Ingrediente:
* urda
* smantana
* marar
* sare
* zahar+zahar vanilat
* galbenus de ou (facultativ)
Aluatul:
* faina 1/2 kg
* apa calduta 2 pahare
* sare putina
* otet 2 linguri
* ulei pentru prajit,mai putin decat la gogosi
* urda
* smantana
* marar
* sare
* zahar+zahar vanilat
* galbenus de ou (facultativ)
Aluatul:
* faina 1/2 kg
* apa calduta 2 pahare
* sare putina
* otet 2 linguri
* ulei pentru prajit,mai putin decat la gogosi
sarea si otetul se pun in apa calduta,se amesteca sa se dizolve sarea
se toarna treptat peste faina in timp ce se prinde...
Aluatul sa nu fie prea vartos,dar nici sa se prinda de planseta
Se framanta putin.Eu am facut 2,ca era prea mult si depasea planseta,iar o parte e la congelator, pentru altadata. Se intinde.ca pentru taieteii aia cu mac,cum ne facea mama inainte de a exista macaroanele .
Se pune putin ulei,cat se vede in poza.Daca e prea mult nu-i bine.
Se intinde pe toata suprafata
si se ruleaza foarte strans.
Se ia in maini si se preseaza de-a-lungul sulului de coca,pentru a nu se desprinde cercuri...cercuri...
Se taie cum se vede.Eu am facut cam 11 bucati.
Se turteste in mana si apoi pe planseta
si se intinde cat tigaia
Cand uleiul este incins se ia in mana,se pune ,ca pizza,pe pumn si se mai intinde nitel.
Se intoarce pe cealalta parte.Deci focul sa fie nitel mai tare decat la minim,dar nici prea tare...adica mediu.
Imediat ce am luat-o afara am pus compozitia,cam o lingura buna si am intins-o pe jumate de impaturata,iar cealalta jumatate am intors-o peste urda. Se manaca imediat,deci calde. Timpul de lucru este cam 40 de minute.Dar eu le intind, in timp ce una e pe foc,intind alte 2...nu toate de la inceput.Asa ca dupa 25 minute,sau mai devreme,este gata prima.E simplu...incercati si voi,ca e sezon de marar si urda.