duminică, august 24

Si FLACARA....s-a stins.




















16 comentarii:

  1. daca nu postai tu fotografii, nu as fi vazut momentele astea superbe, un pic triste... duminicca am avut musafiri, am fost ocupata , nu m-am uitat decat abia aseara la tv,inainte de culcare...si am adormit ;)
    elisa, maica, lamaiul ala ce iti mai face? :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Am privit si eu cu usoara nostalgie secvente din festivitatea de inchidere a celei de-a 29-a Olimpiada, tot fastul coplesitor organizat de asiatici la Beijing.
    Flacara va arde in inimile sportivilor si suporterilor de la nivel planetar, desi oficial a batut gongul de inchidere a acestei manifestari.
    Spiritul oplimpic, draga mea Elisa, nu trebuie sa se stinga din sufletele noastre ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa ce am vazut spectacolul de deschidere al Olimpiadei mi-am zis ca la inchidere nu le-a mai ramas mare lucru sa faca sau in cel mai bun caz ceva asmanator, ei bine se pare ca i-am subestimat pe chinezuci care ne-au demonstrat inca o data de ce sunt capabili. Atata timp cat mi-a placut si m-a uimit nu pot decat sa recunosc ca au fost grozavi si nu ma las prinsa in capcana comparatiilor cu spectacolele omagiale de pe plaiuri asiatice sau mioritice.
    Aproape de necrezut ce-au putut sa faca miile de interpreti greu de egalat, poate doar tot de chinezi la o alta olimpiada :))
    E clar ca un regizor strain de China (cum se punea cica problema) nu si-ar fi putut imagina asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea,de ce triste?Dimpotriva,totul a functionat ca un ceas elvetian,,sau ca un sistem robotizat.Sau ,poate chiar de aceea?
    Mda,am avut ce vedea si am fost partasi la bucuria invangatorilor,caci tristetea ,stii tu cum este,mai greu o poti imparti cu altcineva.Eu am fost tare trista pentru ratarea lui Marian Dragulescu la a doua saritura.Ehhhh...,si-a ales si el o saritura complicata,de [parca cei cei medaliati ar fi putut-o executa la perfectie....
    Draga,tu stii ca eu ma bucur sa fiu de folos...,asta-i si scopul principal al existentei blogului meu,iar lamaiul coace de zor lamai...lol.Te pup.Multam'

    RăspundețiȘtergere
  5. Cora,asa este,cu toti avem in sange imboldul competitiei si castigam sau pierdem la sfarsitul fiecarei lucrari ,totul este sa nu ne dam batuti si s-o luam de la-nceput de fiecare data,cu mai mult sarg si interes.
    Spectacolul reusit de chinezi a fost memorabil.Simteam cat patritism razbate din fiecare dintre ei si cu cata daruire se invarteau in acel angrenaj....umanum-tehnicum i-as zice.Vezi Cora,acest popor nu este cotropitor brutal,agresiv ci un cotropitor sentimental,lol.
    Te imbratisez cu drag. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da,Gina,uimitor si de netagaduit au fost inceputul si sfarsitul J.O.
    Desigur ca ei au antrenament si de la manifestatiile cu pricina politica,insa maretia desfasurata sub ochii nostri este de necontestat.Daca ei si-ar propune ar cuceri lumea,la propriu...
    Totusi,nu pot sa nu ma intreb,acum,de ce fabrica produse de unica folosinta"""",adica de proasta calitate?Oare de ce?Nu intra aici portelanurile de China si altele,insa toate sinteticele sunt de proasta calitate.Zi produs chinezesc si ai spus tot.Ramane sa aflu raspunsul...
    Draga mea,sper sa ai o saptamana buna si sa ma vizitezi ca si pana acum.Te pup. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Se pare că acest popor a ajuns prin muncă şi ambiţie să cucerească lumea.:)
    O zi frumoasă.:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Un popor admirabil.Sa ne amintim numai ce descoperiri au oferit umanitatii.S-au bazat acum pe ce au mai tare:circul(acrobatiile) si praful de pusca(artificiile).Plus perseverenta, fermitatea, rabdarea, disciplina.Cu asemenea calitati, acest popor va cuceri lumea.Economic a si cucerit-o, caci piata lor de desfacere este lumea intreaga.D-aia fac produse de unica folosinta, pt.ca se vand. Pe timpul comunistilor, produsele lor, in special cele din bumbac) erau de cea mai buna calitate(mai am si acum un prosopel chinezesc din perioada aceea).Brava lor!

    RăspundețiȘtergere
  9. elisa, ti/as papa lamaiul cu tot cu frunze, asta e clar! cu tot cu momentele de la beijing! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Starsgates,ai dreptate,am avea ce invata de la ei,dar noi suntem si....fuduli,ceea ce la popoarele asiatice lipseste cu desavarsire.Cred ca ar trebui sa ne uitam mai des si spre est.Seara faina! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Zinca,da...,de acord cu tine.Ii admir.Oare comunismul nu este doar o utopie?Hmm,probabil ca nu stim tot.Cel putin ceea ce ei nu vor sa stim,nu vom cunoaste.Poate ca si la noi,pe vremuri,altii vedeau numai ce vroia comenduirea si de aceea era atat de bagat in seama ceausescu,in afara,chiar in UK....
    Ma rog,e o parere de om simplu,cu viata traita in umbra comunismului ..,precum si 2 generatii in urma mea..napastuite.
    Multumesc .Te mai astept cu mare drag.Seara buna!:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Jam,....:)))))))
    Sa ti-l mai arat sau stii unde sa-l gasesti? :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Elisa draga, ai dreptate ei acum fabrica lucruri proaste la preturi mici, ca sa vanda nu si ca sa castige, eu nu pot uita insa toate chinezariile de cand eram mica de la batiste pana la valize care erau de buna calitate si cu mult bun gust.

    RăspundețiȘtergere
  14. M-au uimit (plăcut!) şi m-am bucurat de ceea ce au reuşit chinezii să realizeze.... Le-a dat clasă celorlalţi organizatori, ce mai!
    A trecut şi nu cred că va mai reuşi vreo ţară, ce au făcut ei. Cel puţin nu la următoarele 10-15 Olimpiade. Bravo lor! Şi sportivilor noştri (de-i mai avem. La următoarea Olimpiadă, va fi penurie rău. Din păcate!)

    RăspundețiȘtergere
  15. Gina,ba eu cred ca si castiga...piata de desfacere.Ai dreptate,erau si lucruri chinezesti,dar si romanesti fff bune,din bumbac si alta fibra naturala.Era odata... :)
    Pai, aveam la Timisoara fabrica aia de tricotaje si de confectii,lucturi bune,ca de aceea le duceau la unguri si bulgari cei care lucrau acolo,dupa 89.Asa au aparut buticurile in Romania.Cu un an inainte acestia faceau comertul cu furaciuni din fabricile la care lucrau.Stiu,deoarece ii intalneam in acceleratul cu care se duceau la unguri,prin Curtici si ei povesteau...
    Ma rog...,dar ce mai conteaza....
    Draga Gina te imbratisez si multumesc.Stii cat ma bucur sa te vad. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Cavalere,in urmatorii 50 de ani oamenii vor intelege animalele,in consecinta nu le vor mai manca si vor vorbi toti chineza. ;)Prima parte e o stire de prognostic al cercetarii,iar a doaua...nu-i banc. :)))))

    RăspundețiȘtergere