luni, mai 19

ACTIUNEA RASADURI ESTE PE SFARSITE

Lamaia asta ,aproape coapta, este a Jamillei,deci noi... numai ne uitam la ea...lol

Fragutele cresc.

In zmeura inflorita zumzaie albinele.


Mazarea arata bine.

Salata de toamna trebuie culeasa,ca infloreste,acusica.

Lamaiul a ajuns in sfarsit afara....,iar cosul,care-a stat toata iarna aici,asteapta o floare curgatoare.

Prima treaba ,pe ziua de azi a fost culesul salatei.


Asa trebuie sa arate,desi i-am aruncat frunzele alea gaurite de grindina.

Am trecut si pe la capsuni,doar sa-i vad,ca n-am ce le face.Desi au frunzele zdrelite,sper sa le mearga bine...


Am luat o vedere generala,de pe cararea de sub meri.Pe langa gardul din partea stanga este gard viu,care va face niste flori mari,ca niste clopotei,de culori diverse,dar infloreste in mijlocul verii.Am luat samanta de la Timisoara,dintre blocuri,ca tare mi-a placut...

Apoi am plantat vinetele.Cele care n-au fost cuminti si n-au crescut destul la repicare,au fost puse in aceeasi cutie si acum ,neavand pamant pe radacini,le-am dat sa dezlege integrame...la umbra,sa nu se ofileasca,pana prind putere, lol.

Ardei si iar ardei si gogosari si ardei iuti si kapia...de toate soiurile.


M-am uitat si la piersicute,ca-s mai multe decat frunze....

Si-am mai luat o vedere din partea cealalta...Treaba nu s-a terminat,continuam cu alte rosii si ...mai vedem.Desi e luni, am facut treaba si voi continua mai pe seara,daca nu ploua.

24 de comentarii:

  1. Elisa, maica, sarutmana d elamie...is obsedata de ele ;-))) gata, azi scapasi de foamea mea :P
    si tare m-au distrat vinetele alea destepte, acre dezleaga integrame, lol!

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde-i grădina asta? Aşa deci... Câinii-s legaţi?! OK! Mai lasă câte ceva printre rânduri, că viu mintenaş ce-mi găsesc lanterna...

    RăspundețiȘtergere
  3. uau, da' stiu ca ai ceva de munca! iarta-ma, dar pe mine asta m-a impresionat ca-s o lenesaaaa.... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Oana,cat am de munca i-am raspuns Ginei la articolul cu mamaliguta..vezi si citeste acolo ,daca vrei :P

    Jamilla,sper ca-n seara asta sa trec pe la tine,dar ce articole lungi scrii draga mea!!!Te pup...sper ca nu te-ai acrit de atata lamaie...? :lol:

    SuKaRiT,asta e gradina ursului,nu-i asa?Trebuie sa treci testele alea din poveste ca s-o gasesti,nu stiai? Cainii-s legati,ai vazut...unu alb si unu negru :lol:

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai eu m-am hotarat, pe la sfarsitul lui august, cand ma pornesc spre Bucegii mei dragi, mai fac un ocol, mai o escala, cu cainii ma vorbesc eu cumva in corcita me de pe vremea lui Diogene cetire, si , samo napred, in gragina.... musai, si daca ii musai, vizitam si bucataria....ei, SuKaRiT, sa vedem ce zice Elisa....da vrem sa ne zica " urarile " in versuri, apoi cantam civilizat si patriotic : " noi de-aicea nu plecam..." si brava daie Elisa, ne va inmana papirusul pe care scrie..: " pe aici nu se trece ! "...lol....o iau razna de atata bantuit prin gostie pe la voi...:))
    frumoasa gragina, ce sa mai, si tu esti a mai vrenica din toti, vorba Oanei, ca noi..Tatal cu mila...:)
    felicitari,
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  6. Eliso, maica, nu m-am acrit de atata lamaie, m-am acrit de rautatea altora si de nesimtirea unora din jurul meu ;-)) hai ca glumesc ;-)
    deci, la banner, faci exacvt cum mi-ai spus sa fac pe youtube. dai click pe http://sustinmecenat.linecreation.com/?page_id=8 , si iti alegi de acolo bannerul mic sau cel mare, si in dreptul sau dedesubtul fiecarei din cele doua imagini este un cod (cum e embedul la youtube), copiezi codul si il postezi la una din sectiunile tale din blog (la editare) si salvezi si gata ;-)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Elisa! Eu de ex, la mine, la element de pagina,(setari, apoi imi aleg una din sectiuni, eu mi-am ales aia de "bun venit" de la mine) mi-am postat codul de la banner in sectiunea "bun venit", tu poti sa o adaugi la ce vrei tu la tine, la elementul pagina pe care ti-l alegi, dai click pe edit, si adaugi undeva acolo codul ala copiat, apoi save.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Elisa: apropo de ce mi-ai zis cu posturile lungi, eu nu stiu sa postez scvurt, am atatea de zis, simt atat de multe! ;-)) va trebui s ate obisnuiesti :P (lamaia!!! azi mancai doar o jumatate :P)

    RăspundețiȘtergere
  9. Jamilla,nu pot sa fac cum zici tu ca in fereastra aia nu am optiunea edit si nu pot copia codul.La youyub e altfel deoarece postez ca articol ,care trece,dar bannerul trebuie pus sa ramana acolo ,ca arhiva and all.Asa ca...mai spune o data,dar concret,nu povesti,ok?Te pup papusa acrisoara...de la atatea lamai :lol:

    RăspundețiȘtergere
  10. @Elisa, intru in sedinta dincolo, la spital, revin in max doua ore si iti mai scriu odata,ca ma zapacii si eu acum;-)) lool! papusa galbena :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu va astept,doar sa nimeriti la cules,ca de nu???..la munca cu voi,ca mi-s tare obosita si as cam avea nevoie de ajutor.
    ps.mai e o mica problema ,cu ajutorul,ca nu prea las pe nimeni,din motive de...las'ca mai bine fac eu...
    asa ca va astept la cules :lol:
    Sibilla ,hai cu maica ,oricand vrei tu.... :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Bine puiutu,du-te la sedinta sa-ti faca aia capu mare...sau tu lor?!! ;) :lol:

    RăspundețiȘtergere
  13. Scumpa mea, nici nu-mi inchipuiam ca nu ai mult de munca, stiu ca traiul intr-o gradina de vis necesita multa munca, ca niciodata nu poti spune am termnat. E drept de multi ani nu traiesc la casa dar primii 10 ani i-am trait integral la casa iar urmatorii 8 partial (naveta intre bloc si casa bunicii). Casa bunicii cu gradina de flori si curtea din spate cu pomi, zmeura si capsuni si trei straturi cu salata, ceapa, leustean si patrunjel, si cativa papusoi (porumb) sa aiba pt. fata (eu). Cam toate fructele le aveam acasa + trandafiri de dulceata. Via (un soi varatec )se intindea pe stalpii de sustinere a acoperisului. Era minunata gradina bunicii , minunata era si ea.
    Ai dreptate intodeauna ne dorim ce n-avem sau pretuim ceva dupa ce nu mai avem.
    Maine este sarbatoare, ai sarbatoriti? Chiar daca nu ai sunt sigura ca pregatesti tu ceva bun :)
    Sanatate si pupici.

    RăspundețiȘtergere
  14. Elisa, gradina ta, e ca in armata!
    Alinierea!Drepti!Asa stau toate! :)

    Bravo tie! Stiu cata munca se afla in spatele fiecarui rasad! Si mai stiu ca numai dragoste pot creste asa de frumoase ! :)
    Azi, ai controlat vinetele? au dezlegat integramele? :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Manole,aseara erau toate ...dezlegate si le-am dat ..pe loc repaus ;) ...sa se bucure si ele de racoarea noptii,sau de prima ploicica din viata lor de vinete :lol:
    Da,este munca,dar mi-ati luat voi jumatate din greutate ca v-am simtit alaturi si ca va pasa. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Gina,asa imi amintesc si eu de casa si gradina parintilor mei,ca era aproape 1 ha langa casa,cu pomi...sute si vie si de toate,ce sa mai zic!Dar cel mai bine era ca erau ei acolo,ceea ce nu mai e...
    Acum am tuns iarba din curte,am legat si copilit rosiile si cum ieri am exagerat,ca sunt singura la treaba,sunt jalnica.
    Si da,as avea de sarbatorit,dar el s-a plans dintotdeauna ca nu-i place ziua lui,ca nu-i trebuie bairam,ca asa si pe dincolo...si anul asta ii indeplinesc dorinta,hahahaha!

    RăspundețiȘtergere
  17. Elisa-Isabell-Elisa: dă şi mie nişte salată că nu ştiu ce îţi fac! :lol:
    Nu mai pot! Trimite-mi măcar una pe e-mail, TE ROG!

    RăspundețiȘtergere
  18. elisa, incercam altfel. da click la particularizati profil, apoi cauta si du-te la sectiunea "despre mine", da? unde scrie editare profil, da? (in paralel deschizi alta pagina dand click pe linkul http://sustinmecenat.linecreation.com/?page_id=8 )acolo, la editare profil, la "despre mine, de exemplu, adauga la inceputul textului (inainte de textul despre tine), adauga prin copy-paste unul din cele doua coduri de bannere pe care le gasesti in linkul de mai sus. apoi dai save si gata ;-) ar trebuie sa ti apara. daca nu vrei acolo, adaugi la alt element pagina, de ex la arhiva, sau in alta parte din pagina ta.. pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Am luat in serios, treaba ta, sunt turbo, sunt zbuciumata, sunt zapacita...dar sunt eu, mai intai pe la bucate ca ma lesinasi rau in puterea noptii cand bantui io pe la tine...apoi, in gragina, sa-mi desfat sufletul si privirea, caci, har Domnului, am la ce :)
    te tzuc musai,
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  20. De aia zicea SuKaRiT sa ia lanterna...ca voi umblati noaptea prin gradina mea...lol
    Nu-i bai,ca anul trecut am avut musafiri din aia nepoftiti care cautau gaini prin cotete si negasind gaini,au pus mana pe ce era...si la grinda sopronului ce putea fi in august,decat cununa de usturoi???Iau,maica...noroc ca prostu o vrut s-o traga dupa el pe acoperis si s-o agatat in fiare si noroc ca l-am impletit pe o funie groasa si tare,ca am gasit usturoiul...aproape intact,agatat pe acoperis.lol
    Asa ca...anul asta mi-s sigura...ma bazez pe voi :lol:

    RăspundețiȘtergere
  21. Isabelle,draga,...sunt chestii pe care eu ,pe net,le stiu si chestii pe care nu le stiu,deci nu-ti stiu mailul,daca ai zis serios sa-ti trimit o salata...lol

    RăspundețiȘtergere