luni, iulie 21

FLORI SI FRUCTE

















18 comentarii:

  1. Din petalele cele roz ale florii ne făceam "unghii lungi" în copilărie. Şi care floricică chiar miroase frumos. Lipeam petalele de unghii cu salivă :lol:
    Iar Hortensia - iubitoarea de apă, nu? Şi de umbră...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de ce acestor flori cu petale lungi,care sunt si albe,eu le spun 'MIRESE"...,asa mi-a venit si intr-un an aveam asa de multe,sub cires si cand erau toate inflorite ziceai ca esti in rai,cand treceai pe langa ele.
    Hortensia,are nevoie de apa multa,dar in semiumbra o tin eu,de fapt am 2 in oale.Aceste flori sunt primele pe care le-am primit eu cand am venit aici,profesoara,erau in ghivece si le-am pus in pamant,insa nu au inflorit decat in ghiveci,ceea ce fac si acum.Nu le place in strat,iar in ghiveci,le-am scos din pivnita imbobocite deja.La toamna le scot de sub vie si pe celelalte si le pun in ...alte oale,galeti,sau ce-oi avea. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. pentru tine , am fotografit flori... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Elisa ce faci cu merele? Din cate stiu eu astea sunt varatece , nu tin pe iarna. Cred ca ai destula treba cu roadele copacilor :))
    Ai noroc ca sunt departe ca tare-as mai trage o fuga pana la tine sa te ajut si la treaba dar si sa mananc rosii si castraveciori din visul tau de gradina:)). Eu alerg prin pietele din Iasi de ma satur pana gasesc rosii de gradina din alea adevarate, din seminte romanesti nu corcituri turcesti care acum le cultiva si romanii, iar de alea din supermarket nu mai vb. Asta e, se pare ca nu mai trebuie sa plecam in Canada sau State ca sa le ducem dorul :(
    Greu am gasit anul acesta si caise autohtone numai importuri care nu au nici un gust. Asta e nu tot ce-i aspectos e si gustos si mai ales sanatos :) Acum ii inteleg pe elvetienii care ani buni in urma (cam 25) cumparau de la Varatec mere si aveau pretentia sa fie viermanoase asa stiiau ca nu sunt tratate sau stropite, spuneau ca viermele se da deoparte :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Manole...., :))))))
    Petrecere fumoasa si nu te mai gandi la noi,absoarbe prin toate simturile ,hraneste-ti sufletul si mintea cu tot ce nu ai la Bucuresti,stai in mare,lasa apa sa-ti mangaie pielea si fii fericita pentru toate astea.Si joaca-te pe plaja in nisip,cu fetita ta si tatal ei si ...faci asta pentru mine????Ye imbratisez si ..vezi ca timpul trece fff repede,mai ales in vacanta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Gina,ce sa fac cu merele,aleg mereu ce-i mai frumos si aduc in casa,fac suc,le mancam asa si le voi da la copiii de vis-a-vis...la blocuri.As face si compot,macar 8 borcanele,ca iarna-i lunga si ...altadata le puneam rase in congelator.pentru prajitura,o sa vad....ca inca mai sunt pe pomi si le voi folosi pe acelea ca sper sa fie mai mari.
    Da,nu se tin mult,ca desi sotul meu le-a stropit asa cum scrie la carte,tot sunt stricate,unele.Ma rog,asta este.Iar rosiile,ai dreptate cand spui ca oltenii(ca ei vin la noi,de la Corabia) au pus samanta de Europa,au renuntat la patlagelele lor minunat de gustoase,ca astea nu se sparg la transport si tin mai mult timp fara sa se strice,insa sunt albe inauntru.Chiar acum,de ziua mea,a cumparat sotul meu din 2 locuri si a nimerit unele calumea.Abia astept sa culeg de la mine rosii,ca ardei iuti deja am cules,se inrosesc cu caldurile astea.
    Gina,ma tem si de hoti,ca sambata noaptea au furat cartofi de la vecini,au stricat o gramada de cuiburi,ca nu-s facuti inca,sunt cat nucile,ca i-a pus si tarziu si nici n-a plouat.Ma rog,noi incuiem gradinile noastre,dar hotul sare gardul.Mi-e teama ca intra si calca si rupe si strica tot.Asta este...,daca nu-i grindina atunci fac dezastru hamesitii(muritorii de foame).Anul trecut au vrut sa fure gaini si fiindca noi nu mai tinem,au rupt tot ce-au gasit,de furie si au pus mana pe cununa de usturoi.Norocul meu ca s-a agatat in fiarele de pe acoperis si nu au luat-o,ca usturoi ca al meu....,mai rar.
    Te pup Gina si hai sa-ti dau mere :)))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce-ar mai zburda Mara mea printre toate frumusetile tale, ca un manz neastamparat, dar s-o stie si pe mami prin preajma :)
    Mi-e tare dor de ea, e inca la tara, in compania bunicii paterne, dar si-ar dori sa fiu langa ea...
    Ma gandeam, in semn de pretuire si de apreciere a stradaniilor si eforturilor tale nascute din iubire pentru natura si frumos, ma gandeam sa-ti conferim, draga Elisa, diploma de merit pentru "Cea mai frumoasa gradina de vis" :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Aseară în timp ce-ţi admiram grădina , mă gândeam că meseria de profesor de bio ţi s-ar potrivi cel mai bine.
    Am ghicit se pare pe jumate.:)
    Clematitele îmi aduc aminte de bunica, erau florile ei preferate, pe lângă toporaşi şi nu mă uita.
    Spor la muncă în grădină.

    RăspundețiȘtergere
  9. te salut calduros gina si ma bucur sa te citesc din cind in cind pe aleeile din gradina elisei!
    sper ca tu si sotul tau sinteti bine si caldurile astea nu v-au afectat prea tare.
    eu sint bine si in aceste zile sint,, prinsa,, intr-o frumoasa poveste desprinsa din celebra 1001 de nopti si vreau sa traiesc din plin momentul .
    te pup si ma gindesc cu drag la tine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pescarusule Argintiu,sunt o gradinareasa obisnuita,sau cel putin asa cum ar fi bine sa fie toate gradinaresele din lume.Sunt sigura ca exista gradini ,sere,de o frumusete uluitoare,am vazut la TiVi si ma tot mir cum fac ei sa mentina verdele acolo,in zapuseala aia din solar si cum nu sunt atacate plantele de daunatori.insecte si bacterii!!!
    Acum iti voi spune un secret...,anume ca la venirea primaverii suntem atat de doritori de verde,de colorat,de natura care invie incat mie mi se pare ca-i un vis de fiecare data.Iar faptul ca gradina mea este mult mai avansata decat a celei mai harnice vecine de-ale mele...,asta ma face sa ma mandresc,dar...relax...,nu-i nimic neobisnuit ceea ce fac eu.Vreau sa spun ca asa faceam si cand mergeam la serviciu meu.
    Iti multumesc pentru apreciere si ,de acum,mai multa treaba cu culesul si conservatul voi avea,ca-n rest...nu mai e loc sa intru cu sapa,hahahaha s-a acoperit pamantul.Te imbratisez cu drag. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Srarsgates,biologia facea parte dintre materiile preferate,ba am vrut sa dau la medicina,dar nu suportam sangele si am renuntat devreme la ideea asta.
    Acum am trecut la partea practica a biologiei din gradina mea...adica,ma gandesc cum sa le conserv.Asta munca!!!Prefer sa bibilesc plantele decat sa le pun in borcane si pungi si sticle.Zilele astea voi face otet din merele de vara.... :)))Multumesc pentru vizita si iarta-ma ca n-am avut timp sa stau mai mult la tine...,sunt ffff ocupata,dar....toate trec.. :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga SHEHEREZADA,ma bucur nespus pentru tine.Fii fericita,imbrobodeste-l pe emirul Hasan cu povestile tale si intoarce-i pornirea ucigasa,draga mea.Te pup si-ti doresc poveste fericita!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Uite de-aia vin eu la tine Elisa. sa-mi hodinesc sufletul zapacit de toate...flori, flori, flori... oaza mea :)
    O zi frumoasa :)
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  14. ce m-as face eu fara balsamul asta al tau? blogul tau e un balsam pt mine.
    simt ca vreau sa ma bucur cat mai mult de viata numai cand iti privesc fotografiile.
    te pup, elisa maica!
    cu mare drag si dor.
    jam!
    ps: sa pui deoparte po lamaie pt mine... aia a ramas obsesia mea~!!! lol!

    RăspundețiȘtergere
  15. Jamilla,nu ti se pare providential(daca nu-i prea mult spus,dar n-am gasit...)ca in timp ce eu citeam la tine,am revenit si m-am dus in bucatarie sa ma gandesc ce-am sa-ti scriu.Revin si gasesc comentariu tau.Jamm,telepatia functioneaza,crede-ma!!Si mie mi-e dor de tine si pe mine m-a afectat absenta ta indelungata de pe blog,te-am cautat mereu....si acum ma duc sa-ti scriu ce m-am gandit.Te pup. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Ma bucur ca vii la mine,draga mea....Flori la picioarele tale....sa te incante si sa zambesti.Servus drago! Te pup. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Perele alea s-au copt? Când să vin? Sunt dulci? Cum sunt?

    RăspundețiȘtergere
  18. Da niste corcoduse nu ai dori??sau mere de vara,ca-s tare bune....Perele sunt delicioase,pergamute,le iau prin septembrie si se ingalbenesc pe dulap si in camara,ca-s atatea!!!Daca nu le iau le ciugulesc si le strica graurii.Acum sunt pe mere,dar canta atat de frumos,incat merita sa-i las sa strice...,unele. Perele o sa fie si ele mici,ca-s multe,dar numai sanatoase sa fie!Multumesc si te imbratisez. :)

    RăspundețiȘtergere