    Dai iubire si primesti iubire.
    O zi senina cu iubire,Elisa!

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc Gabi si iarta intarzierea.Eram sigura ca nu am restante... :lol:

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca am blog cu gradina trebuie sa pun si roadele,nu-i asa?Desi mi-e tare greu sa stiu ca unii dintre dv chiar sufera ,vazandu-le.Mi-e atat de greu fiindca nu sunt genul care sa ma laud,ba dimpotriva m-as ascunde cu tot cu productia mea in gaura de sarpe....uneori.Totusi...,ce-am scris pare aproape de ...paranoia.A mea,desigur.

    RăspundețiȘtergere