joi, august 21

Garantat suta la suta.

Iata ca dupa 3 zile,cand am scos sticlele de la perna(vezi postul din 18 august) inca erau calde.Dupa 10 minute le-am facut poze si observati ce guler de lichid incolor au deasupra.Aceasta este garantia ca bulionul nu se va strica,nu va face mucegai si va sta si 2 ani,de fapt pana dispare acest guler...,caci cu timpul,totusi,se evapora,cat de strans am fi legat.Din acest motiv eu cand aleg sticla pe care o folosesc ma uit la gulerul acesta si iau o sticla al carui guler este cel mai mic.Asta ca sa fiu sigura.


8 comentarii:

  1. ...asta am asteptat si eu! confirmarea! da, acum purcedem la treaba!
    Ei, nu chiar in noaptea asta! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sti, e ciudat cand ma gandesc ca eu probabil nu voi face niciodata bulion sau gem sau pune muraturi pentru iarna asa cum fac mama, bunica si cum au facut toate strabunicele. Acum mergi la magazin, iei ce vrei, cand vrei. Nu am camara pentru provizii pentru la iarna si slabe sanse ca voi avea vreodata. Aici nu se poarta camara. E un fel de rupere cu trecutul, cu traditiile, cu natura, cu noi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Super, si eu faceam pe vremuri, dar in ultimii ani m-am lenevit, mama insa continua vechile obiceiuri si imi sa si mie suc de rosii pentru supe dar sincera eu si cu cel mic ii schimbam destinatia si-l turnam in pahar nu in oala :))
    Zacusca si gogosarii in otet au ramas de facut in casa in rest iau din comert, unele sunt satisfacatoare si ma mai scutesc de alergatura dupa materia prima care e mai obositoare decat facutul uneori. Mama are o mare satisfactie can ma duc la ea sa deschida usa de la camara si sa-mi arate ce-a mai pus pentru iarna. Din apartamentele noi de bloc sau cele vechi dar reamenajate au disparut spatiile cu denumire camara, la ce folos can se construiesc atataea supermarket-uri? si tinerele abia daca au timp sa faca o salata ? :)) De fast-food nu mai vb.:)
    Spor la treaba scumpa mea. Si odihna daca se poate:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Manole,sa faci neaparat.Mai incolo,numai sa nu se termine si scumpeasca rosiile,ca asa se intampla spre septembrie. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Laura,ai mare dreptate,insa daca luam totul din supermarket nici nu stim ce bagam in gura.Desigur ca se gasesc de toate acolo si evitam atata munca,dar eu daca am gradina ce sa fac?As putea sa pun trifoi si sa cresc o capra,zau...,nu glumesc.Ieri am fost la plimbare cu cainii prin parcul de la marginea orasului si-am prins trecerea ciurdei care era formata din 7 vaci si 9 capre.Chiar i-am spus sotului meu ca mai am o singura dorinta,din asta cotidiana...,sa mulg o capra si sa beau laptele caldut,dar sa fie bun la gust asa cum era acasa,cand am saracit...,ne-a dat prietenul tatei o capra si multe altele,ca ne luasera tot comunistii,ai naibii lichelute!!!
    Ehhh,dar m-am intins la vorba si eu doar vroiam sa-ti spun ca cine are produse,trebuie sa faca ceva cu ele,iar cine n-are camara,sa cumpere din market.Te pup Laura.De fapt acolo la tine in Valencia,demult nu se mai fac in case,conservele...Si la noi,cred ca eu sunt ultima care mai fac. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da Gina,ai dreptate.E interesant sa avem o viata moderna,servici,restaurant,prieteni,familie,hobiuri,calatorii.He he..ce-as mai trai si eu asa....mai ales cand vorbesc de calatorii!!Nu mi-ar mai trebui nici muraturi,nici bulion,nimic...as calatori intruna .Poate in alta viata...,ca eu cred in reincarnare.lol Pa,draga Gina...,pa pa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Stai linistita, ca mai fac si mama si bunica :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu am facut bulion cu rosii de la mine din gradina! Reteta de bulion e....inventata! Acum sa vedem daca rezista peste iarna!

    RăspundețiȘtergere