duminică, mai 25

UN ZAMBET SI UN RAS CRISTALIN ,CARE AU REVENIT CU GREU


Era pe vremea aceea,stiti voi,vremurile acelea in care cei de la putere ne jecmaneau cat cuprinde ,iar oamenii de treaba,care chiar faceau treaba,erau vanati pentru o suta pusi in buzunarul halatului de...te miri cine.Imediat dupa asa zisa revolutie,cand a venit la putere ala de l-am crezut ca ne va scoate din ....si ne va face sa stam cu fruntea sus in fata lumii.Dar mare ne fu dezamagirea,ba mai mult executorii mesajului ca ..."se va termina cu coruptia"...au inceput vanatoarea de ,asa cum am spus,oameni cumsecade,care chiar se straduiau sa faca bine oamenilor,acolo la locurile lor de munca.Un altfel de ...baragan,asa a fost atunci,in anii 90.
Si era optimismul intruchipat si centrul veseliei in societatea pe care o frecventa si zambetul familiei ei dragi si zbaterea de-o viata ca sa le fie bine altora.Si mi-era drag rasul ei cristalin,scotea,cand radea,niste triluri molipsitor de incantatoare si ne bine-dispunea pe toti din jurul ei.Stiti cum este?Cu totii,totdeauna, cautam sa fim in preajma oamenilor cu simtul umorului,veseli si care ,prin felul lor de-a fi sa ne dispuna si pe noi.Asa era ea,pana intro zi,cand i-au inscenat o chestie urata de tot,fara sa stie,i-au pus in buzunar banul si imediat a intrat politia economica,sau dracu stie cine erau si au luat-o .N-am stiut mult timp ,caci o sunam si nu raspundea ea,spunandu-mi-se ca acum ea nu poate sa vorbeasca.Intrun tarziu,dupa vreo saptamana mi s-a spus adevarul.Nu am simtit o durere mai mare ,decat atunci ,in toata viata mea.Am zbierat cu mana pe gura,am suferit asa ca nu pot descrie in cuvinte.Eram neputincioasa,nu stiam ce-ar trebui sa fac ca s-o scap,sa o ajut.Imi era groaza la gandul ca e singura,ca nu are voie sa vada pe cei dragi si ma gandeam cat de speriata trebuie sa fie.M-a durut cum n-am simtit in viata mea durere.Era ceva nefiresc,era ,pentru mine,apocalipsa.
In fine,ea ar fi stat inchisa cativa ani,pentru acea suta inscenata, daca procurorul nu ar fi luat zecile de mii de euro,tot in buzunar.Acum ce sa cred eu??Ca actiunile de genul acesta au fost initiate si executate pentru IMBOGATIREA procurorilor???Ca mie asa mi se pare.Ma rog,nu mai conteaza,decat ca zambetul,minunatul ei ras a disparut...si pentru mult timp de atunci incoace.A fost o rana deschisa in sufletul si mintea si inima ei ani la rand,dar a fost o zi in care trilul s-a redesteptat si rana s-a perlizat si ea poate sa mai rada sa ne bucure si sa ne binedispuna cu optimismul ei.Eu am fost trista in copilarie,dar cred ca am invatat de la ea aceasta lectie .
Astazi este ziua ei si ii spun ca tare mult o iubesc,ca este tot ce mai am eu de la mama mea:EA-SORA MEA DRAGA.
LA MULTI ANI DRAGA MEA LUCI,SORA MEA DRAGA!! LA MULTI ANI ! Si sa-ti dea Dumnezeu sanatate si viata lunga ca sa te poti bucura de copiii si de nepotii tai dragi si sa fii fericita cu familia ta minunata.La multi ani si drum bun peste ocean,sa ajungi cu bine sa-ti vezi scumpetele de fete si sa te intorci sanatoasa si multumita ca ,inca o data ,traiesti in mijlocul lor,cateva luni.

25 Mai 2008

16 comentarii:

  1. La mulţi ani, Doamnă LUCI!
    Sănătate şi îndeplinirea tuturor dorinţelor!
    .
    Elisa, să-ţi trăiască sora şi să vă bucuraţi împreună de o viaţă luminoasă.
    .
    LA MULŢI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc,Isabelle.Multumesc mult ... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Elisa, sa-ti traiasca sora! Sa va dea Domnul, drumul bun pe care-l meritati, cu soare si cer senin!
    La multi ani Doamna Luci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Manole,multumesc,sa dea Domnul la toata lumea numai bine! :)
    Ai vazut? mi-a inflorit clematita... :P

    RăspundețiȘtergere
  5. LA MULTI ANI, DOAMNEI LUCI!
    Fiti binecuvantate, multa sanatate si un cosulet de zambete din partea noastra a tuturor, in semn de respect si pretuire :)
    Elisa, mereu e acle Cineva, care pe toti ne iubeste si ne mangaie in cele din urma, stergandu-ne lacrimile, inmugurind surasul sperantei, sora ta e o supravietuitoare si te poti mandrii cu ea, la fel ea cu o asa sora cu suflet mare, cum esti tu, draga mea prietena :)
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  6. Speranta si zambetul nu mor niciodata.Si daca le ingropam undeva in adancul sufletului pentru ca ne doare, ele tot reinvie.
    Va doresc sa va bucurati ca va aveti una pe cealalta si nimic sa nu va mai umbreasca zambetul.Nici furtuna si nici nedreptatea!
    La multi ani frumosi si linistiti!
    Sa va intalniti cat mai des, pentru ca inimile voastre bat deodata! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. LA MULTI ANI DOAMNA LUCI!!!!
    Multa sanatate, fericire si liniste sufleteasca dar nu in ultimul rind va doresc sa aveti parte de multa iubire!
    Elisa draga, eu sint singura la parinti si am simtit toata viata de pina acum lipsa unei surori sau al unui frate,regret enorm ca si fetita mea va avea aceasta lipsa in viata ei si de aceea simt mereu nevoia sa ma atasez de oameni si ea la fel pentru a umple acest gol.
    o viata linistita si frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. la multi ani surorii tale si ma bucur ca trilurile de ras au revenit. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa dea Dumnezeu! Va multumesc si va doresc asemenea,prieteni dragi...

    RăspundețiȘtergere
  10. cand ti-am spus ca si a ta e la fel de frumoasa ca si a mea! vezi?? am avut dreptate! te pup, Elisa, cu clematita cu tot! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. M-a emotionat pana la lacrimi povestire ta. Numai auzind ce-au patimit altii poti realiza cat de fericit esti (sau ar trebui sa fii) ca nu a trebuit sa treci prin asta. Stiti vb. aceea: nu dispera, se poate si mai rau se pare ca pt. unii aproape ca nu e valabila.
    La multi ani buni si din partea mea iubitei tale prietene.

    RăspundețiȘtergere
  12. scuze, "surori" am vrut sa scriu

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Gina.Vezi c-am scris pe Art :P

    RăspundețiȘtergere
  14. Manole,e frumoasa si se uita spre ...vecini (sud) haha,ma rog,este si langa liliac,care ar trebui toaletat deja,ca s-au trecut florile,dar cine mai are timp??!!
    O saptamana frumoasa iti doresc.

    Tuturor va doresc o saptamana bogata in "recolte" de oricare ar fi ele.Va imbratisez. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Sistemul ESTE corupt dintotdeauna şi nu numai la noi. Atâta doar că, "justiţiarii" noştri, nu mai au nici teamă (cine să-i pedepsească?) nici ruşine. Nimeni nu-i poate opri. Deocamdată! Chiar dacă sunt legi care să-i mai înfrâneze, acestea nu se aplică, fiindcă tot ei ar trebui să o facă.
    Dreptate, în zilele noastre?! Ce-i aia?!
    Mă bucur pentru sora ta.
    "Ce nu te ucide, te face mai puternic".
    Încă o dată "La mulţi ani, cu sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  16. Si eu iti multumesc inca o data.Si da,se pare ca lor n-are cine ce le face,dar ,oare atunci cand constantinescu a strigat jos coruptia,nu era mai bine sa inceapa cu cei de milioane???!Si ,SuKaRiT,nu cred ca-i asa in toata lumea,dar poate ma insel. :)

    RăspundețiȘtergere