luni, mai 5

LACRIMA MAICII DOMNULUI SI SPINUL DOMNULUI




19 comentarii:

  1. Am si eu lacrima maicii domnului in birou la serviciu, e de fapt, floarea coegei mele.... a noastra e mare, de la geam s-a catarat pe niste fire puse de noi de la un perete la altul, pana in coltul opusal camerei, si cand infloreste, e o minunatie...si ii curge niste picaturi din flori, lipicioase, cred ca de acolo e si denumirea ;-) a noastra e albulie, nu rozalie ;-)
    sa/ti traiasca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am si eu una mare,intinsa pe perete,dar nu infloreste,asa ca am luat cateva ramuri si le-am pus in apa,au facut radacini si acum ...floare.Doar una.Cand se deschide este alb cu rosu floarea,dar nu e inca deschisa.Si da,plange,de aia ii spune asa.Cred ca nu i-am dat ingrasamant,de nu infloreste...

    RăspundețiȘtergere
  3. Informativ, zic. Văraru credea că acel spin, e un fel de cactus .ro, dar datorită ţie nu se poate face de ruşine în privinţa asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da de ce datorita mie?Zici ca la mine e ...spinu.ro??? :) :P

    RăspundețiȘtergere
  5. prima data am vazut Lacrima Maicii Domnului in Oltenia, in Izverna mai exact, si da, plange, lacrimile sunt dulci insa si au miros placut, mir, smirna... asa ceva ... nu am reusit sa prind pui, nu i-a priit clima in Resita, ori nu ma pricep eu... am " mana buna la flori " cine stie...
    Spinul Domnului il am in balon, e frumos, ii vorbesc mereu :)
    vise senine Elisa, fi binecuvantata
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  6. Am strâns floricelele mici şi roşii care au căzut de la Spinul Domnului (i se mai spune şi Coroana lui Isus). Le-am uscat. Sunt minunate. Şi-au păstrat culoarea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sibilla,e simplu sa o inmultesti cum am facut eu...rupi o ramura tanara si o pui in apa si face radacini,dar uite ca si flori.Eu am tint-o intre geamuri,la lumina si nu prea cald. :)

    Isabelle,asa-s florile lui,dar se scot greu cele uscate dintre spini,asa ca le aspir... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. am si eu o lacrima maicii domnului dar nu imi infloreste o am de vreo 4-5 ani si nu infloreste deloc:(...ce pot sa fac...astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
  9. mada tm,
    ai vazut ca si a mea cea batrana,ca nici nu mai stiu cati zece ani are,nu infloreste,insa daca am luat lastari si i-am pus in apa pentru inradacinare,atunci am obtinut flori,deodata cu radacini.Si acum lastarii aia sunt tot in apa,va trebui sa-i pun in ghivece.Am intrat pe forumul de Hoya si nu am aflat nici de acolo care-i secretul infloririi.Ceea ce voi face eu anul acesta pot sa-ti spun..o sa-i adaug in ghiveci cativa pumni de pamant proaspat de flori,de cumparat(ca loc in ghiveci este si nu-i place sa fie mutata) si o sa-i pun si ingrasamant de flori,de orhidee,ca am cumparat chiar acum.O sa-i dau mai putin ingrasamant ca asa ziceau doamnele si domnii de pe forum,ca nu-i trebuie ingrasamant.In rest...cica tot ce poti face este sa astepti sa infloreasca. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Am un articol cu Hoya pe celalalt blog,mult mai detaliat,poti sa te uiti la tag de flori, il gasesti cu acest titlu - Hoya,ca asa se numeste.

    RăspundețiȘtergere
  11. care este denumierea stiintifica???

    RăspundețiȘtergere
  12. am si eu o floare care are peste 10 ani dar nu infloreste, in schimb sora mea a luat un pui de la ea si infloreste de 2 ori pe an. vreau sa mai pun una dar am auzit k trebuie plantata intr-o anumita perioada a lunii k sa faca flori si nu stiu cand sa o pun, cand e luna plina sau noua.ma poate ajuta cineva?

    RăspundețiȘtergere
  13. Nici a mea nu a inflorit pana anul trecut cand am inceput sa-i dau ingrasamant,iar lastarii pusi ,de la ea,la inradacinare infloresc de la incepu in fiecare an.Acum da-i ingrasamant,cauta si intreaba la florii caci acolo lucreaza de obicei(adica patroana..) un horticultor.Eu i-am dat Vita Flora fertilizator .
    Pe blogul acesta nu stiu sa pun in pagina Comentarii recente asa ca mai bine revino pe blogul de pe wordpress,la orice pagina...

    RăspundețiȘtergere
  14. Fetelor eu am Spinul Lui Isus si e ft mare...imi dati va rog o idee cum l-as putea aranja sa arate bine?l-am ridicat pe perete dar...parca as vrea sa ii dau o alta forma...ma gandeam la o coronitza,ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim,
    eu i-am innoit,adica am luat ramuri si le-am plantat in ghivece si asa am acum patru ghivece de forma unui boschet care se sprijina pe geam.
    Deci,spinul Domnului, ca orice planta, trebuie intinerit,tuns si aranjat astfel ca sa fie ,cum se zice, primenit. Mie cel mare, batran, mi s-a rupt de la nivelul pamantului fiind prea mare si greu, nu mai stiam pe ce sa-l sprijin, depasea geamul si stiu ca-i trebuia lumina, asa ca am ramas cu acestia patru care de trei ani au crescut si ei,insa le pun ingrasamant ca sa faca tot timpul,iarna-vara, flori in fereastra.
    In Australia i se spune Coroana lui Issus, deci poti sa-i dai forma de coroana daca ai pe ce sa-l legi,un suport, adica.

    RăspundețiȘtergere
  16. buna,poate careva sa ma ajute?am ,am avut lacrima maicii domnului f mare..dar nu stiu daca o mai pot salva..va impl sa ma ajutati..asta iarna a suferit un pic mai mult de frig si sa cam uscat,iam taiat uscat si isi revenise dar acum vad ca se usuca iar...ce pot face sa o salvez..o iubesc enorm si sa stiti ca atunci cand ise impreuneaza varfurile,cand se rasucesc unu peste altul moare cineva drag sau se imbolnaveste grav,,nu am crezut dar mi sa intamplat de2 ori..rog un rasp pe dumitru.ramona.568@facebook.com multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumitru Ramona, sa stii ca asa i se rasucesc varfurile ei, este asa la toata lumea si faptul descris de tine este pura coincidenta.
      Legat de flori, imi amintesc ca am dus la scoala in clasa mea cateva ghivece de cale carora le-a mers foarte bine, infloreau mereu si copiii aceia aveau succese la scoala si la examene. Stii ca se zice ca-s "le fleurs du male". La un sfarsit de an scolar cand veneau cei de-a 12-a in cancelarie le-am adus ca erau inflorite frumos, sa impodobesc cu ele locul si un coleg a carui fiica era absolventa nu le-a acceptat din acelasi motiv. Parerea mea este ca daca crezi in aceste mituri posibil sa se intample, daca n u crezi nu se intampla.
      De altfel se numeste lacrima Maicii Domnului, cum sa prevesteasca ea ceva rau?????
      Cat priveste faptul ca o pierzi, inainte de a o pierde poti lua lastari si sa-i inradacinezi in apa/vaze. Eu stiu ca nu o udam decat o data ingtr-o luna, poate ca de aia nu-i place.Succes in toate!

      Ștergere