joi, iunie 19

LADITA CU CIRESE SI...SEMNUL

Mi-am adus aminte,ca de fiecare data in vremea cireselor,de anul in care eram mamica in devenire.Ce sa spun,eu nu am fost pofticiosa,stapanul inelului nu a avut dureri de cap cu mine,nu l-am trezit in miezul noptii sa-mi aduca mici si bere .Am fost cumintica,fericita,mandra.imi amintesc cum imi spunea,dupa aceea o prietena a mea,ca mergeam cu burtica la vedere,parca facand-o mai..proeminenta.Si asa ma considera toata lumea,ca-s faloasa(mandra),insa eu stiu ca asta este pozitia mea si acum,dreapta si ...cu nasul pe sus,lol,dar nu ca-s mandra,ci seman cu mama mea draga de ea,care asa a fost pana in ultima clipa a ei.
Asa...si sa revin.Era prin iunie,cam ca acum,ciresele se coceau si eu stiam cati ciresi avem acasa si ce bune sunt ciresele,de toate soiurile.Nu mai stiu de ce nu m-am urcat in tren si sa -mi fac pofta direct la sursa,poate ca erau examenele si nu primeam invoire,ma rog,asta nu mai stiu.Stiu doar ca-i dadusem telefon mamei ca mie-mi trebuiesc cirese de acasa.Erau si aici ,in piata,fireste,dar mie doar din acelea de acasa de la mine-mi trebuia.Asa ca biata mama,cum facea intotdeauna cand ceream ceva urgent imi trimise o ladita,pe posta.Ladita sa fi fost de 10 kg,ca cele de marmelada...
Peste 2 zile primesc aviz sa ma duc la posta mare,in centrul orasului,sa-mi ridic coletul.Mare fericire pe mine,dar era dimineata si eu nu mai puteam astepta sa vina stapanul inelului de la lucru lui,asa ca m-am dus si l-am luat.Doamne!!!Cat era de greu!!!Puteam pierde sarcina,dar nu m-am gandit atunci la asta.L-am carat mai mult pe picior,cu cotul bine rezemat in sold si tarandu-ma mai bine zis,cam 1 km.Insa nimic nu ma oprea sa ajung acasa si sa-l deschid,sa le vad...ciresele si sa mananc din ele.In fine,am ajuns acasa,nu m-am intalnit cu nicio cunostinta sa ma ajute,nu m-am gandit la taxi si nu aveam bicicleta.He he..,ce vremuri!!
Dar,cand deschid ladita,inauntru,in loc sa vad frumoasele cirese,pe care mama le pusese mai necoapte,ca stia ca se vor coace pe drum,am gasit o masa de putregai in culoarea bruna,specifica putregaiului.Mare-mi fu dezamagirea,caci nici macar una nu era buna de mancat.
In schimb,copilul meu are pe coapsa dreapta o pata bruna,care i-a crescut,in suprafata, odata cu varsta si acum este ff mare.Am intrebat la doctori,ca mi-era frica sa nu fie de la ficat,sau alceva,dar copilul meu era sanatos si este si acum si ma rog la Dumnezeu sa fie mereu sanatos.Asa ca singura explicatie pentru pata cafenie este pofta mea de cirese,care erau cafenii atunci cand le caram pe coapsa dreapta.
Asa a fost atunci...

13 comentarii:

  1. Şi eu am o pată, tot aşa. Mai mică, dar zicea mama că tot de la cireşe "mi se trage" :lol:

    RăspundețiȘtergere
  2. Da??Eu am pe brat un strugure.Hehe..as vrea o explicatie stiintifica pentru asa ceva.. :lol:

    RăspundețiȘtergere
  3. Săr'mâna Domniţă!
    ...nucu', da, p'ăla-l căutam! :)

    blue

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine-ai venit Cavalere!!Sa-ti iau palaria si spada...ca-i obosiiiiita (de atatea lupte) si uite un castronel cu cirese,la subsol...,nuuu,nu in pivnita :lol:

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulţam de primire domniţă! ...să stau şi io puţin în foişor, ce răcoare e, eeee...aşa da! ;)

    blue

    RăspundețiȘtergere
  6. Racoare zici,Cavalere blue?!Este chiar frig si ploua.Ne uitam pe fereastra (windows) si asa mai trece vremea rea... :D

    RăspundețiȘtergere
  7. ...a mea e alba si rotunda, deasupra gleznei stangi... :D

    RăspundețiȘtergere
  8. ce invidioasa sunt, eu n-am nici un semn :(

    se pun alea din genunchi de la calarit bicicleta in copilarie? :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Manole,interesant.Eu credeam ca toate sunt de culoare mai inchisa decat culoarea pielii :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Oana,esti sigura?Celelalte sunt semne de buna purtare,cu totii avem :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Elisa mai degraba te ajut la mancat ciresele proaspete decat sa le facem compot :))
    Pe la noi a ploat dar atat cat sa spele praful si sa mai invioreze aerul. Teiul miroase mai puternic dupa ploaie asa ca-ti imaginezi cum e seara la plimbare :)
    Sfarsit placut de saptamana, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  12. Gina,ce mai faci tu draga mea??Mi-era dor sa te vad,esti tare ocupata??Te pup.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  13. a mea e alba. asa a fost din totdeauna.

    RăspundețiȘtergere