joi, iulie 10

Imagini din gradina. 10 iulie.



Pastarnacul,in 2 serii...

Morcovii din ceapa.


Gardul viu se numeste HIBICUS si infloreste.

Capsunii de episod II

Sfecla rosie
Brocoli

Vinetele
Prima care a iesit din floare este o vanata alba rotunda,seminte din America.

Rosii mari


Rosii mici si multe,seminte din America.am rugat-o pe sora mea sa-mi aduca alta samanta,ca asta s-a degenerat si se maneaza,dupa cum se vede,are frunze galbene.


Gogosar


Ardei gras,cica are de 3 ori mai multa vitaminaC decat citricele.Asa am citit .

Ardeii iuti

Ardei mic,turtit,dulce,rosu,galben si portocaliu ,cand se coace.Este din samanta adusa din America.

Fasolea de pe araci a inceput sa rodeasca.

Ardei bulgaresc,este iute cand e copt(rosu)

Cu dovleceii am dat-o'n bara, ca primii semanati sunt mici si la maturitate,pentru umplut.

Am semanat a doua oara alta samanta,care vad ca sunt din aia unguresti,lungi...,pentru dovlecel pane.

Asa ca am cautat seminte mai vechi,am gasit din 2002 si astia sunt romanesti,cu dovleacul mare,cu multa pulpa,din care pot face ciuispait(o mancare saseasca,din Banat,care ne place).Ii voi semana in locul mazarii,pe care a ingropat-o sotul meu in pamantul acesta,ca ea,mazarea,este un depozit de Azot(N),deci ingrasamant.O sa seman si salata.Semintele le-am pus la inmuiat si incoltit,sa vad ce pun in pamant.

12 comentarii:

  1. Elizuca draga, se vede ca matale ai de toate in gradinadevis si ai uitat cum sunt precupetii din zilele noastre "unsi cu toate alifiile" care tin castravetii si rosiile in tot felul de solutii sa para proaspeti si cand ajungi acasa vezi ca desi sunt tari cand ii tai sunt albi, buretosi. Stiu eu ca cei proaspeti au inca floarea in varf, si sunt teposi dar nu intodeauna ii gasesc, asa ca mai iau si "plasa". Mai degraba am noroc la pepeni, anul asta am luat de 4 ori si au fost f. buni.
    Astept sa-mi spui cum se face ciuispait-ul nu e nevoie de poze:), mie imi plac dovleceii si sunt dornica de retete noi.
    Numai bine :X

    RăspundețiȘtergere
  2. He he...,iti spun acum:se rade pulpa de dovleac alb,fara seminte(deci se iau din aia mari,care au seminte mari,dar nu copti...tre sa intre unghia in coaja,daca e bun...),pe razatoarea mare,se presara peste el 2 linguri de otet si acopera.Dupa 1 ora se pune nitel ulei in cratita,si 2 linguri de faina,se amesteca sa nu se coloreze faina,pe plita,nu direct pe flacara si apoi se adauga dovleacul stors in pumnii impreunati.Se acopera cu capacul cratita si se amesteca mereu,din 3 in 5 minute.El lasa apa si se inmoaie si se face o ciulama.Asta cam juma de ora,pana gusti si vezi ca-i facut gata dovlecelul.Apoi pui sare(eu nu pun sare ci delikat,deodata cu dovleacul)si cand stingi focul adaugi marar crud tocat.Se mananca cu orice,ca garnitura(carnati,chiftele,friptura,rasol,etc)

    RăspundețiȘtergere
  3. Maiculita mea Doamne....vin la tine, vreau in gradina ta , acolo ma pitesc sa dorm.... nu se mai poate :)
    Elisa, ma ucizi si gata, mi s-a facut asa un dor de Lescovita, de gradina bunicii mele, de satul copilariei si zambetului meu....
    O seara minunata iti doresc, spor si roade bogate sestro :)
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  4. Maaaaaaamă, ce mă enervezi... :lol:
    Unde zici că e grădina? :lol:
    Elisa, ţie şi soţului tău vă doresc doar zile frumoase şi felicitări multe pentru munca voastră.
    Gospodari, ce să mai vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mare lucru sa nu te trezesti intr-o zi la poarta cu multi vizitatori, noi cei de pe blog, eu cam stiu unde-i gradina si s-ar putea sa fac ceva bani cu informatia asta sa vad cine da mai mult? ha ha ha
    Multumesc pt. reteta, azi o pun in aplicare, te pup si astept sa vad tortul, cand spun la multi ani? Flori nu-ti trimit ca ai tu multe, care mai de care mai frumoase dar pupici cat cuprinde.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hahahahahaha!Hai ca m-ati facut sa rad...,toate.Pai voi credeti ca eu pun in poze si partea urata a lucrurilor???Neeeee...,vorba lui Manole.Stati acolo daca nu vreti sa traiti o mare dezamagire....,lol
    Uite,de la 7 pana la 12 am lucrat numai in gradina si apoi aici in jurul casei.Sa va spun ce de treburi am??Haideti ,ca va pun la strans frunze uscate,mere stricate,la tuns florile uscate de la trandafiri si petunii,la adunat corcoduse si crengi rupte,la ....cate si mai cate!!
    Am semanat in locul mazarii ceva,apoi am udat tot,ca a plouat numai pe frunze,apoi am dat tarana la rosii.Si nu,nu-s obosita,acum ma duc sa cumpar paine.Ieri am cumparat visine si am facut compot.Am uitat sa fac poze... :(
    Compotul de visine il folosim ca medicament in indigestie,sau alte stari de rau,iarna.Mi-a ramas solutie si azi mai cumpar ceva,nu stiu ce,sa mai pun niste borcane.Poate caise.
    Din merele mele care cad in prostie pe jos si care-s multe si mici, nu mai fac nimic.
    Acum este perioada in care mi-as dori sa locuiesc la bloc.Degeaba am curte ca nu apuc sa stau in ea,la umbra.Cand stau sunt la computer,asa ca...,vin eu la voi,hahaha!
    Va imbratisez si va multumesc de vizita. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Am uitat să-ţi spun că pe timpul lui nea' Ceaşcă (80 adică) cineva mi-a dat câteva pliculete cu ceai de hibiscus. Primise din Germania. O minune! Are culoarea lila şi este acrişor şi parfumat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Isabelle,Hibiscus este altceva decat Hibicus,asta al meu.M-am uitat pe google si sper ca n-am gresit.Sunt 2 plante diferite.Deci,din asta-l meu sigur nu se face ceai...,o sa-l vezi inflorit intr-o saptamana. :)
    Dar ma mai uit,sa nu vorbesc prostii :)

    RăspundețiȘtergere
  9. ...si eu care credeam ca sunt singura care pune semintele in apa calduta, de cu seara...ca a doua zi sa le plantez...lol!
    si da, si pe mine ma enervezi! :)
    crezi ca putin?
    Neeeeeee, chiar deloc! :))))

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Manole,eu le-am lasat 1 zi in apa si 2 la intuneric,sa vad daca vor incolti,ca-s vechi.Zic eu ca daca a incoltit bobul de grau dupa 2 mii de ani...!!!
    Si uite ca ieri am iesit in strada sa plec,asa cum am zis mai sus,sa mai cumpar fructe ,sa mai fac compot si in strada am constatat,dupa 10 metri ca am pana pe spate.Napoi si actiunea s-a ...reziliat,hahaha.Cand a venit al meu de la slujba,la 5,ca acum lucreaza 10 ore si sambata....(nu stiu cum se face tipatul,dar imi vine sa urlu,ca lupii iarna),s-a dus sa-mi cumpere camera,a luat si cauciuc si acum,cu o roata nou-nouta o sa plec in tai....
    Un lucru iar nu il am pregatit,nu mi-a scos vin si trebuie sa fac o friptura,pe care-am vazut-o la TiVi si care necesita ori vin,ori bere,iar sambata dupamasa nu am chef sa gatesc,asa ca ce crezi ca voi face?scot vin,ma chinui eu,ma voi imbata,ca nu le stiu cu astea,cu furtunul la damigeana si....surpriza!!!La 3 voi fi ca floarea.hahaha! :D :P

    RăspundețiȘtergere
  11. ...e cu pana...nici eu...adica as stii, daca as vrea...da' pana acum n-am vrut!
    Cu furtunul la damigeana???Floare la ureche, si la asta vreau! :))))
    Stii ce putin mai conteaza cum iese mancarea??? :)))))))

    RăspundețiȘtergere