joi, iulie 24

VINETELE ALBE SI ROTUNDE

BU-SU-IOC!

UPDATE:Vedeti??Cele albe rotunde nici nu figureaza pe plic,dar mi-au iesit asa albe,dar si cum sunt cele din stanga jos,din prima.Am avut si albe lungi,foarte faine,dar s-au stricat si nu am putut lua seminte sa le ...perpetuez.Sigur ca in primul an le-am avut pe toate,iar cele vinete rotunde s-au facut si mai mari.Scrie pe plic ca-s originare din USA,caci ei,oricum au multe chestii din import.Exista in USA un supermarket COSTCO pe nume,cel mai mare, care are 132.000 de angajati si de acolo cumpara nepoata mea produse alimentare ,cu lazile,fructe in general,din Paraguay,Chile...si muream de placere sa ma duc cu ea pe acolo.Cand m-am intors se facuse si la noi Selfgros,in Timisoara si m-a dus fiul meu sa ma aprovizionez pentru acasa,ca ma intorceam dupa 5 luni in care sotul meu ,inca mai avea sarmale in congelator si carne fripta in borcane.He,he...,ce vremuri!!Pe atunci,2005...,inca mai mancam carne de porc.Am cumparat atunci si un jambon,ca la mama asa era,slanina si jambon,vara...,nu salamuri!!!Bleah salam! Acum ne-am axat pe legume,stiu sa le gatesc repede,gustos si sanatos,hmm...ce bune sunt vinetele astea albe,o sa vedeti ...,dar trebuie sa aveti busuioc proaspat,asa ca asta al meu,din prima poza.

Vinete albe,rotunde...,adica o raritate prin gradinile din aceasta zona,caci am adus semintele din America si erau 4 soiuri,2 albe si 2 albastre,lungi si rotunde,insa doar astea mi-au mai ramas,cele albe si lungi si cele vinete rotunde s-au imbolnavit in al 2-lea an si am pierdut semintele.Sunt atat de bucuroasa cand ma uit la ele...Par sanatoase si o sa le stropesc pe toate impotriva putregaiului,caci dupa atata ploaie,acum este cald si sunt conditii de putregai.
Ce fac cu ele???Nuuu,nicidecum nu le coc,caci ar fi criminal.Am inventat eu o reteta si la prima pe care o s-o gatesc o sa pun pe blog,dar pana atunci sper sa mai creasca.Cea mai mare pe care am avut-o era cat...,cat ce???Ca nu gasesc ceva de marimea asta,cum ar trebui sa fie la maturitate,inainte de a incepe sa se formeze semintele.Cam cat un glob de ornament din gradinile pasionatilor de ornamente prin gradini.Stiti...,sunt niste globuri colorate care se pun in varf de bat,pe marginea gradinii.Nuuu,nu asa mici ca globurile din pomul de Craciun,ci aproape duble,ca diametru.Hai, ca atunci cand o rup pe cea mai mare o s-o masor.
Ma intreb de ce nu le-a observat nimeni,ca eu am mai pus o poza cu prima care-a iesit din floare??Eu observ tot ce mi se pare curiozitate.Ce fericita sunt de vinetele astea...!!!Puteti sa va imaginati asa ceva???Sa te bucuri de nimicuri???Da,that's me!






14 comentarii:

  1. draga mea, superbe vinetele astea, e prima oara cand aud d evinete albe si albastre ;-)
    pe de alta parte, tot lamaiul e cel mai cel pt mine! ;-)
    ps: ai dreptul la cate zile vrei tu de gandire pt leapsa, numa' s anu uiti de ea :P
    muah!

    RăspundețiȘtergere
  2. Jamilla,eu zic sa lasi lamaiul si...lamaile,ca dupa simptome,fierea nu suporta lamaia,stiu din fierea mea,hahahaha.Da,o sa -ti mai dau una,doar una...,ultima si gata.Ai citit articolul?ai auzit ca ardeiul gras are de 3 ori mai multa vit C decat lamaia???Pai vezi ca nu citisi!!!Ntz,ntz,ntz....
    Cum sa uit??!!!Neeeee....,vorba lui Manole,de care mi-e un dor!!!!
    Te pup Jam. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Uau!!!!
    M-ai lăsat cu gura căscată.
    Sincer, mă consider un om care iubeşte plantele, dar asta e chiar o noutate ptr. mine.
    N-am ştiut că există aşa ceva.
    Le-am văzut în poze, dar nu mi-as fi imaginat că sunt vinete albe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,sunt si lungi albe,am avut si din acelea...Dar sa vezi ce albe sunt inauntru!! :)
    Merge tare rau blogul meu astazi si cred ca prietenii mei nu pot intra.Sunt trista din acest motiv.Noapte buna Starsgates! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiam ca exista asa ceva, interesant. Tu cum ai aflat de ele? Sa nu-mi spui ca te-ai dus tocmai in America dupa ele. In mod special.

    RăspundețiȘtergere
  6. Elisa....
    Doar nu oi fi eu cu mot...nici eu nu am auzit pana acum, ca sa vezi, multe mai stii sestro...
    O zi binecuvantata si senina :)
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  7. AnaAyana,nu special,dar am gasit intamplator prin supermarketul COSTCO,cred....zice la wiki ca e cel mai mare wholesaler din USA. ;)
    Vezi ce prozaica sunt??Ti-am luat gluma in serios si fac update...
    Multam pentru plimbare prin gradina mea. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Da ,Sibilla,sunt originare din USA,asa scrie pe plic.O sa vezi....lol
    Te imbratisez drago mia,.... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Frate, rău e să fii prost :lol: adică eu :lol: Am văzut vinete cu alb şi violet şi am zis că nu sunt coapte. Sunt bune?

    RăspundețiȘtergere
  10. Elisa draga, eu am vazut imaginea unei formatiuni albe printre florile tale si m-a frapat, de ce sa nu recunosc, dar am trecut mai departe, acuzandu-ma pe mine de ignoranta si de necunoastere...
    Crede-ma, mi-ai facut o pofta nebuna de vinete !!!
    Astept cu nerabdare sa culegi recolta si sa ne trimiti o mostra vizuala din preparatul delicios, evident ca insotit de reteta :)
    Sunt absolut incantatoare mingiutele tale albe si comestibile, din familia legumicola a vinetelor !
    Le stii si denumirea latineasca ? :)
    In liceu m-a pasionat biologia si am invatat de placere...

    RăspundețiȘtergere
  11. Isabelle,draga mea,poate ca ai vazut soiul acela moviu,ca-s multe soiuri si fii atenta la mine...,vinetele,cand le cumperi,nu trebuie sa fie COAPTE,caci atunci au seminte si pulpa este seaca si iute,deshidratata si rea ,amara la gust.Nu ti s-a-ntamplat???Ca mie,da!Insa,am invatat sa le cunosc cand cumpar.Le apesi cu 2 gete ale mainii,le prinzi deci cu mana si daca sunt cam ca buretele,moi si nu tari,inseamna ca poti cumpara.Daca sunt tari,inseamna ca-s prea maturizate,ca au seminte mari si nu-s bune.M-ai inteles???Eu azi am cumparat 5 din piata sa fac salata si abia la al 5-lea vanzator am gasit ce cautam...,restul erau tari ca piatra,desi frumoase,ca aspect.
    Apoi,de astea de care am eu nu cred ca se gasesc decat in supermarketuri,ca la noi inca nu au inceput sa cultive.He,he...eu sunt prima.Glumesc,fireste,habar n-am daca mai cultiva cineva aceste vinete,albe.Te pup Isabelle,desteapta mea draga care stie atatea...si nu stie despre vinete...,normal!Parca eu stiam inainte de a le descoperi???Te imbratisez draga mea si vreau sa-ti spun ca daca dau clik pe siteul cu donati carti...,mai departe nu stiu ce sa fac.Invata-ma,ca daca murim noi doi de aici nimanui nu-i trebuiesc cartile noastre adunate de o viata. :(((((

    RăspundețiȘtergere
  12. Pescarusule drag,daca ai unde sa cultivi as putea sa-ti trimit seminte...la iarna,ca abia la toamna o sa le iau pe cele coapte.Intotdeauna las pe prima,cea mai frumoasa sa se coaca sa fie de samanta.Asa si cu rosiile si cu ardeii,ca-mi fac singura rasadul,daca ai vazut,din martie.
    O sa fac mancarea respectiva si vreau sa-ti spun ca se face din orice fel de vinete,deci si din astea de-ale noastre,tot asa si e ff buna si se face repede.Ramane sa aprecieze familia...,sau nu.Te imbratisez. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ei, păi nu p'aicea, prin alte... locuri, mă înţelegi. Locuri cu multe fructe ciudate, nu văzusem nici în poze... :lol:
    Ştiu cu alesul vinetelor, m-a învăţat mama.
    Pentru donaţii cărţi trebuia să apeşi pe al doilea link, ăla cu contactul.
    Oricum e rezolvat:
    ori dai pe e-mail:
    contact@cartipentruorfani.ro
    ori la telefon:
    0764 048 353.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  14. Si cum Isabelle,le fac pachet si le trimit la o adresa de posta?? :)

    RăspundețiȘtergere