joi, august 28

SANSEVIERIA (Sanseviera...sau limba soacrei?!)


Azi dimineata nu era inflorita,dar acum,la 23;15 ,este asa.Are un miros foarte patrunzator de deodorant for man



Aceasta este planta mama si are 22 ani,iar cea inflorita, mai putin.Este si mai mica de inaltime.

Florile au un miros frumos




30 de comentarii:

  1. Elisa,vad ca ti-ai facut timp sa treci pe aici si sa ne arati floarea.Am avut si noi la servici,dar nu mai tin minte mirosul.
    Cateodata mi-e dor de vremurile cand mergeam la servici cu mare placere si chef de lucru.
    Cand imi amintesc cum s-a terminat totul si cate am indurat ma si mir ca am ramas intreaga.
    Pisicile noastre si bloggeritul m-au ajutat mai mult decat orice.
    Pa si noapte buna,vise placute!

    RăspundețiȘtergere
  2. Păcat că nu-i pot simţi mirosul.:)
    Florile de cactus sunt foarte frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioi Elisa, de când nu ne-am citit.

    Mna, o rugăminte mare şi un exerciţiu de imaginaţie, zic. Dacă tu eşti binevoitoare să-i spui lui Văraru ce flori să-şi pună în cameră. Că se mută şi vrea să decoreze camera cu vegetaţie că totuşi are o vârstă şi tu pari pricepută în ale vegetaţiei aspectuoasă şi ornamentală.

    RăspundețiȘtergere
  4. n-am vazut niciodata, floarea astea, inflorita!
    foarte delicata. frumos. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Vararu,ai bani si nu stii ce sa faci cu ei?Daca vrei sa cumperi,te ustura rau la buzunar.
    Ca sa-ti spun ,ar trebui sa stiu ce fel de spatii vrei sa le populezi cu ghivece,cat de mari sunt acestea,caci florile le punem dupa spatii,ca si ele pot fi mari,sau mici.Asa ca,in ferestre,pe dinauntru,as pune violete de Parma,intr-o fereastra culoarea indigo,asa ca petuniile mele,daca stii,iar in alta fereastra roz,sau ce-ti place.Dar cam 5...7 ghivece,in fiecare fereastra.Vezi ca sunt din alea cu frunze crete si infloresc incontinuu si multe flori,daca le dai ingrasamant.
    Asa...,acum,ca am terminat cu ferestrele,spune-mi daca ai lumina destula in casa,spre ce puncte cardinale iti dau ferestrele casei...hahahahaha...Ai vazut?Credeai ca-i simplu?
    Daca ai un spatiu luminat,gen hol,ai putea sa-l umpli de flori.Pe jos din cele mari,ficus,sanseviera,ca nu-s pretentioase.Intr-un colt o feriga din aceea creata si bogata,pe o masuta,sau un suport pe picior,iar pe pereti,atarnate,din cele curgatoare.Lobelia,de exemplu.
    Plante de apartament, care sa infloreasca iarna,in afara de violete de Parma,mai sunt Gloxenia,Impatiens,Azalee,Calanchoe,apoi sunt cele care au doar frunzele decorative,cum este Crotonul..
    Apoi,este Orhideea.Minunata orhidee.
    Draga profesore,orice flori ai lua,va trebui sa tii seama de cateva lucruri:
    -sa le muti in ghivece corespunzatoare,suficient de mari,in functie de planta.
    -sa le pui pamant de cumparatde la florarii
    -sa le dai ingrasamant,cat trebuie
    -sa nu le uzi prea mult
    -si sa te uiti pe net,ca vei vedea si culorile care-ti plac.
    uite un link:
    http://www.gradinamea.ro/C-Plante_de_interior-994.html
    Eu iti doresc mult noroc la casa noua! Pa pa! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Manole,infloreste,dar n-am tinut seama daca in fiecare an,o data.De fapt planta este decorativa prin frunze,ca florile oricum nu tin mult.Te pup. Pa! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Sabiuta, asa-i zic eu!
    E frumoasa, e o planta decorativa nu prea pretentioasa, si florile-s tare parfumate! Sabiuta mea de la tara nu infloreste prea des! Dar tu ai foarte multe folri si gradina ta e tare frumoasa, chiar e o gradina de vis!

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Gabi,intai scuze ca m-am grabit sa-i raspund lui Vararu,ca poate omu se grabeste...Deeee,vacanta e pe sfarsite....
    Gabi,nu inteleg de ce nu ai niciun venit,chiar daca ai fost bolnava....:(
    Mie nu mi-e dor de servici ci de a calatori.... :)
    Te pup si-ti multumesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mda,sunt frumoase dar efemere.Intr-adevar,am vazut si eu flori frumoase de cactusi si f. mari. :)
    Multumesc Starsgates, :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Strumful,nu-i trebuie apa decat o data pe saptamana...,eu asa ii pun,iar in perioada de inflorire nu pun deloc.Si traieste in spatii uscate si nu prea insorite.Ale mele stau undeva mai in spatele holului.Iar daca ceva nu infloreste pune ingrasamant si sigur va reactiona.
    Multumesc pentru vizita. Toate bune! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Elisa draga, stiu ca a avut si mama un exemplar din "Limba soacrei", numai ca deloc nu a vrut sa infloreasca...
    Superbe flori, ce darnica e natura si cu "Sabiutele" ! :)
    Felicitari pentru plantutele de interior !

    RăspundețiȘtergere
  12. Ohoho, Văraru are doar o cameră şi se gândea la Dracena, dar a notat tot din ce i-ai spus.

    Mersi fain, zic.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am avut sabiute mai demult dar nu au inflorit niciodata, probabil erau mai tinere. Dar vad ca au o floare interesanta si inteleg ca este si frumos mirositoare.
    Aveti o gradina frumoasa. Sa va bucurati de ea este urarea mea si Dumnezeu sa va binecuvinteze.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cora,Pescarus Argintiu,daca are ingrasamant,orice planta infloreste,cu atat mai mult cele care-s harazite sa faca flori pentru a ne incanta pe noi.
    Multumesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Dracena...,ia sa vad eu daca denumirea asta nu vine de la ceva rau ,hahahah.Ma uit .Dar tu poti sa si "furi"puisori de plante de pe la cunostinte,daca iti trebuiesc doar cateva... :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Lia,bine-ai venit si-ti multumesc c-ai venit.De cand caut eu un blog cu gradina...,de la inceput.Astfel te-am gasit si te voi trece in blogroll,ca-mi place ce vad la tine.Merci mult de tot. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Asta e sabiuta(nu stiu cum se numeste lat, nu am la mine cartea), nu limba soacrei care are denumirea stiintifica Opuntia

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna ! De 4 ani am si eu o planta sansevieria si in cateva zile va inflori prima oara. O sa va trimit poze. Si mai am o planta,un fel de cactus care trebuie sa infloreasca,si de asemenea o sa va trimit poze. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim 1 ,
    Sanseviera se numeste si desi si eu stiu ca alta e limba soacrei,cea cu tepi,asa ma gasit in multe locuri pe net.

    Anomim 2,
    pentru ce imi multumesti?

    RăspundețiȘtergere
  20. cea mai spectaculoasa si interesanta floare este sasevieria cilindrica ati da impresia ca nu este terestra

    RăspundețiȘtergere
  21. Hristos a inviat!
    Elisa draga, tocmai ma gandeam ce sa fac cu sanseveria mea? Asa am ajuns acum la tine. :) Defapt sunt vre-o 5 ghivece, dar frunzele astea naravase nu cresc deloc. Flori au mai facut ele, desi nu mi se par prea spectaculoase, doar mirosul ce mai salveaza aparentele, in rest sunt ca niste sabiute.
    E primavara, asa ca ma gandesc sa le schimb pamantul, sa le improspatez putin. Tocmai am terminat cu dieffenbachiile. Nu mi-am imaginat ca sanseveria poate creste atat. Poza aia cu sanseveria mama ma fascineaza. Nu stiu cum ai reusit, dar e de vis.
    Frumoasa gradina. Se vede ca iubesti plantele.
    Eu se pare ca vorbesc degeaba cu unele plante. Le mangai degeaba, nu vor sa ma asculte si pace! Asta e. Ma gandeam sa le tratez pe cele "neascultatoare" cu indiferenta, sa vad daca le convine. Asa, macar sa fim chit. :lol:
    Bine ca macar celelalte ma asculta si se dezvolta intr-o armonie. :)
    Te pup dulce. Spor la gradinarit!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cammely,
    sa stii ca de atunci nu au mai inflorit, dar si eu ma uit la ele mai rar decat o data pe luna cand le pun un pic de apa.
    Primavara, daca suprafata ghiveciului este plina de plante se desfac in mai multe, se regenereaza si asa le inmultesti,poti sa le oferi cui ii place acesta planta.
    Si eu am craciunei foarte multi si nuj unde sa-i mai tin.
    Multumesc, iti doresc si eu toate cele bune. Acum am venit din gradina dupa ce am bandajat rosiile caci la noapte cade bruma, asa se zice la meteo. Dimineata le pozez asa bandajate :)
    Te pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  23. am si eu doua plante si trebuie sa infloreasca

    RăspundețiȘtergere
  24. Lamine, de atunci, din 2008, nu au mai inflorit

    RăspundețiȘtergere
  25. buna ziua ma numesc Mihaela si vrea sa stiu ce pot sa fac cu sabiuta mea ca nu-i merge prea bine e cam galbuie in casa la mine nu am soare de la rasarit daca o scot afara pateste ceva ?
    Am pus-o intr-un ghiveci mai mare cu pamant amestecat cu nisip oare e bine asa era de unde am luat-o si mai am o dracena care e foarte mica nu creste ce pot sa fac va rog sa-mi scriti ca mi-e frica ca o sa-mi moara

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu stiu doar ca ale mele stau la semiumbra, pe un hol departe de fereastra,le ud ffff rar, cand imi amintesc, nu-s pretentioase,insa poti sa le scoti si afara dar nu direct in soare.
    Cat priveste pamantul cred ca trebuie sa cauti in alta parte,eu le-am pus pamant de gradina de 20 de ani si cam atat.
    Dar, nu mai infloresc, drept e ca nici nu ma ocup de ele, ar trebui sa le pun si lor ingrasamant ca si celor care infloresc,insa, deh...ar trebui si atat.
    La dracena nu ma pricep.

    RăspundețiȘtergere
  27. Planta asta Sanseviera trifasciata merge foarte bine in dormitor pentru ca este foarte eficienta la schimbarea CO2 in O2. De ce in dormitor? Pentru ca lucreaza mai mult noaptea.
    Se zice ca trebuie 6 plante inalte pana in talie, ca sa asigure necesarul complet de oxigen pentru o persoana. Deci chiar daca dormi cu geamul inchis ai are curat toata noaptea.

    RăspundețiȘtergere
  28. Gabriel,
    eu am auzit de Crasulla, arborele pitic sau bonsaiul, ca face asta in camera si ale mele stau in dormitor, de toamna pana primavara. Nu am stiut ca si asta face la fel, am doua si stau ambele pe hol, ca-s in oale metalice, inestetice si in dormitor m-ar oripila :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  29. Am observat că florile acestei plante secretă o substanță albă, precum mierea de albine și dulce la gust... Știe cineva ceva despre proprietățile acestei plante și substanțe secretate ???

    RăspundețiȘtergere