miercuri, iulie 23

ACTIUNEA MERELE DE VARA











Ce puteam face din mere??Compot,vorba lui Manole si otet,vorba vecinei mele sub indrumarea careia am si inceput treaba.Am ciopartit merele si le-am zdrobit,vorba vine,cu batatorul de snitele,sa-l mai folosesc si pe el,caci snitele n-am mai facut de-o vesnicie.Am pus apa peste ele si astept vreo 2 saptamani sa fermenteze.Dupa aceea, vad mai departe ce fac...,ce-mi va spune vecina,ca nu mi-a zis tot,a spus ca-i mai bine asa,in episoade,sa nu uit pana....departe. ;)
Dupa ce-am spalat merele alese pentru otet,pe jos era un nou covor si in curte si in gradina,caci ieri a fost vant mare si s-au scuturat.Acum ce sa fac cu astea 2 gramezi?Ca 2 saci am pus in strada,sa le ia gunoierii,poate fac si ei otet,iar cand le-am dat copiilor din blocul de peste drum, a doua zi erau pline soseaua si trotuarele de mere...,se batusera cu ele.Asta anii trecuti,asa ca...
Al meu m-a intrebat azi,cand a venit de la lucru lui,cat otet vreau sa fac...,de parc-as sti!Cat o iesi,ca la naturisti dau 3 lei pe jumate de litru.Bineinteles ca-l voi face cu miere de albine,nu cu zahar,sa fie de leac.Urati-mi noroc ca fac pentru prima data OTET DE MERE.

11 comentarii:

  1. Mult noroc, draga Elisa, sa-ti iasa licoarea din mere minunata si sa-ti fie de folos !
    M-ai transpus in amintirile din copilarie, cand mama imi masa tamplele si articulatiile cu putin otet de mere aromat din sticluta speciala, ca sa-mi alunge raceala sau gripa instalate ad-hoc si care dispareau ca prin farmec, dizolvate in infuzia binefacatoare din farmacia casei :)
    Sanatate maxima si spor in toate !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Pescarusule drag,sper sa-mi iasa si da,il voi folosi si eu la toate,deci si ca leac,desi dupa cum ne hranim,sa stii ca nu am avut probleme pana acum cu gripe si raceli.Eu ,iarna,cumpar mai multe fructe si legume proaspete decat carne si asta constat ca ne tine in forma deosebita.Ma rog,asa cred eu,ca am niste fixatii in acest sens,cu enzime,cu alea....
    Multumesc draga mea,multumesc tare mult .Te imbratisez. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Uitasem de otetul de mere:), f. bun! daca nu il comerializezi:) atunci pune-l in sticle frumoase si-l faci cadou la prieteni (ai vazut probabil ca Jamie Oliver face tot felul de cadouri pregatite de el:) )
    Ma intristez sa aflu ca ai de furca si cu hotii nu numai cu vremea:(. Ca veni vorba la noi saptamana asta a plouat zilnic, nu f. mult dar destul cat sa fie bine numai ca azi vad ca se intrece cu gluma si mare lucru daca nu va ploua toata ziua. Cum tot ce-i mult strica sper sa se opreasca.
    Spor la treaba sa ai timp si de odihna , te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Să ai NOROCUL ÎNCEPĂTORULUI adică sigur ! spune şi o rugăciune specifică :lol: , eu aşa fac totdeauna şi-mi iese
    la tine nici nu se pune problema să nu iasă,pui mult prea mult suflet în ce faci IESE SIGUR
    spor în toate !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Gina,ma odihnesc prea mult chiar,de ex, azi, n-am iesit inca afara,ma rasfat ca daca n-o fac eu...,atunci cine??? ;)Acum nu mai sap,nu mai leg ci doar culeg,adun,strang si le pun bine,sau le gatesc.Buna idee cu cadourile la prieteni...,am sa retin,numai sa-mi iasa bun.
    Gina ...si la noi a plouat de cateva zile incontinu,deja s-au inclinat boschetii de ardei si gogosari si cred ca trebuie sa le pun proptele,iar cand va sta ploaia si va iesi soarele va trebui sa stropesc vinetele si ardeii sa nu apara putregaiul si....multe altele.
    Ma bucur ca treci pe la mine si vreau sa stii ca de cate ori am vreun comentariu la moderare,sper din toata inima sa fie si al tau.Azi m-ai facut fericita,tocmai vroiam s-o iau din loc si zic...sa mai caut o data si erai tu.Te pup.Ma emotionezi,iti simt prietenia,crede-ma ca am puteri paranormale...hahahaha si nu glumesc.Iti doresc toate bune,sanatate tie si celor dragi tie si nu te intrista...,traim intr-o lume de hoti,de toate felurile,dar nu ne lasam,nu-i asa??!!Pa,draga mea! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. CELLA,sa dea Domnul,ca tare as vrea sa nu iasa un simplu ...borhot.Azi am vorbit cu vecina mea si mi-a zis tot,pana la capat si o tin de asistenta la marea mea lucrare,lol.
    Multumesc pentru vizitele tale mult asteptate si salut-o din partea mea si pe Monica.Va doresc o saptamana cu multe bucurii,mari si mici.Va imbratisez. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. ...si eu uitasem de otet...pe pariu, ca iese, numero uno???? ! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. costigavrilut@yahoo.com19 iulie 2009 la 14:20

    asi dori sa va cunosc pentru ca avem ce discuta

    RăspundețiȘtergere
  9. vreau sa salabesc este bun otetul de mere
    ????????????????????multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. ma numesc mesadria, sunt din satu mare si m-ar interesda grozav o reteta de otet de mere , am incercat reteta cu mere, miere si drojdie si nu a iesit bine deloc

    RăspundețiȘtergere
  11. mesadria,
    uite aici este reteta pe care am comis-o eu si am si acum,din 2008,otet fiindca am facut zeci de litri si sta foarte bine de la un an la altul.Deci,este pe blogul actual:
    elisagradinameadevis.wordpress.com/2009/02/06/otet-de-merepreparare/

    RăspundețiȘtergere