sâmbătă, aprilie 26

BUCURIA INVIERII DOMNULUI NOSTRU ISSUS HRISTOS


Cand eram copii, Pastele insemna bucurie...,bucuria ca vom capata cadourile de Paste,pe care mama mea...Iepurasul adica,se straduia ,saracuta de ea,din rasputeri,sa nu le trecem cu lacrimi in ochisorii nostri nedumeriti,ci ,mai mult,sa se bucure si ea de zambetele si glasurile noastre de fete guralive.Si n-a fost sarbatoare de Paste ca sa nu ne aduca Iepurasul ceva.Imi amintesc doar ca o data,s-a dus mama la Timisoara si abia o asteptam sa se intoarca,sa vedem ce ne aduce de Paste.Cum eram 3 fete,ne-a luat la fiecare aceeasi imbracaminte de primavara-vara...o fustita,o bluzita si un sfeter, adica un jerseu din bumbacel,de culoare vernil si care se cam intindea pe noi,niste slabanoage ce eram,de trebuia sa indoim mansete la maneci.Ha ha ha ha ha...ce mare bucurie pe noi,ca aveam ceva nou de Paste!!!Nici nu va inchipuiti... Mare saracie era la noi pe atunci,de aia zic ca mama,din tot greul,nu lasa sa treaca,facea ce facea si de Paste ne bucura.Daca ati citit primele mele articole,din martie,atunci veti intelege . Acum,mi se pare mie sau ,desi toata lumea ureaza fericire,bucurii si voiosie,eu simt tare multa tristete.N-am prin jur copii mai mici sa-i vad daca se bucura,sau nu,dar noi...oamenii, adultii de ce suntem atat de tristi????Vreau sa ma bucur de sacrificiul suprem pe care L-a facut Domnul pentru mine,vreau sa merit acest sacrificiu,ma straduiesc, oare, sa merit???Invierea insemna pentru mine speranta ca eu sa fiu mai buna,sa constientizez hotararea Lui Dumnezeu-Tatal de a-si sacrifica propriul Sau Copil pentru mantuirea noastra.Sarbatoarea de Paste este o Sarbatoare a bucuriei,nu a tristetii.As vrea ca toata lumea sa se poata bucura ,sa cante,sa danseze,sa ciocneasca paharul cu vin si ousorul rosu cu vecinii,cu prietenii,cu familia ...cu lumea.

PASTE FERICIT DRAGI PRIETENI VIRTUALI,CU MULTA BUCURIE IN SUFLETE!!!

18 comentarii:

  1. Hristos a inviat! Paste fericit!
    Am postat si asnoapte dar nu a aparut. Sper ca de data asta sa am mai mult noroc desi nu am tot atata "inspiratie" :)
    Ai dreptate Elisa vremurile s-au schimbat si oamenii asisderea. Si eu am senzatia ca se vorbeste mai mult despre ceva care lipseste sau macar nu se vede ca ar exista: bucuria, fericirea de a trai. Toate urarile contin aceste cuvinte dar fetele celor din jur spun altceva. Traim prea repede, prea pe fuga, aglomeratie si nervi si uitam sa ne bucuram de frumusetea din jurul nostru, sa o cautam macar daca nu exista. Cred ca tu esti fericita ca traiesti cu asa o gradina si ai reusit sa ne bucuri ochii si noua :)
    Multumesc pentru urari, ghita, gina = Georgeta asa ca ai nimerit-o :))

    RăspundețiȘtergere
  2. O sarbatoare linistita, un iepuras darnic, un gand curat! Christos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  3. ....ma reintorc fascinata la mirifica ta gradina -altar al spiritului tau atit de bogat si plin de miresmele si culorile tuturor anotimpurilor vivaldiene;
    - desi sunt mereu in contratimp, alergind(cu adidashii -hahaha, desi vanzatoarea a insistat si mi-am cumparat si conduri super cu toc de 7, 5 cm ;) ) dupa carpe-diem-ul meu sau inaintea lui, totusi , undeva intr-un sertarash al inimei mele , am ascuns o clipa din magia ta;
    - dar oare,sa fie magie ?;
    - sau doar o etalare suprarealista , sau o metafora plina de romantismul feminin al unui suflet altruist , motivat prin modelarea altor suflete vlastare la altarul vietii ?
    -inchid ochii si derulez un film imaginativ...
    -posibil intr-o existenta anterioara ai fost o floare de colt, sau o blanda caprioara cu ochi plini de duiosie ,sau....orice ai fi fost , esti , vei fi , sau vei dori sa fii, oricum esti o entitate speciala care se revarsa altruista , volens-nolens, printre pulberi stelare pline de magia creatiei !!!
    -
    Pictorul si poetul Carlo Carrà spunea :

    " Sa facem miere din florile vechi
    Ca sa ne pictam ideeile, sa împrumutam culori de la ele
    Sa ne aprindem faclele la focul poeziei
    Cu gânduri noi sa scriem versuri antice.."
    P.S.
    -in ac. clipa clepsidrica , sunt mandra ca am cunoscut , atit cit e posibil aici in virtual, o entitate unica si speciala asa ca tine;
    -iti doresc sa ramai exact asa cum esti si sa ai incontinuare , drumul vietii presarat cu petale gingase si parfumate ale gandului tau , izvorat din sufletul tau minunat !
    O ZI PERFECTA !
    p.s.
    ...sper din tot sufletul , ca de ac. data sa nu ma mai contrazici ;), pt. ca asa cum spune si Gina traim vremuri care ne fura zambetul cam prea des ...
    Q.E.D.- un zambet nu ne costa prea mult si daca stim sa-l oferim , noi sutem cei bogati dar si mai fericiti atunci cind este primit cu incredere si placere;
    -TE IMBRATISEZ CU MARE DRAAAAAAAAG!

    RăspundețiȘtergere
  4. Gina, Adevarat a Inviat!
    Suntem asa din cauza ca lucrurile marunte,cotidiene ne coplesesc cu nemultumirea si atunci nu-i usor sa ne desprindem si sa vedem ceea ce este mai important .
    Ma bucur ca te-am "ginit",adica mi-am dat seama ,asta inseamna ca suntem vecine de calendar,nu?(23 si 24 )
    Iti doresc Sarbatori frumoase,cu veselie,impreuna cu cei dragi.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Rody,draga mea,credeam ca n-o sa ma mai surprinzi...dar vad ca m-am inselat.Ma surprinzi placut de fiecare data si ma faci sa-mi amintesc de dialogurile noastre in rime...pe vremuri...
    Iti doresc sa-ti petreci Sfintele Sarbatori de Pasti cu multa bucurie,impreuna cu familia ta si prietenii.
    Legat de gradina,nici nu sti cata munca si oboseala presupune fiecare planta in parte...,doar pomii nu cer decat iubire :P

    RăspundețiȘtergere
  6. .....draga mea
    concentrata fiind la ce scriu ca sa nu te supar iar , am dorit sa creionez plastic o paralela sau mai corect o simbioza perfecta intre activitatea ta de profa care a educat si crescut vlastare la altarul uman de o probitate evidenta si arta ta din prezent cu tot ce implica (efort,munca, sacrificiu, epuizare , multumire etc.) cu care acum iti ocrotesti si calauzesti alte vlastare , de data ac .florale, vegetale , care sigur te rasplatesc in fiecare zi;
    - chiar daca este sau nu soare , tu simti cum toate te si "zambetul" lor iti incalzesc sufletul;
    - ma opresc aici ca nu cumva cu revarsarea penelului meu sa deranjez magia baghetei tale vrajita si atit de iscusita ;
    - daca nu ar exista ac. bagheta care inseamna iscusinta si daruirea ta , nu ar exista nici gradina ta minunata .

    RăspundețiȘtergere
  7. am sarit involuntar cuvantul -iubesc-
    erata = ..simti cum toate te IUBESC

    RăspundețiȘtergere
  8. Rody,am gresit cand am spus ca pomii cer doar iubire...,asta e ceea ce le dau eu,insa de ingrijirea lor se ocupa sotul meu....cu o pompa de stropit ,inarmat...,impotriva daunatorilor.
    Frunzele de piersici ,nici n-au crescut bine si a aparut "basicarea"...o boala urata,dar ii venim noi de hac,pana la urma.
    ...si nu ma mai lauda atata pe mine....sa-Il laudam pe Domnul ca ne-a dat toate astea ca sa ne putem bucura de viata. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Hristos a inviat! Ca de fiecare data aici gasesc multa sensibilitate si apropiere spirituala . Sper ca fiecare din voi au avut o noapte si o zi de inviere a Domnului cit se poate de frumoasa si imbelsugata si chiar daca unii dintre noi nu au fost alaturi de cei dragi in aceste zile de sarbatoare faptul ca au fost in inima ,sufletul si gindul nostru prezenti au mai indulcit un pic din amarul dorului.E bine sa-i pomenim pe cei ce au trecut in nefiinta de linga noi muritorii si sa le impartim din ceea ce am pregatit de minacre pt a intimpina cum se cuvine Pastele si e bine sa ne gindim cu drag si liniste in suflet la cei care din diferite motive nu sint prezenti linga familiile si cei dragi lor in zilele de sarbatoare decit cu gindul si tehnica moderna(internet, telefon) sau deloc . Eu va doresc in continuare o saptamina frumoasa si linistita si sa aveti parte de mult soare afara si in suflet !

    RăspundețiȘtergere
  10. Cri,sper ca bucuria pe care ne-o doresti noua o simti si tu.Sper din tot sufletul ca esti bine atat fizic cat si emotinal.Sper ca Domnul Dumnezeu sa te fi intarit,sa vezi lucrurile bune din viata si sa fii optimista. Draga CRI,iti doresc tot binele din lume si multa multumire din partea copilului tau drag. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Offf, cind intru aici tot timpul trebuie sa am o batista aproape, ma emotionez pina la lacrimi si le las sa picure pe tastatura dar gata... ma urc in corcodusul tau Elisa si ma bucur de privelistea gradinii tale , sa nu ma gonesti ca pe grauri si ciori ca nu ma dau jos de acolo decit dupa ce ma satur de acritura...hahaha!!! Sa vezi cind oi da iama in capsuni...vin cu punga de zahar la mine si gem ma fac acolo...

    RăspundețiȘtergere
  12. Esti fantastica!TE ADMIR~
    sa faci asta intr-un spatiu atat de restrans,planteleor oricum le place atentia pe care le-o acorzi,se vede ca le gadili aproape zilnic...daca nu cu surubelnita macar cu privirea..
    La Negresti am avut si eu o adevarata gradina de vis...ea s-a distrus dupa moartea sotului meu...am optat pentru apropierea de fete,la bloc am multe plante dar nu atatea pe cit mi-as dori...iar din cele de la Negresti multe mi-au murit(din cauza frigului sau din cauza lipsei de apa(chiriasii mai uitau de ele)plingeam cand mergeam acasa la Negresti,o vecina mi-a spus"nu plinge doamna draga ...florilor nu le trebuie popa daca mor..."pe mine insa ma durea sufletul...astfel incat acum ca am vazut imagini legate de munca ta,te apreciez mai mult(oricum erai pe gustul meu in postari) te felicit!
    Sa te bucuri de roadele plantelor,sa te rasplateasca dupa sufletul tau mare!

    RăspundețiȘtergere
  13. CRI,m-ai facut sa rad cu lacrimi,asa ca si tastatura mea e uda...si ce daca?!!!Dar nu mi-ai raspuns despre ucenicul...cand este si pe ce program?o sa fac un loc special si-l numesc asa...ucenicul,dar daca e ziua...nu promit sa pot a ma uita...stii tu de ce,ca am de lucru.
    Parca te si vad in corcodus(il vad din camera asta si din dormitor,o sa-i apara bebelasii acusica,corcodusele gagalice ca gamaliile acelor de palarie...ca in magazine nu mai sunt,ne zboara palariile din capete ,ca pasarile...hahahaha )
    Dar de ce postasi aici??nu-ti intra pagina curenta??spune-mi...

    RăspundețiȘtergere
  14. Tasha,ce surpriza!Nici nu sti cat ma bucur(sper ca ai citit articolul ...Ciulinii Baraganului...?)
    Bine ai venit in gradina mea si iti doresc o Saptamana Luminata!Te mai astept .
    ps.si eu te citesc cu placere pe artistul. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Eliza draga ,
    vezi Ucenicul pe antena 3
    (SUA serial, 2004) 60'
    27 Apr 2008 23:10

    Sez. VI, Ep. 3

    Câştigătorul premiului Emmy, producătorul Mark Burnett, realizează un serial-reality care testează tehnicile de supravieţuire ale unor concurenţi în jungla corporaţiilor din New York.
    Candidaţii se confruntă săptămânal cu diferite provocări şi luptă pentru şansa de a deveni Ucenicul legendarului om de afaceri american, Donald Trump, şi pentru a câştiga o slujbă pe viaţă.
    Primul sezon din acest serial a avut o audienţă medie de 20 de milioane de telespectatori, iar pe final a crescut la 28 de milioane de telespectatori., cu 167 % peste audienţa NBC în prime time.

    muzica: David Vanacore, Mark T. Williams
    actor: Donald Trump, Carolyn Kepcher, Bill Rancic....

    vizionare placuta !

    RăspundețiȘtergere
  16. Maaaama,dar ce informata esti Rody?!
    Eu vreau sa-i fac pe plac lui CRI,dar vad ca ea nu mai zice nimic.O sa deschid o pagina cu acest topic unde veti,sau vom comenta...cei care ne uitam la serial.ok?te pup. :X

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca am citit articolul...sincer de cate ori aud de Bargan mi se face parul maciuca..imi amintesc de regimul sever care a obligat-o pe mama sa plece cu mine care aveam doar 6 saptamini,regim care a tintuit-o pe nedrept acolo vreme de aproape 5 ani...sunt amintiri pe care greu mi le pot reprima...in fine sa nu vorbesc acum in saptamina luminata de amintiri nefericite...Sa-ti dea Dumnezeu putere si sanatate sa te bucuri multa vreme de acea gradina minunata!
    Imi amintesc ca aveam o livada de 1000 de meri cu toate soiurile..o cumparasem dupa revolutie ...era sufletul meu...imi placea atat de mult...am vandut-o insa dupa moartea sotului meu...n-am mai vrut s-o revad singura...lui ii placea atat de mult acolo...mergea de multe ori doar asa s-o admire in frumusetea ei cand erau pomii in floare...era un vis...amindoi cazusem de acord sa ne facem o cabana acolo...era si un izvor in apropiere, parca era rupta din rai!

    RăspundețiȘtergere
  18. Tasha,trebuie sa-ti spun ca din clipa in care am stiut despre tine acest lucru te-am simtit altfel,mai aproape de sufletul meu.
    Imi pare tare rau de pierderea sotului tau si de atatea vise naruie...,dar viata ta trebuie sa mearga inainte pana vrea Dumnezeu si sa te te bucuri de ea. :)

    RăspundețiȘtergere