luni, iulie 28

Am smuls ceapa si acum se usuca la soare.

Covorul acesta de carciumarese,la noi se numesc domnisori,este al vecinii,la soare ,in gradina.Superb,nu??Nu m-am putut abtine sa nu va arat...



Este multa ceapa si mare,dar trebuie sa se usuce frunzele, ca s-o impletesc,asa ca am pus-o la soare si o s-o acopar deseara cu folie,desi sotul meu moare de frica hotilor si nu ma lasa s-o las acolo,hahahahaha....
In curte este umbra de la mar,de la vie si unde este soare ...,sunt flori.



Am facut poze imediat dupa ce am scos ceapa,asa ca am unghii murdare.La sfarsitul treburilor folosesc sare de lamaie,sau coaja de lamaie stoarsa si se curata.



Margaretele galbene incep sa infloreasca.

Are doar 600 grame...


Rosiile astea ar mai fi crescut,dar se sparg de la prea multa ploaie...,ploua de 2 saptamani aproape incontinuu,noaptea,iar pana acum 3 zile zile... si ziua.

6 comentarii:

  1. Da scumpo, mi-ai spus "toate astea" fiindca ai simtit ca am bolit si eu, am fost racita (sper ca folosesc bine trecutul) si nu stiu cum am reusit, am o banuiala dar nu vreau sa se adevereasca pt. ca inseamna ca se va repeta, doar daca nu mai gatesc vara asta pot inlatura cauza :)ca aer conditionat am sa instalez la iarna in bucatarie, e mai ieftin :)
    Imi pare rau ca ai patit-o eu evit sa cumpar din supermarket mai bine de la tarani, dar e drept ei nu au de toate.
    Si pe la noi florile astea sunt numite cavaleri, mai rar carciumarese, bunica avea si ea in gradina cu flori (din fata casei)si erau frumosi desi pe atunci eu nu le dadeam importanta ca nu miroseau :)
    Te pup, numai bine iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru frumoasele legume

    RăspundețiȘtergere
  3. Soiul acesta de roşii erau preferatele tatălui meu.:)
    Acum când am fost acasă am făcut nişte poze cu florile din grădina mamei mele pe care le-am semănat azi primăvară, cu sora mea.
    Pozele le-am făcut gândindu-mă la blogul tău.
    Am să le postez şi ţi le dăruiesc măcar în imagini.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc draga Gina ,sa-ti fie bine si tie,ai grija de tine,ca daca nu avem noi...,atunci cine??!
    Ma simt mult mai bine si ma apuc de ....gem de mere cu corcoduse,ca-i place nepotului meu de la Timisoara tare mult aceasta combinatie si,cum ei locuiesc la bloc,vreau sa le duc din toate cate ceva si lor.Si cum fructele si legumele sunt perisabile,o sa le duc conservate.Azi ma simt instare sa ma apuc de o treaba ca asta.E pacat..,ca acum sunt merele coapte si destul de mari si buuuneeee,bune.Te pup si te astept cu drag ca totdeauna.Sper ca nu ai avut probleme cu ploile si inundatiile,nu? :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Paul,iti multumesc tare mult.Se poate si mai bine,asta stiu,dar in gradinarit are mare importanta si vremea potrivita.Nu ma plang,pana acuma decat de 2 grindine,o seceta de 2 luni si acum de 2 saptamani poaie continua.De ieri,insa soarele e la datorie si ma bucur pentru asta.Te mai astept.Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Starsgates,ma bucur ca sunt in gandurile cuiva care nici nu ma cunoaste,caci si voi sunteti in gandurile mele... si nici nu stii cat ma motiveaza asta,la munca.Te imbratisez si-ti multumesc frumos pentru darul tau,florile sunt minunate,desi efemere,ele ne arata cum se moare frumos.Te pup.

    RăspundețiȘtergere