
CRI,nu mai sta la rand,treci in fata fetico si serveste,ca ....pe caldura asta!!! Te inteleg.Uite,daca nu ai gasit tu sifon am gasit eu o biborteni si e gata,numai bun sa te racoreasca.... Acum eu fac haz de necaz,ca doar n-oi plange..(desi recunosc ca numai nu am hohotit).Tocmai am terminat si ultimile rosii de plantat in gradina,azi,cand la 11;20...vedeti si voi ce-am avut si a tinut jumatate de ora.Na,acum n-o sa ma prapadesc,doar invat de la natura cum se ridica dupa fiecare potop si cum o ia de la-nceput si cat de repede ii cresc iar frunzele si cum isi oblojeste ranile de pe bebelusii abia iesiti din flori(pe care i-a protejat ea cu frunzele,cat a putut...) Am fost in gradina dupa puhoi si am vazut frunzele de rosii,abia puse in pamant, cum s-au intors peste varful cu boboci de flori,ca sa-l protejeze.Nu va dau lacrimile???Mie,da!Caci am vazut si mame mult mai rele,printre oameni,iar plantele,care fac asta,adica isi protejeaza fructul cu frunzele,ma coplesesc de emotie!!Asa a fost azi si poate ca nu s-a terminat inca.Dar eu invat cu fiecare grindina,de la plante,sa fiu mai puternica.

Salata din gradina mea este deja capatana....si atat de cruda,de frageda adica.

Fiindca mancarica mea a iesit asa de buna,m-am gandit sa v-o spun si voua,poate o incercati...
Ingrediente:
1. ficat de pui....cat vreti ,o casoleta
2. ciuperci proaspete....1/2 kg
3. paste monte banato,ca taitei lati de 1 deget si de 2 degete...1/2 punga
4. ceapa....3 bucati(din aia de anul trecut)
5. sare...putina,doar pe ciuperci
6. piper...putin tot pe ciuperci
7. usturoi...o capatana mica
8. marar verde...cat sa presari in farfurie
9. ardei iute...1 bucata
Preparare:
Intro tigaie se caleste, 5 minute, ceapa, taiata solzi (nu mic) si ardeiul iute,dupa care se adauga ficateii.Se acopera si se sta langa tigaie cam 20 min ,intorcand din cand in cand.Daca tinde sa se prinda dam focul mai incet si daca nu e destul ulei...mai picuram un pic.Nu punem apa ca se intaresc ficatii.Cand e facut gata ficatul se ia de pe foc,si se adauga usturoiul tocat si se toarna intrun castron cu capac.
Ciupercile se calesc tot in tigaie,cu putin ulei,sare si piper,acoperite cu capac.Cam 15 minute.Dupa care se pun langa ficatei.
Intre timp s-au fiert 2 minute si pastele,se scurg si se amesteca,foarte usor, cu celelalte.
In farfurie se presara marar tocat.Asa arata,ca-n poza.Se mananca cu salata verde.Este o mancare delicioasa,putin iute.
ps. Cereti ficat de pui bucati care nu se destrama cand se dezgheata...ca eu asa am cerut si mi-a ales zicand::uitati...din astia!!Ceea ce inseamna ca avea si din aia care se fac praf...oribil!!!
Rezultatul muncii mele de astazi se vede in prima poza...finalul.DOAMNE AJUTA!Acum imi iau o cafa si scaunul pliant si ma duc intre ele,ca sa le spun ce mult le iubesc.
De la ora 10 dimineata,ca mai devreme era frig,am inceput lucrarile coborand rosiile din balcon,cam de 15 ori am urcat si coborat un etaj...miscare,nu???
Astea sunt,de le vedeti in a doua poza...cam 60 de fire,de 4 feluri:rosii mari de Timisoara,rosii move inima de bou,rosii galbene,rosii lungi de la taica si rosii mici din SUA.Deci 5 feluri.
Mai jos este pregatit ingrasamantul de grajd,maruntit ieri de sotul meu ,3 saci.
Am facut semne,apoi am inceput sa fac gropi,cu harletul,ca vreau sa le pun adanc,ca sa aibe apa sa nu le mai ud tot timpul,daca este seceta.Am tras furtunul si am inceput sa umplu gropile cu apa.Cam 3 ore a curs incontinu apa ,caci am lasat mult la fiecare groapa,din acelasi motiv,spus mai sus.

Cand s-a scurs apa am scos planta cu pamant cu tot din ghiveci si am asezat-o in groapa,facandu-i loc,acolo in mocirla.
Am tras nitel pamant in jurul pamantului in care sunt radacinile si apoi am pus cate un pumn dublu,luat cu ambele maini,ingrasamantul,asa cum se vede.
Aici este rosia imediat dupa ce am asezat-o in groapa.
Dupa gunoi (ingrasamant) am mai tras nitel pamant si am udat din nou ca sa se inmoaie ingrasamantul.In final,am apasat cu mainile si am tras pamant uscat.Important ca sa nu ramana deasupra pamant ud,ca se crapa si prin efect de capilaritate iese apa si n-am facut nicio scofala....
Asa arata in final,o parcela cu cele din America si cele lungi,in forma de kapia.
Asa arata prima parcela facuta in care am pus din cele move,mari de Timisoara si galbene.Bineinteles ca nu le-am amestecat,le-am tinut seama ca scrie, pe fiecare ghiveci ,de care este.
Cu totul mi-a luat 4 ore fara intreruperi,dar am facut treaba buna....zic eu!Acum mai ramane sa ne fereasca Dumnezeu de intemperii!