joi, mai 8

CIUPERCUTE CU FICATEI DE PASARE

Salata din gradina mea este deja capatana....si atat de cruda,de frageda adica.



Fiindca mancarica mea a iesit asa de buna,m-am gandit sa v-o spun si voua,poate o incercati...
Ingrediente:
1. ficat de pui....cat vreti ,o casoleta
2. ciuperci proaspete....1/2 kg
3. paste monte banato,ca taitei lati de 1 deget si de 2 degete...1/2 punga
4. ceapa....3 bucati(din aia de anul trecut)
5. sare...putina,doar pe ciuperci
6. piper...putin tot pe ciuperci
7. usturoi...o capatana mica
8. marar verde...cat sa presari in farfurie
9. ardei iute...1 bucata

Preparare:
Intro tigaie se caleste, 5 minute, ceapa, taiata solzi (nu mic) si ardeiul iute,dupa care se adauga ficateii.Se acopera si se sta langa tigaie cam 20 min ,intorcand din cand in cand.Daca tinde sa se prinda dam focul mai incet si daca nu e destul ulei...mai picuram un pic.Nu punem apa ca se intaresc ficatii.Cand e facut gata ficatul se ia de pe foc,si se adauga usturoiul tocat si se toarna intrun castron cu capac.
Ciupercile se calesc tot in tigaie,cu putin ulei,sare si piper,acoperite cu capac.Cam 15 minute.Dupa care se pun langa ficatei.
Intre timp s-au fiert 2 minute si pastele,se scurg si se amesteca,foarte usor, cu celelalte.
In farfurie se presara marar tocat.Asa arata,ca-n poza.Se mananca cu salata verde.Este o mancare delicioasa,putin iute.
ps. Cereti ficat de pui bucati care nu se destrama cand se dezgheata...ca eu asa am cerut si mi-a ales zicand::uitati...din astia!!Ceea ce inseamna ca avea si din aia care se fac praf...oribil!!!

10 comentarii:

  1. saru`-mina pentru masa c-a fost buna si gustuasa si bucatareasa frumoasa !!!
    multumesc mamiiii !!!
    miine ce avem la meniu? indiferent ce va fi eu vreau 2 portii si apoi nota de plata va rog!
    te pup Elisa si ma minunez cite frumuseti vad aici la tine , singurul inconvenient este ca daca vreau sa comunic cu tine trebuie sa caut pe unde mai stati de vorba si mai vad alte mesaje chiar daca trebuie sa intru la fiecare rubrica in parte, oricum imi face mare placere sa las cite un mesaj aici dupa ce ma plimb ca voda prin loboda prin gradina ta .

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei bine, sa sti ca ma intrebam cand ne vei hrani si burtile, nu numai sufletele :) Eu personal nu prea pap ficatel, dar pe tine nu te pot refuza. Te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. mesterulmanole9 mai 2008, 09:12

    sarut-mana pentru masa, si pentru reteta, dat cu copy/paste! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eeeeiiii,dragele mele...pentru ce crestem plante in gradina,oare??? :)
    Atat ca ciupercile si ficateii cresc in marketuri si-n piete :lol:
    Sa va fie de bine si ...mai poftiti,mai avem retete,incercati-le cu incredere,insa nu uitati de mirodenii,frunzele aromate is tot secretul :)

    RăspundețiȘtergere
  5. gata, stiu ce gatesc maine. ador fiateii doar ca al meu sot cam stramba din nas. cica's innecaciosi. auzi ce fite pe el. da' poate asa ii mananca si el. oricum, in poza arata bestial!

    RăspundețiȘtergere
  6. Oana,sper sa-ti iasa fain si sotul tau sa mai vrea o portie...ca al meu :lol:

    RăspundețiȘtergere
  7. O mancare cu totul speciala si buuuuuna,de te lingi pe degete.Eu am pus in loc de ananas felie de pertocala si tot bun a iesit.Incercati cotlete de porc cu ananas a la Paula Dean...
    http://www.foodnetwork.com/food/show_pa

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Elisa n-am mai intrat de mult, am fost cam ocupata saptamna trecuta, dar chiar de ziua mea ai postat mncare? Ce coincidenta, parca ai stii ca-mi plac si ficateii si cipercile , reteta asta nu am incercat-o dar e faina si azi chiar am s-o incerc! merge cred la cura de slabire hahaha!

    RăspundețiȘtergere
  9. La Multi Ani!!! Gina, draga mea si multa sanatate iti doresc.Sanatate si de toate!!Te pup si vezi ca noi sarbatorim ziua ta azi,pe 12 mai,ca acum am aflat...

    RăspundețiȘtergere
  10. MA bucur sa vacunosc prin acest mediu si ma bucur ca in FAGARAS mai exista o ELISA ca si fetita mea ce poarta acelasi nume.MI-AR FACE PLACERE SA VA CUNOSC MAI BINE.

    RăspundețiȘtergere