luni, iulie 28

Salata de cruditati

Eu ii spun salata asortata.O facea mama mea draga din ceapa,ardei,castraveti si rosii,iar eu mai adaug usturoi,brocoli (care a cam inflorit,dar ce importanta are,e bun si asa)si busuioc.Mama mea punea sare si nitel otet,iar eu nu pun sare,ci doar zeama de lamaie si ulei de masline.
Ingredientele se vad pe cele 2 farfurii,ceapa este ca un fel de arpagic,plantata printre capsunii de langa trotuarul din afara gradinii mele.Orice mm patrat l-am speculat.

Ardeii i-am taiat fideluta,iar rosiile mele,sunt asa cum speram...,bune.Nu arunc decat ff putin din buricul rosiei si are un gust f bun.Necazul este ca cele coapte se sparg de la ploi si nu pot sa le pastrez,sa le folosesc treptat.



De astazi mi-am propus sa fac zilnic aceasta salata,cu mici modificari,mai pot pune si miere de albine si nitel sare,totusi.Iar daca este pentru felul 2 o sa rup in ea sunca feliata fff subtire,poate si branza.

15 comentarii:

  1. Arata extraordinar salata.Stiu ca te-ai gandit la mine cand ai facut-o.Deja m-am saturat...Nota 10!O farama de iubire exista in salata aceea.Pozele sunt cele care confirma ceea ce simt.Multumesc pentru salata..PA!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Elisa, trimite si la mine niste rosii din alea buuune, ca astea spaniole... Vad ca te ti ocupata... aia e bine :) Ce mai face visinelul? Pe cand papam visine? ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristian,normal ca m-am gandit,caci iti spusesem c-o sa fac la sugestia ta.
    Cu mare placere si sa-ti faci si tu,ca-i asa de usoooorr!! :p

    RăspundețiȘtergere
  4. Laura draga,cum nu ti-as trimite....,de -adevaratelea...
    Si la visine ai fost plecata,acum sunt in borcane si le consumam la iarna,de leac.Ce faci???Ne-ai lasat cu ochii-, poza digitala,de miloane,dealtfel si ai plecat iar??Mi-e dor de postarile tale interesante,de documentarea ta profesionala,mi-e dor de ceea ce am descoperit la tine pe blog,acum cateva luni.Te pup,ardeleanca spaniola...:))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Eh, Elisa, am ramas cu ochii in soare... si ce soare puternic e aici... :) Deci au trecut visinele... :( In Spania cred ca ti-am mai zis ca n-au. Acum facem cura cu lubenita, ma consoleaza pentru lipsa de visine :) O sa incerc sa scriu mai des pe blog... Am fost tare ocupata in ultima vreme, dar ma dau eu cumva din nou pe breazda :) Sunt foarte fascinata de Valencia si inca mai am multe de descoperit... o sa vin si cu poze... curand :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Se apropie ora cand plec acasa asa ca iti dai seama cum a "picat" salata ta, asta fac cand ajung acasa, bine ca am tot ce trebuie:) vara cu atatea bunatati e pacat sa gatesti prea mult.
    Nu avem probleme cu inundatiile nici noi nici parintii dar dupa cum stii sunt multe sate afectate, probabil se va resimti mai incolo si la noi in piata, dar pe langa ce-au pagubit altii... Pacat ca au materil pentru campania electorala, si 4 ani dupa nu se mai face nimic, de ce nu-i vedem cand nu sunt inundatii sa se ocupe de acest subiect: indiguirea malurilor apelor? Nu-i locul unde sa-mi exprim revolta dar uite nu m-am putut abtine ;)
    Spor la treabasi sa ne spui cum ti-a iesit gemul:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Da,Gina si eu tot la asta ma gandeam zilele trecute,ca de ce niciun reporter nu-i intreba despre ce-au facut ca sa nu se repete an de an aceste catastrofe pentru amaratii de oameni???De ce nu se face o investitie masiva pe toate raurile,de ce??fac proiecte care dureaza,teoretic,ani de zile pana se schimba legislatura si apoi o iau iar de la capat,adica de nicaieri.Ba da Gina,este oriunde locul sa ne exprimam indignarea.Eu n-am fost afectata,dar ma doare sufletul sa vad ce-au patit oamenii,cu nimic vinovati.Singura vinovatie este ca traim intr-o tara de hoti si incompetenti la conducerea ei,iar reporterii au interesele mogulilor.Atat!
    Da ,gemul il fac in cuptor,ca amestec mai rar.
    Pofta mare Gina,ca si al meu va veni curand,iar eu nu mananc nimic pana vine el,doar beau cafea.Te pup.Pa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ptr. că le place copiilor eu mai adaug şi nişte boabe de porumb fiert sau seminţe de floarea soarelui.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Grozav... si eu ,dar n-am la indemana tot timpul,sau uit,ca porumb am in conserve.
    Dar cu seminte de floarea soarelui fac iarna,cand pun si fructe confiate si uscate si mere.Acum miroase traznet de frumos aceasta salata,numai s-o mirosi si te saturi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamna draga, rosiile tale arata senzational. Si presupun ca au gust de ...rosii. :) Io-s satula de prostiile pe care le iau din piata (jumate crude si acre la gust).
    Da' io langa salata aia as tranti musai niste telemea de vaca si niste paine neagra (pe care as inmuia-o in zama ce ramane pe fundul castronului). Imi ploua in gura si e aproape 12 noaptea. :) Uite ce-mi faci tu mie ... Nu mai intru la tine ca ma ingras numa' privind :))
    Eh, stii ca glumesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Hei!!!Unde vezi tu glucide prin farfuria mea???
    :(((,da sunt ca-s dulci toate,dar se transforma in lucru mecanic,nu in grasime.Au gust de rosii,da... si, slava Domnului ca mancati si voi de-acuma rosii adevarate...,prin reprezentanta voastra la gradina,lol
    Ciupercutza,am trecut zilnic pe la tine,stiu tot,de mine nu te poti ascunde,dar n-am avut replica la mine...era intr-un ghiveci...,la crescut ;)
    Te imbratisez. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Vreau să-ţi spun că îmi fac adesea salată din toate legumele existe pe piaţă...Mă rog,legumele din grădina ta sunt gustoase, aromate, nu-s ca cele de la piaţă..Mai bine o porţie de salată decât o porţie de friptură...:))PAAA!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bravo,asa si trebuie,caci carnea-i otrava curata,mai ales daca-i prea multa.Cristian,pune-ti in bucatarie o jardiniera cu condimente,le iei primavara de la tarani,rasaduri si le plantezi, ca sa ai arome proaspete pentru salate.O tufa de busuioc creste si intr-un ghiveci tinut pe masa din bucatarie,sau pe o etajera,la lumina.Asa ca poti face sa fie aromata si salata ta,cu legume din piata.Iar daca vrei produse de gradina uita-te la vanzatoare si-ti vei da seama daca ea le-a crescut sau doar le vinde.Prin august,la noi incep gradinaresele sa-si scoata si rosiile din propriile gradini,dar eu atunci nu mai cumpar,insa tu poti incerca sa descoperi.Succes!

    RăspundețiȘtergere
  14. Astă primăvară îmi făceam zilnic. Deja era disperată mama când auzea că o ţin numai pe salate, ea obişnuită cu ciorbiţe şi sarmale :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Asa si eu,toata iarna am facut salate,in care puneam orice leguma si fruct,iar primavara nu mai aveam....aia...,astenia de ametesti ca anemica...si asta de cativa ani incoace de cand consumam mai mult fructe si legume decat carne. :)

    RăspundețiȘtergere