marți, august 26

A venit toamna....

Asa ancorat era in 2006,sa nu se rupa crengile.Da click pe poza ,ca-i superba....

Va mai amintiti?


Dumnezeu cu penelui-I miraculos desavarseste lucrarea.Ce minunate erau florile de piersic!!!Si iata cum culorile lor incep sa apara pe fructe,roz,mov si apoi portocaliu.


Ce ma bucur ca nu s-au uscat toate fructele!!!Ca s-au ofilit si cazut cam trei sferturi din cate-au fost si astea care au ramas se vor coace in curand.

As vrea sa impart cu voi ,cei care nu aveti in gradini fructe,as vrea sa va bucurati si voi ,nu numai uitandu-va la ele....


Le iubesc mult si cata apa le-am dat,lasand furtunul langa tulpina pomisorilor!!!!Numai asa i-am salvat de uscare totala.

25 de comentarii:

  1. Si uite cum draga de Elisa ne chinuie din nou... cu piersicile de data asta! :))))) Sa sti ca incerc sa mananc natural si sanatos. Tot incerc de nu stiu cand dar tot o iau pe aratura la rascruci. Vara asta am facut cura de lubenita, deci tot un plus am si eu acolo pe lista neagra :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow...Domniţă Oana, prestaţi un flamenco..ceva? Aham, deci e costumaţia pentru culesu' de fructe, da, da! ;) :))

    RăspundețiȘtergere
  3. offtopic: sarutmainile, maica, am o rugaminte mare de tot...cum fac ca, atuci cand scriu un post in blogul meu, sa fac legatura intre bloguri? adica, daca scriu numele cuiva care are blog cum adaug adresa lui in asa fel incat daca citesti ostul meu si dai click pe numele lui, te baga la el in blog? de ex, cum face isabelle cand scrie articole si zice "gasesti aici si aici" si cand dai click pe aici, te duce unde trebuie. tu ai blogspot si nu am stiut pe cine sa mai intreb, ca nu stiu toate smeeriile tehnice, atunci cand scrii un post, de la setari. Stii cumva?

    RăspundețiȘtergere
  4. Jamilla,intre culoare si liniatura,sus ,pe linia cu font,este un semn care seamana cu un binoclu si scrie link daca tii mausul pe el.Intai selectezi cuvantul AICI,[e care il scrii in text,sau numele blogului...,Laura,de ex si apoi click pe link si completezi in fereastra care apare adresa respectiva,dupa http/,care este deja scris.De ex a mea...elisagradinameadevis.blogspot.com/ ,apoi dai ok si gata.Ai inteles?Pa pa!! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Jamilla,intre culoare si liniatura,sus ,pe linia cu font,este un semn care seamana cu un binoclu si scrie link daca tii mausul pe el.Intai selectezi cuvantul AICI,[e care il scrii in text,sau numele blogului...,Laura,de ex si apoi click pe link si completezi in fereastra care apare adresa respectiva,dupa http/,care este deja scris.De ex a mea...elisagradinameadevis.blogspot.com/ ,apoi dai ok si gata.Ai inteles?Pa pa!! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cavalere....,crezi ca binoclu Domnitei Oana bate pana aici? ;)
    Si nu,nu a inceput culesul fructelor ci doar admiratul lor :))))))Merge un flamenco...,dar ce-i ala? :P :P :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Laura,n-am inteles...,pai lubenita e curativa si purificatoare...,nu-i asa?Te felicit pentru ca mananci sanatos,dar sa faci si sport ;) ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Elisa, ala e baiu, ca nu fac sport (mai putin cand fug dupa dulciuri :) ). Sunt o pofticioasa si daca mananc numai salate si fructe toata ziua, seara vreau o prajiturica, ceva si o dau cu bata-n balta :(

    RăspundețiȘtergere
  9. offtopic: elisa, am reusiiiiiit!!! sarutmainile!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Lasă, pe ăsta-l ştiu vrednic, tot cu braţele-ncărcate...
    Nucu' meu ce-o făcut? Sau n-o făcut?!

    RăspundețiȘtergere
  11. Incarcati. Noi nu am avut norocul asta. Dar bine macar ca se intampla undeva...
    o zi minunata iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  12. Laura,nu-i nimic rau in asta,din cand in cand trebuie sa ne mai facem si pe plac,noi insine,nu?Si eu vreau cate-o prajitura,dar iarna,ca acum fructele tin locul.Te pup. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Jam,fain...,ma bucur.Am vazut ca ai reusit.Dac-ai stii cate nu stiu eu??!! :)Pa pa...

    RăspundețiȘtergere
  14. SuKaRiT,mai sunt cateva si in nuc.Nuuuu,nu piersici.. :)))))

    RăspundețiȘtergere
  15. James,astea se fac oriunde caci sunt piersici salbatici si rezistenti la frig.De cand ii avem n-a fost an sa nu fructifice,doar anul trecut au avut mai putine,ca perioada de polenizare n-a prins vreme buna,probabil.
    Multumesc.Sa fie si la voi fructe in pomi si la toata lumea!! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Elisa draga, acum la tine mi-a fost dat sa vad cele mai minunate flori de piersici din viata mea ! :)
    Acum ii inteleg pe cei ce-si doresc sa urmeze Agronomia sau o Facultate Ecologica, studiind miracolul creatiei izvorate din inima Pamantului ;)
    Munca in aerul curat si binecuvantat de parfumul roadelor este dar divin !
    Cu mare drag,
    Cora

    RăspundețiȘtergere
  17. Elisa,pe vremuri am mancat si eu piersici din copac,dar erau soiul ala care se coace mai tarziu.Ieri am mancat vreo 10 boabe de zmeura pe care le-am gasit cand am vizitat-o pe mama.
    M-am nascut si am copilarit intrun cartier unde s-au construit primele locuinte din oras,blocuri cu patru apartamente si un etaj,cu putina gradina.
    Spor la treaba Elisa!
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cred ca te pregatesti sa faci compot si gem din piersici? Imi imaginez cat e de aglomerata aceasta perioada din an pt. tine, dar cred ca nu te plangi de asta , din contra te bucuri sa culegi roadele si sa pregatesti camara. Eu nu cred ca va dispare acest obicei desi cam asa pare, cand vom avea timp toate vom reveni la indeletniciri "uitate" dar sa avem pt. cine. Uite la noi nu se mai consuma dulceata si gemul din motive de sanatate in principal si "saturatie" din vremuri apuse, dar se intampla ca ne trebuie exact ce nu avem, anul asta n-am avut dulceata de nuci iar cea din comert e sub ori ce critica am luat si am aruncat-o (12lei borcanelul) ca erau tari de parca erau nuci cu coaja; asa ca ce voi face eu la anul? ce n-am facut niciodata (ca facea mama), ai ghicit: dulceta de nuci verzi:))
    Te pup si spor la treaba, eu sunt acum in perioada coptului vinetelor, e cald dar nu vreau sa pierd momentul :D

    RăspundețiȘtergere
  19. ...adica...asa o sa fie si al meu?!!!! YES!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Cora,vezi in josul paginii sunt flori de pomi si in arhiva ,de asemenea,aprilie contine florile pomilor si ale primaverii,ca tu nu stii ce minunatii am pe blog...Asta,daca-ti plac florile :)
    Multumesc.
    Da,daca ar fi numai admiratia!Dar implica si multa si de specialitate munca,daca sunt horticultori,botanisti,etc. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc Gabi,chiar am nevoie de imbold,cu bulionul pe foc...:))))
    Da,pomii au si acest dar sa ne dea fructele lor minunate si binefacatoare.Ce ne-am face fara ei? :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Ei,Gina,draga mea,pana la piersici coapte mai curge multa apa pe Olt.Acum,altele-s prioritatile.Uite,eu nu m-am ocupat de vinetele din piata,am tot amanat si zacusca este ,la noi,aliment de post.Abia astept un post ca sa fiu constransa...,ca altfel,de bunavoie si nesilita....,nu prea merge:(.
    Recunosc ca n-am mancat niciodata dulceata de nuci verzi,doar de capsuni verzi,dupa cum bine stii,hahahaha,de pe vremuri.
    Te pup.Multumesc mult. :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Manole,scumpa mea,asa o sa fie si al tau,peste mai multi ani.Sa dea Domnul sa-ti aduca bucurii.Roade. :)
    Si o sa-ti aminteasca de mine.Trebuie sa am grija sa nu te superi pe mine ca iei drujba si-l tai,lol.Glumesc.Te pup. :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Draga Elisa, piersicul tau incarcat de roade pare o opera de arta, parca-i o pictura.Vezi, culmea, comparatia mea este in rasparul logicii.

    RăspundețiȘtergere
  25. Da Zinca,asa am spus si eu ca Dumnezeu, cu penelul Lui, desavarseste lucrarea ,punand culorile din flori in fructe.
    Dar am 10 piersici pe rod in gradina si 5 in curte si mai sunt micuti vreo 10.Sa vezi cand sunt cu totii copti cum este...,ca-n rai.Pacat ca nu pot sa-i pun pe toti, deodata, in aceeasi poza. Multumesc si ma bucur ca-ti plac piersicii mei salbatici (nealtoiti). :)

    RăspundețiȘtergere